Ultima șmecherie de mare angajament a promotorilor afacerilor domnului Soros este înscrierea roșiei montane pe lista tentativă UNESCO. Lista Tentativă UNESCO este un inventar al proprietăților pe care fiecare stat intenționeză să le nominalizeze pentru a fi promovate pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO, prin care sunt protejate siturile cu valoare culturală și științifică internațională.

Știți ce e cu adevărat interesant? Că, pentru a putea intra pe o asemenea listă, trebuie ca locul respectiv să aibă și potențial și să fie și restaurat. Ghiciți cine a restaurat până acum Roșia Montana? Alburnus Maior? Nu, ei au restaurat casa domnului prezident David și casa fundației Soros. În rest, facem cereri pe munca și banii celor răi, care vor să ne ia aurul și să fugă cu el.

Reacția nu s-a lăsat așteptată. 45 de primari de localități din zonă au adresat o scrisoare deschisă parlamentului, pentru a arăta că se opun unei asemenea intenții și că oamenii doresc redeschiderea minelor în zonă.

Toate localităţile pe care le reprezentăm noi, primarii din Munţii Apuseni, se confruntă cu degradarea obiectivelor culturale şi de patrimoniu. Fondurile pentru restaurare sunt practic inexistente […]. La Roșia Montană am beneficiat însă de sprijinul companiei miniere Roșia Montană Gold Corporation (RMGC), care a finanțat lucrări punctuale de restaurare sau consolidare. […] Până acum, compania a investit peste 17 milioane de dolari, iar proiectul minier va aduce alte 70 de milioane pentru restaurarea patrimoniului cultural al localității Roşia Montană

Din fericire, se pare că din 2016 se va deschide exploatarea, cu 25% participație a statului și 6% redevență. Practic, o treime din ce e acolo revine net statului român, fără a mai ține cont de chestiile aferente gen locuri de muncă, investiții, TVA și altele.

Hai, că poate am noroc și prind în viața asta deschiderea minei. Aș fi foarte fericit.
Arhi 1 Hipsteri 0.

PS: Voi aproba doar comentariile care îmi plac. Pentru că așa vreau eu și pentru că sunt sătul de distruși isterici care comentează pe o chiflă sorosiană.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.