Leul crește pentru că de aia.
De o lună tot aud cum se duce leul la vale și cum e crimă e face PSD și crește prețul la ouă și Daea e un prost.

Sunt la fel de anti pesede ca oricare altul, poate chiar mai violent. Dar, ffs, leul se depreciază ANUAL din cauza importurilor masive care se fac cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Da, din cauză că vă place să băgați la maț până intrați în spital, se cumpără MASIV euro de pe piața valutară, pentru a plăti importuri de porci, banane, portocale și porcării chinezești cărora le rupeți etichetele și le faceți cadou neamurilor drept chestii foarte scumpe și de calitate.

Cumpărându-se masiv euro, apare un deficit de monedă europeană pe piață și atunci, conform celei mai simple ecuații Euler–Lagrange, apare nevoia sa de optimizare, ea devenind mai scumpă relativ la moneda de achiziție.

Pe scurt, euro se scumpește pentru că mâncați mult în perioada asta și cumpărați tâmpenii. După revelion, cursul va scădea, așa cum s-a întâmplat în fiecare an, pentru că începe perioada de investiții bursiere, deoarece vin dividendele.

Cât despre ouă, în magazine nu s-au scumpit. De la țăranii din piață eu nu cumpăr chestii care îmi pot transmite botulism și alte chestii de cultură interesante.