Sunt unul din dinozaurii telefoniei mobile. Am participat practic la stabilizarea ei în românia, cumpărându-mi primul telefon, un Philips Diga, cu 49 dolari, sumă imensă la vremea respectivă. Doamne, cât am putut să vorbesc pe telefonul acela.
Pentru că era valabilă și în vogă opțiunea că primele 3 secunde din convorbire sunt netaxabile. 3 secunde? O viață, aveam timp să povestim despre orice în perioada aia. Devenisem atât de experți, că închideam în secunda 2,99, atât de tari eram.

Între timp, opțiunea s-a scos, dar alta e ideea.
Îmi venea acasă factura de la Connex. Știți câta-i factura era?? 1 miliard de pagini de telefoane cu 0-2 secunde. Practic, o grămadă de gunoi, inutil, o grămadă de copaci tăiați doar ca să am eu ce să arunc la coș. Din 2 facturi, realizam planul lunar la centrul de reciclare de pe Râmnicu Vâlcea. Strada, nu orașul.

Vodafone printeaza lunar peste 1.000.000 de facturi pentru abonati. Compania doreste sa convinga abonatii sa adopte factura electronica si de aceea a pornit campania “Salveaza o carte!” (Activezi factura electronica si salvezi o carte!)

Pentru fiecare factura electronica activata, Vodafone reediteaza 4 pagini dintr-o carte de poveste, carte care va fi aleasa prin voturile abonatilor. Propunerile sunt: “Praslea cel Voinic”, “Ileana Sanziana” si “Neghinita”.

Pana acum s-au strans aproape 60.000 de pagini, deci 15.000 de abonati au optat pentru factura electronica.

In plus, cei care o activeaza primesc 250MB trafic extra, timp de 3 luni.

50 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1

  Nu era factura electronica la Vodafone pana acum? Sau doar vor sa o popularizeze? La portocala am factura electronica de cativa ani.

  0

  • E d ceva ani, doar ca vor sa o popularizeze. Eu o am de cand mi-am facut abonamentul, acum vreo 2 ani si ceva.

   0

 2. Am optat pt factura electronica acum 4 luni, numai ca tot trebuie sa o printez eu ca sa o pot baga in contabilitate ( totusi eu printez 1 pagina …nu 7 cate imi erau trimise prin plic).
  Daca optezi pentru factura electronica scapi si de spamul din plic 🙂

  0

 3. Foarte bună inițiativa. Poate prindem și noi timpurile când nu vom mai folosi hârtie deloc.

  0

  • #5

   Poate o sa prindem si timpurile cand ne vom sterge si la cur tot electronic.

   0

  • #6

   apa si sapun

   0

 4. #7

  Păi luna trecută mi-a ciordit un giga. Sanchi i-am consumat. Bă, eşti nebun? Când i-am consumat aşa de repede? Bine, fraierilor. Mai faceţi voi manevre d-astea cu mine.

  0

 5. #8

  Şi apropo de telefoane vechi, tot pe vremuri când apăruseră, ţin minte că luasem cu un tovarăş, o cărămidă din aia Philips cu clapetă, cât capul era. Şi ne distram, dădeam telefoane la poliţie, la salvare, la pompieri, îi trimiteam prin alte părţi :)))))))))) Viaţă tată, nu ca acuma, cu internetu ăsta, că ne-am prostit de tot :))))))

  0

  • #9

   Asta fiind o gluma nu?

   0

  • #10

   Sorin » freigedank e mai…special

   0

  • #11

   si glumele alea cu ” e bomba in liceu….” ce tari erau…plm….nu se mai fac glume ca pe vremuri…acum toti cauta pe wiki…

   0

  • #12

   Sorinache:

   Nu e glumă, boss.

   E greu să mai faci glume azi cu telefonu…. Ce făceam cu Philipsu DIGA şi cu un tovăraş. caterincă nene… De fapt, nu era Philips Diga! Era mai vechi decât Philips Diga. Ţin minte că mi-a căzut odată pe picior, eram in papuci, şi mă durea degetul. Dacă dădeai cu el în cap, spărgeai capul. Am dat cu el şi de azvârlita şi n-avea nimic.

