Anul ăsta, copiii mei s-au apucat să scrie scrisori către Moș Crăciun, cu nevoile de cadouri pe care le au pe 2017. Plus ziua de nume, pentru că vine Andrei, plus Moș Nicolae și am înțeles că, de ziua lui, tatăl oferă tot el cadouri copiilor, ca să se bucure de fericirea lor, care e cel mai prețios cadou (citat aproximativ din arhikidz)

Faza e că au cerut cadourile urmărind în loop reclamele de la Noriel de pe Nikelodeon. Stretch Monster, nuștiuce mașinuță care se conduce cu o brățară atașată la mână, ceas inteligent and so on, toate chestiile alea extrem de scumpe și profund inutile, care sunt uitate de copii după maxim 2 zile în care le bagă în seamă.

Ok, le-aș lua ceasuri cu GPS, pentru că am suficiente abonamente digi de pus prin ele și chiar dacă ar fi să mai iau unul, să ai un sistem de supraveghere al copilului cu doar 2.4 euro pe lună e mai mult decât ieftin. Dar cel de la noriel e o pocnitoare care are, printre alte atribute din reclamă, faptul că are alarmă. Mai văzusem ceva de la Vonino, dedicat copiilor, dar mi s-au părut pistol cu apă.

Dar alte jucării? Voi ce le mai luați drăcușorilor din dotare, după ce au depășit 5 și 7 ani? Și serios, jucării inteligente, nu recomandări de cărți, jocuri smart care le deschid mintea major și alte chestii prăfuite și inutile, de care nu se bucură decât cei care le-au cumpărat.