Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, marţi, că arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, ÎPS Pimen, a colaborat cu Securitatea, menţinând astfel hotărârile instanţelor inferioare, informează Agerpres.

Magistraţii instanţei supreme au respins recursul ÎPS Pimen la decizia Curţii de Apel Bucureşti, iar hotărârea este definitivă.

Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti (CAB) au respins pe 16 martie 2011 contestaţia arhiepiscopului Sucevei şi Rădăuţilor, ÎPS Pimen, la decizia privind colaborarea cu Securitatea dată de Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS).

CAB a luat în discuţie pe fond contestaţia ÎPS Pimen, după ce ÎCCJ a decis rejudecarea acestui proces.

Știți cum mureau oameni, în vremurile alea? Proștii, crezând în basme cu delfini vorbitori și isuși zburători, se duceau la preoți și se spovedeau, știind că, nu-i așa, spovedania e sfântă. După care, respectivii preoți spoveditori mergeau și făceau dări de seamă complete despre ce vorbeau ăia, opinii politice, bani, etc.

Priviți-i fața sfântă, de ascet. Așa e că nu vă vine a crede că, din cauza lui, oameni au săpat la canal sau au sfârșit îngropați sub basculante de pământ?

De aia, pentru așa ceva, s-ar cuveni pedeapsa cu moartea. Pentru că au călcat în picioare sufletele unor oameni care nu aveau altă vină decât că credeau în zeul pe care mizeria lor îl propovăduia.

Da, știm, nu fă ce face popa, fă ce zice popa.