Cât am fost plecat în Grecia, s-au întamplat niște cutremure majore. La propriu, vreo 2, s-a schimbat guvernul, s-a anulat/repus pilonul 2 de pensii și se vrea modificarea impozitării, din profit în cifra de afaceri.

În primul rând, să ne înțelegem, impozitul ăla e o tâmpenie, atunci când nu vorbim de servicii, ci de activități lucrative. Să plătești impozit pe 100 de lei încasați, deși tu, poate, ai avut cheltuieli de 99 de lei ca să obții suta aia, este demență pesedistă at its finest, în nevoia de a strânge bani pentru pomenile pentru electoratul lor.

Altceva voiam eu să zic.

BĂ, NU AM VĂZUT PE UNUL SINGUR CARE SĂ FACĂ SCANDAL CĂ EU, LA MICROINTREPRINDERE, TOT LA CIFRA DE AFACERI SUNT IMPOZITAT!

A, nu știați că pentru firmele cu cifră de afaceri de până la 500 001 euro, se ia impozit la cifra de afaceri? Nasol, este? Dar da, eu așa plătesc impozit, 3% din toți banii care îmi intră în cont. Desigur, mie îmi convine, pentru că am cheltuieli de funcționare lunară destul de limitate. Sunt și afaceri cărora nu le convine. Dar nimeni nu a zis nimic, pana mea, ăștia mici nu contează, pleacă unul, vine altul.

Dar să pui impozit pe cifra de afaceri băncilor? Sau marilor lanțuri de retail? Eh, abia acum se manifestă furia populară. Nu ai cum, frățiweare, intră românia în colaps.

Sincer să fiu, nu cred că va intra nimeni în colpas și este doar o manipulare atent dirijată. Iar dacă Kaufland va intra în colaps din cauza asta, nasol. Dacă petrom nu va mai avea 1 miliard de euro profit, iarăși, trist. Dar sunt sigur că ne vom descurca, așa cum societatea se putea descurca și fără noi, cei ce deja plătim acel impozit.