Banuiesc ca acum toata lumea stie de Arhi TV. Dupa avalansa de vizitatori, desigur ca au inceput sa apara si comentariile. Unele pozitive, altele negative. Predomina pozitivele, dar nu despre asta vreau sa vorbesc. Majoritatea celor care au opinii negative se refera la un continut facil, cu umor mediu spre mediocru, ca site-ul nu are directie, si tot asa.

Ma opresc la faza cu continutul facil.
Stiti cum se face o parodie de genul acesta? Intai iti vine ideea. Ideea aia se invarte in cap pana te hotarasti sa o pui in practica. Si atunci intervine chinul. Pentru ca esti singur. Nu ai cu cine sa te consulti daca e bine sau nu. Nu are cine sa iti sufle vreo idee de text, sau de costumatie, sau de mimica. Nu. Trebuie sa faci totul singurel.
Si cum faci totul singurel? Pai intai te chinui sa gasesti locul pentru camera. Prin tot felul de incercari. Pui camera intr-un loc, ii dai drumul, te duci unde vrei sa filmezi, te intorci la camera. Vezi ca nu e bine. Mai incerci odata. Vezi ca nu e bine. Mai incerci odata. SI tot asa, pana esti multumit.

Si incepi sa filmezi. Filmezi din ideile pe care le ai in minte, nu dupa un scenariu, pentru ca in primul rand, nu are cine sa iti faca un scenariu, si in al doilea rand, s-ar duce farmecul daca nu ai fi spontan. Filmezi o data. Te incurci. Nu iti iese. Te duci la camera. Opresti. Dai drumul din nou. Mai filmezi odata. Pe la mijloc iti dai seama ca te balbai. Te opresti din nou. Opresti camera. O pornesti. Filmezi, totul merge perfect, si cand esti aproape de final, iti dai seama ca ai dat o turnura gresita sceneri si ca voiaia sa inchei altfel. Te opresti. Opresti camera. Filmezi. Iarasi te incurci. Te balbai.
Si tot asa pana cand, in sfarsit, iti iese cum voiai.

Incepi sa editezi ce ai facut. Habar nu ai sa umbli cu programe de gen, pentru ca nu esti profesionist si nu ai mai facut niciodata asa ceva. Deschizi Movie Makerul, ca e singurul pe care il stii, iar de ala ai aflat de pe messenger. Incerci sa te prinzi cum functioneaza. Incerci sa vezi cum tai din film. Cum adaugi titlu, subtitlu. Nu iti iese. Se blocheaza calculatorul, ca hardul e varza si ar fi nevoie sa il schimbi. Stergi totul. O iei de la capat.

Ei, acum tot asa de facil pare? Pentru mine nu este. Eu chiar investesc munca si timp in ArhiTV. Nu spun ca nu accept criticile la adresa muncii mele. Dimpotriva, nu cred ca as putea progresa daca nu as fi tras de urechi, in mod repetitiv, atunci cand gresesc.

Incerc doar sa spun ca nu e usor ce fac.

[tags]Arhi, ArhiTV, UndressMe[/tags]

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.