Prin Ardeal circula o legendă (bine, prin mințile unora încă mai circulă, pentru că spațiul respectiv e gol și neocupat) despre cum ardealul ține Bucureștiul în spate cu impozitele sale și cum marii contribuabili sunt obligați să aibă reprezentanță la bucurești și că acolo se duc taxele lor. După aia, un băiat deștept le-a explicat că categoria bugetară mari contribuabili, adică ăia care sunt obligați să blabla, sunt băgați fix în acea categorie, nu intră la adunare în impozitul bucureștiului și banii ăia sunt furați altfel de psd sau cine e la putere, deci de fapt bucureștiul îi ține pe ei în spate, pe cifre reale.

Înainte de a merge mai departe, dacă simți nevoia să ne explici că marile firme care sunt în ardeal și cum ele plătesc și fac, citește cu atenție primul paragraf, nu se supără nimeni, știm toți că ești ardelean și pricepi greu. E ok, ia-o încet, nu te grăbi, avem toată săptămâna la dispoziție.

Și acum, să ne întoarcem la impozitele alea care țin bucureștiul în spate. Știți, sper, că impozitul se ia din profitul firmei, da? S-a înțeles și spre partea clujeană a cititorilor, da?
Ziar de Cluj a făcut o mică investigație despre profiturile firmelor din Cluj, acele profituri care, impozitate, țin toată țara în spate.

Și surpriză groaznică!!!!!! NU O SĂ ÎȚI VINĂ SĂ CREZI, I-A DAT CĂDERE!!!
Primele 150 de firme din Cluj au o cifră de afaceri de 9.136.992.660 și raportează o medie a profitului de 0.93%. Deci marjă de profit de sub 1%, da?

Și avem și exemple.
Friesland Campina, care detine brandul Napolact, cifra de afaceri de aproape 80 de milioane de euro pe 2016 si declară pe 2016 un profit de 3500 de euro. 3500 de euro, da? Deci un impozit, la o cifră de afaceri de 80 de milioane de euro, de 560 de euro. Atât a plătit impozit. 560 de euro. Eu am declarat un profit mai mare de atât pe 2016. Aș putea spune chiar mult mai mare.

Fujikura Automotive – cifra de afaceri de 332 000 000 lei, -26 000 000 la profit.

Tirenna Scavi Gondote – cifra de afaceri 168 000 000 lei, profit zero. ZERO.

Interregional Calatori SRL – cifra de afaceri 28 000 000 lei, profit 3621 lei. trei mii sase sute de lei noi.

Sanex SA – 129 000 000 cifra de afaceri, 24 000 profit.

Serios, citiți și voi planșele cu cele 150 de firme. și nu vă lăsați păcăliți de faptul că vouă vă sună mult câteva zeci de mii de lei, la cifre de afaceri de sute de milioane. ăia sunt bani de semințe pentru fetele care îi distrează pe manageri.

Și cum ziceam, cam impozitele pe profitul ăstora țin în spate românia.

Comentariile naționalist ultragiate nu vor fi aprobate, sunt într-o zonă zen, așa, de concediu.
Mersi frumos.