Titlul nu e deloc o glumă. Cel puțin în românia, desigur, nu știu cum își manageriază businessurile oamenii din alte părți.

Știți cât iau comision firmele de livrări de la restaurantele care vă livrează mâncarea? Nu știți?
35%. TREIZECI ȘI CINCI LA SUTĂ din prețul meniului de mc pe care îl mâncați se duce la proprietarii aplicației. Dacă ai plătit 20 de lei pe meniu, 7 lei merg la aplicație. Costul transportului merge la curier, în unele cazuri nici acela întreg.

Gândiți-vă, la prețurile actuale, ce înseamnă pentru un local să facă 50-50 aproape cu aplicația de livrări. Ăia pun la dispoziția produsul, munca de gătit, împachetarea, tot, iar aplicația alege un curier din proximitate și îl trimite să ducă produsul. Repet. TREI ZECI ȘI CINCI LA SUTĂ. Și majoritar o mai primiți și rece, pentru că curierii sunt români. Sau cu cartofii mâncați pe jumătate.

Așa că, atunci când vă gândiți că, parcă, mâncarea de la restaurantul preferat nu e atât de bună, să știți că e din cauză că aproape jumătate din prețul ei se duce într-un paradis fiscal, iar amărâții ăia sclavagesc aproape pe gratis.

Și nu, chestii gen Să se apuce de altceva nu sunt acceptabile. Pentru că dacă toți se apucă de altceva, toți suferă, de la mic la mare. Doar aplicația nu suferă, face ca Uber Eats, să știți că noi nu mai lăsăm la descărcare aplicația în românia, că sunteți săraci, ne găsiți în state, la 5 dolari covrigul. Trebuie să existe un echilibru între cele două entități. Iar acum, firmele de livrări nu fac decât să exploateze covidul și să își bată joc de o piață și așa în mare dificultate.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.