   Ce glume ca lumea făceam. Adică, era imposibil să te depisteze poliţia şi era distracţie. Nici nu era internet pe vremea aia. Nici sălile de jocuri în reţea nu apăruseră. Ce-o mai ardeam pe counter strike si starcraft…

   Anunţ cu bombă n-am dat niciodată, dar ne băteam joc de ăstia de la salvare, pompieri, poliţie. Telefonu ăsta era cumpărat cu un tovăraş, adică era şi-al meu şi=al lui. Pe vremea aia, nu avea tot prostu telefon./ Şi dădeam şi cu rându ca să-i fraierim. Şi spuneam de exemplu la pompieri: ,,alo, bună ziua, vă rog, veniţi repede, a luat foc aici magazia, vă rugăm, e dezastru, trimiteti repede etc etc” OPERATORU: ,, cALMAŢI-vă şi spuneti-ne adresa si numele” Şi ziceam la misto, dar adrese adevarate. Ăla: bine, s-a inregistrat, trimitem, se trimite imdieat etc” . Şi sun dupa 10 minute, ca sa verificăm dacă a plecat maşina de pompieri :)))))))))

   NOi: ,,Alo, suntem domnu cutare cu urgenta de mai devreme de la adresa cutare”.
   El: ,,da, stati calmi, masina e pe drum, colegii sunt pe drum, vine acum, imediat, facem tot posibilu” .
   Eu:,,Sigur, domnule? Deci sigur, sigur a plecat maşina încoace?
   El:,,Da, v-am spus, staţi liniştit, maşina e pe drum”
   Eu: ,,Bine, atunci , am să va spun ceva de ultim moment”
   El: Ce anume?
   EU: Îmi arde şi găoaza! :)))))))))))))

   Bă, şi se prinde ăla că-i ţeapa, că până atunci vorbisem veridic, frumos, jucasem teatru ca lumea. Şi nu zici că incepe sa ne injure , sa ne blesteme, ca ne localizeaza ei, ca ne baga la puşcărie. :)))))))))) Bă, dă n-am râs :)))))))))))))))

   0

  • #13

   Şi la poliţie am dat ţepe, că e bătaie, că s-a furat, d-astea :))))))) La salvare, nu mai vorbesc. Ne ştiau ăia de la salvare, dacă suna un caz adevărat nu mai trimitea maşina zicea că suntem tot noi, ţepuitorii :)))))))))) Odată, am chemat salvarea şi-am stat pitiţi pe stradă, ne-am uitat cum a venit şi şi-a luat ţeapă, s-au uitat că nu e nimic şi au plecat :))))))))))))

   0

 6. #14

  Aha, deci de aia nu am mai primit factura in plic din preistorie…

  0

 7. #15

  Vodafone nu e curioasa de copaci and shit, e curioasa de cat se poate economisi pe taxe postale…

  0

  • #16

   Eu de-al dracu mi-am reactivat factura la plic ca ma trecusera pe electronic obligat fortat. Sa dea bani pe plicuri, printuri , expedieri, sa moara odata .

   0

 8. #17

  Eu de vreo 2 luni am trecut complet pe online cu facturile. Primesc pe e-mail facturile de la Enel, RCS, Voda si GDF.

  E mult mai ok si imi si amintesc cand vine scadenta, pe langa faptul ca nu mai am frica pierderii corespondentei.

  0

 9. #18

  Eh numa pentru o treaba ca asta as incheia din nou un abonament cu Vodafone. Ideea e buna, sa speram ca umbla si in problemele reale si de adancime, si nu pe viitor.

  0

 10. Uau, miscare cu bonusuri! Iti vor activa o optiune de 250mb trafic extra pe care probabil vor uita sa o dezactiveze cand ii vine timpul. Exact asa cum mi-iau dat mie abonament cu minute nationale care nu sunt valabile in reteaua lor, fac cost suplimentar cu minutele din retea.

  0

 11. Cu multa nostalgie imi amintesc de primul meu telefon, un 3310, era un tatic al telefoanelor la vremea respectiva.

  0

 12. #21

  Ai dreptate cu hartia irosita, mediu, etc.
  Dar cat voi trai nu voi uita ca prin anii ’90 pe un pager Motorola a trebuit sa platesc vreo 300 de dolari si abonamentul costa 25 de dolari/luna.
  Asa ca din partea mea toate companiile de telefonie mobila sa aiba ….din partea mea.

