igor-dodon

Când vă mai gâdilați intelectul cu basme despre unirea basarabiei cu patria mumă, gândiți-vă că tipul din imagine, Igor Dodon, este favoritul alegerilor prezidențiale de pe 30 octombrie din Moldova.

Câteva date despre tovarășul Igor:

Igor Dodon este cunoscut ca un politician ce-și manifestă continuu orientarea sa politică pro-rusă, în detrimentul unei politici pro-europene, pe care a adoptat-o coaliția democratică de guvernare. În nenumărate rânduri acesta a afirmat că Republica Moldova ar trebuie să adere la Uniunea Vamală Rusia-Belarus-Kazahstan în detrimentul Uniunii Europene. Pledează pentru denunțarea imediată a Acordului de Asociere Republica Moldova–Uniunea Europeană.

În politica internă, Dodon promovează federalizarea Republicii Moldova și susține că nesemnarea „memorandumului Kozak” în toamna anului 2003 a fost o greșeală. Pe 29 martie 2012, Igor Dodon a invitat partidele să inițieze un referendum de schimbare a drapelului național al Republicii Moldova (tricolorul), cu un steag bicolor roșu-albastru.

În noiembrie 2012 acesta publică pe contul său de Facebook o fotografie în care apare îmbrăcat în haine cu Drapelul Federației Ruse pe ele.

Repet, el este CEL MAI PROBABIL viitorul președinte al republicii moldova, conform sondajelor de opinie de până acum. Toate sondajele îl dau drept câștigător, indiferent cine le plătește, ca să lămurim și asta.

Dar românii sunt ocupați cu altele, chestii importante, nu glumițe de astea. În continuare, ziarele sunt pline cu subiecte de 2 lei, iar faptul că mai sunt vreo 20 de zile până când șansele de federalizare ale moldovei devin maxime, well…nu prea contează.