Sunt unul din dinozaurii telefoniei mobile. Am participat practic la stabilizarea ei în românia, cumpărându-mi primul telefon, un Philips Diga, cu 49 dolari, sumă imensă la vremea respectivă. Doamne, cât am putut să vorbesc pe telefonul acela.
Pentru că era valabilă și în vogă opțiunea că primele 3 secunde din convorbire sunt netaxabile. 3 secunde? O viață, aveam timp să povestim despre orice în perioada aia. Devenisem atât de experți, că închideam în secunda 2,99, atât de tari eram.

Între timp, opțiunea s-a scos, dar alta e ideea.
Îmi venea acasă factura de la Connex. Știți câta-i factura era?? 1 miliard de pagini de telefoane cu 0-2 secunde. Practic, o grămadă de gunoi, inutil, o grămadă de copaci tăiați doar ca să am eu ce să arunc la coș. Din 2 facturi, realizam planul lunar la centrul de reciclare de pe Râmnicu Vâlcea. Strada, nu orașul.

Vodafone printeaza lunar peste 1.000.000 de facturi pentru abonati. Compania doreste sa convinga abonatii sa adopte factura electronica si de aceea a pornit campania “Salveaza o carte!” (Activezi factura electronica si salvezi o carte!)

Pentru fiecare factura electronica activata, Vodafone reediteaza 4 pagini dintr-o carte de poveste, carte care va fi aleasa prin voturile abonatilor. Propunerile sunt: “Praslea cel Voinic”, “Ileana Sanziana” si “Neghinita”.

Pana acum s-au strans aproape 60.000 de pagini, deci 15.000 de abonati au optat pentru factura electronica.

In plus, cei care o activeaza primesc 250MB trafic extra, timp de 3 luni.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.