  0

 13. #22

  da, cum salveaza ei planeta, si in timpu asta economisesc si cateva milioane de euro din hartie, printare, livrare factura. dar totul e facut ca sa salveze planeta. marsh mah in plm si trimiteti factura ca mi-o trebe sa o bag in contabilitate.

  0

 14. #23

  In realitate pe Vodafone o doare fix in cur de copaci si carti. Vodafone plateste hartiile si tusul pt facturi. In caz de factura electronicas scapa de cheltuiala asta si deci isi cresc profiturile. Sa credeti voi ca vi se va scadea din factura costul consumabilelor

  0

  • #24

   da ma…dar suna ca dracu sa zica “Nu vreti voi factura electronica sa mai scoatem si noi de-o ciorba?”

   0

 15. Bravo lor pentru aceasta initiativa. Ar trebui ca toate facturile sa fie electronice. S-ar salva multi copaci

  0

  • #26

   Daca toate facturile din lume ar fi electronice poluarea ar creste. Ca sa poti sa iti platesti factura electronica trebuia se ai calculator si internet, adica trebuie ca toata lumea sa aiba asa ceva ceea ce inseamna mult mai mult plastic decat e acum. Obtinerea plasticului produce poluare.

   0

 16. #27

  tipul de la inceputul reclamei poarta colanti ?

  0

  • #28

   @studenta – e o moda acum printre tinerii de sex masculin sa poarte pantaloni mulati pe corp, ce arata exact ca colantii.
   E ok initiativa cu factura electronica (cam toata lumea are PC si internet acum) dar, cum s-a spus deja, pe vodafone il doare fix la başcheti de mediu si copaci, cat de reducerea cheltuielilor cu imprimarea si distributia facturilor pe hartie. Eventual, daca ai nevoie de imprimare pe hartie, costurile tiparirii iti revin tie, ca utilizator.

   0

 17. #29

  Si ca sa o poti plati tot iti trebuie in print 😐 , la fel si daca iti trebuie pentru contabilitate cum spunea cineva mai sus.
  Doar ca o printezi tu acum, nu ei. Pula mea, cata “responsabilitate sociala” …

  0

  • #30

   groovee » ca sa o platesti, printezi pagina 1, nu toate cele 100 de pagini, daca ai desfasurator

   0

  • #31

   Ideea era ca oricum trebuie printata si pagina aia, de catre utilizator,in mai multe cazuri.Altii au optiune: prima pagina print, restul electronic
   Mi se pare ca vor doar sa faca economie si o mascheaza sub responsabilitatea fata de mediu si praslea.

   0

 18. #32

  Apropo, ce mai fac aia de la EOS KSI cu rauplatnicii (ca mine) la o factura (plm care, ca eu nu stiu) Connex? Era o perioada cand ma sunau in draci si apropo de maculatura postala, primeam si pe acasa instiintari cum ca figurez cu o restanta de acum 10-12 ani de vreo 14 lei.

  0

  • #33

   Bine, stiu, EOS ma suge de puma in continuare, dar sunt curios daca mai primeste cineva instiintari ceva legate de facturi Connex/Dialog.

   0

  • #34

   baxter » eu:D

   0

  • #35

   Executare silita scrie pe noi. 🙂 fmm

   0

  • #36

   baxter » da da, alaltaieri am primit una de asta de la banca romaneasca, cu executorul judecatoresc, care in 30 de zile imi va lua boii de la bicicleta

   0

  • #37

   Pai acum pe bune, ce amenintari iti fac ei acolo? In BC esti, presupun ca nu ai ipoteca, ceva, atunci ?
   Pe mine ma amenintau ca ma da in judecata pt a-si recupera datoria de, repet, 14 lei!

   0

  • #38

   @baxter-datoria s-a prescris dupa trecerea a minimum trei ani (parca), oricum, la 10-12 ani s-a prescris si mama datoriei. EOS KSI merg la bluf si intimidare, sperand ca tu nu stii ca s-a prescris datoria si cu speranta desarta ca tu o sa te lasi intimidat si o sa platesti sumele fanteziste pe care le cer ei.

   0

  • #39

   Novio » datoria nu se prescrie niciodata daca creditorul face dovada ca in rastimpul celor 3 ani a incercat macar o data sa isi recupereze paguba

   0

 19. Adică eu reduc costurile Vodafone permanent și ei, în mărinimia lor, imi dau timp de trei luni 250 MB. Ahahaha :)))

  Mori, Vodafone, sper să vă trăznească toate releele!

