Mă gândeam ieri, citind comentariile de la mine și de aiurea din Social Media, la o chestie. Oamenii nu mai știu să se distreze, nu mai citesc un text ca să se relaxeze, să râdă puțin și să meargă mai departe. Nu, oamenii știu că au, cu siguranță o experiență superioară autorului, în orice și simt nevoia să îi explice ce a greșit, unde și ce ar trebui să remedieze wink wink.

Cu exemplu textul de ieri cu sarea în mâncare. Mi s-a părut un text haios de scris, bazat pe un fapt real și mă gândeam că na, cititorii vor râde și vor merge mai departe. Nu am cerut vreun sfat, nu am vrut idei, doar am făcut o povestire haioasă. Dar nu, boss, cititorii sunt speciali și specialiști, eu știu totul, ei știu soluția, ei știu mai bine. Cum se pune un fucking sare în mâncare.

Asta în timp ce eu îmi gătesc singur de la 16 ani, iar prima mâncare, singur, am făcut-o pe la vreo 10 ani. Am 30+ de ani de când fac mâncare, inclusiv chestii complicate, efectiv când eu găteam mâncare pentru mine, frații mei sau prietenii mei, majoritatea dintre voi trasau dungulițe în praful uliței cu puțulica sau erau o sclipire în ochii părinților, am site de rețete, (de care nu mă țin că mi-e lene, dar e altceva,) trăiesc din asta, pentru că pozele cu mâncare fac parte din activitatea mea online. Dar nu, hai să te învățăm cum să pui sau să scoți sarea din mâncare. Sau băiatul care îmi explica despre cum nu trebuie să dau sare copiilor, EU AVÂND 3 COPII.

Serios, nu e mare brânză să fiți normali. Încetați să vă credeți deștepți. Nu sunteți. Nici eu nu sunt, stați liniștiți. Suntem o mare gașcă de mediocri care se cred importanți ca furnicile sub bocanc. Nu mai săriți să împărtășiți din mare voastră experiență, nu mai dați sfaturi. Și pentru că sunt de căcat, dar mai ales din cauză că, mai mult ca sigur veți găsi tot unul ca voi, care știe tot. Lăsați oamenii în pace, nu îi mai agresați. Vă place ceva, contribuiți cu ceva util, povestiți ceva din viața și experiența voastră. Nu vă place, comentați și mergeți mai departe. Și nu mă refer la mine. Mă refer la tot internetul. Tot ieri niște bivoli de facebook îmi explicau ce ar trebui să facă un pompier, de fapt. Ei fiind specialiști IT, eu fiind singurul pompier de acolo.

E penibil. Maxim de penibil.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.