  0

 20. #41

  Mie nu imi mai trimiteau factura acasa acum cativa ani, cand nu puteai plati decat cu acea factura la banci, cec. Fara factura puteai plati doar la reprezentanta Vodafone, unde spuneai nr. Am sunat si mi-au spus ca eu as fi optat pt renuntarea la factura scrisa :)) bullshit.
  Vorba aia : hartie + toner + taxe postale = new liliana ( ).

  0

  • Am pățit exact aceeași chestie. Îmi făcusem cont pe pagina lor și pentru că am îndrăznit să bag emailul acolo, au început să-mi trimită factura online. Am sunat și mi-au spus că am optat eu pentru asta.
   I-am rugat să dezactiveze, căci tata plătește factura și el vrea hârtie. Au zis ok.
   Luna următoare a venit tot pe mail. Mai sun o dată și cică trebuiau bifate două căsuțe. Data trecută bifaseră numai una.

   Rețeaua oamenilor care pe lângă faptul că au servicii cu clienții mizere, se mai și laudă că vor să schimbe societatea. Mai bine ar schimba incompetentele telefoniste.

   0

 21. #43

  Cea mai penala faza la Vodafone : aseara eram in mall Baneasa cand , MINUNE, primesc un SMS de la Vodafone cu “Bine ai venit in Baneasa Shopping City ” . Ai sa mori tu ? nu mai poti nici sa te caci ca te urmareste vodafonu si iti da si un mesaj “foloseste Zewa roz” .
  Ma trec la Orange cat de curand .

  0

  • Toti au aceleasi servicii. Cand celula voda a detectat telefonul tau ca s-a autentificat pe ea, automat serverul a trimis un sms catre tine cu mizeria aia de welcome … Nu te urmareste nimeni, relax 🙂

   0

  • #45

   “Nu te urmareste nimeni, relax :)”, zise Mossad-ul

   0

 22. De cand e cool sa le maresti profitul companiilor mamut? ECO…? Hai sa fim copaci… pardon…seriosi

  0

 23. Trecerea la factura electronica este un subiect pe termen lung (am mai scris aici ) si mai multi furnizori de utilitati au proiecte dedicate. Am remarcat insa la Vodafone campania cu transformarea facturilor (VDF tipareste peste 1.000.000 de facturi lunar) in pagini de povesti. Trei carti de povesti propune Vodafone pentru reeditare: Praslea cel Voinic, Ileana Sanziana si Neghinita, am votat cu ultima 🙂 . Cea mai votata poveste va fi reeditata la finalul campaniei.Analiza lor arata ca o factura se poate transforma in cca 4 pagini de carte, iar pana acum au strans cca 43.000. Asta inseamna ca peste 10.000 de abonati au preferat sa primeasca factura pe email sau SMS. Pe langa sansa acordata povestilor, trecerea la factura digitala aduce abonatului si 250 MB trafic suplimentar. Pentru mine SMS-ul este mai mult decat suficient, iar daca vreau ceva detalii, dar in general nu prea am nevoie, intru pe contul de client. Procedez similar si cu alte servicii/furnizori: Romtelecom, BCR, ENEL, iar cutia postala a ramas la discretia pliantelor cu discount and stuff de la retaileri, care insa ar putea sa ia si ei un exemplu.

  0

 24. Vodafone. orange, rds, enel, gdf toate reduc costurile si sa fim seriosi din 1milion de abonati cati mai platesc la posta, banca etc?? majoritatea au carduri. Si daca tot va plangeti de drumul pana la….de ce nu faceti direct debit?

  0

 25. #49

  Voi stiati ca la vodafone cu netul lor nu poti folosi VOIP? am cerut lamuriri si mi s-a raspuns ca exista o clauza in contract “Serviciile Vodafone sunt destinate utilizarii de catre client in calitatea sa de utilizator final. Utilizarea cartelelor SIM/serviciilor Vodafone in vederea intermedierii si/sau transferului de convorbiri telefonice folosind ca mediu de propagare Internetul(VOIP) este considerata abuziva si nu este permisa prezentului contract” dar ca o pot activa pt o taxa de 3.13 euro/luna. Frumos nu? Deci ori e net pe mobil ori e net restrictionat pe mobil?

  0