După cum bine știe tot poporul onlainez, acum 2 luni mi-am luat iMac de 21.5″. Nu am vrut să scriu mare lucru despre el, la vremea respectivă, temându-mă ca la final, voi fi dezamăgit și va trebui să îmi corectez operele.

Dar acum consider că a venit vremea să mă manifest.
iMacul meu e the best :mrgreen:

Să și explicităm, dealtfel.

 • Ecranul e divin. Zici că e vorba de altă tehnologie. Bine, știu, e LED, dar totuși parcă și pozele au altă culoare și luminozitate. Nu mai spun de filme, care se văd într-un mare fel, de m-am apucat să văd inclusiv Harry Potter, pentru experiența vizuală oferită.
 • De când lucrez pe mac, nu mai știu ce înseamnă timpi de așteptare până să se deschidă un program. Nu știu, nu mai știu cum e să îți facă freeze calculatorul pentru că ai 20 de taburi de firefox deschise. Ba chiar și mai mult, am avut deschise 282 de fotografii simultan. Guess what? iMacul mergea la fel ca la început.
 • Nu am antivirus. Nici nu știu dacă există antivirus pentru iMac. Dealtfel nu știu la ce l-aș putea folosi. Nu prea există viruși, spyware sau malware pentru mac. Și atunci când există, sistemul de protecție cu parolă al macului sigur nu îl va lăsa să instaleze nimic. Așa că sunt profund liniștit. Am avut la un moment dat un firewall, Little Snitch, dar l-am dezinstalat, că mai mult mă încurca.
 • Ceea ce mă aduce la instalare. Știați că pe mac instalezi softul făcând un drag&drop în folderul Applications? Iar dezinstalarea este identică, doar că de sens contrar? Abia dacă îmi mai reamintesc clasicele

  Vrei să instalezi în C:?
  Vrei să instalezi în program files?
  Vrei să instalezi tot programul?
  Vrei să instalezi acum?
  Nu pe bune, sigur vrei să instalezi acum?
  Serios frate, deci acum acum vrei să instalezi acest soft?
  Deci te întreb ultima oară, chiar vrei să instalezi acest soft?

  SOFTUL X S-A INSTALAT. REBOOTING.

 • Dockbarul de la iMac este pur și simplu genial. Practic desktopul devine un accesoriu sau un suport pentru poze funny sau salvări de documente temporare.
 • Am învățat să folosesc multidesktopul, chestie de care windows încă nu a auzit. E frumos ca atunci când randezi chestii să nu le ai pe desktop 2 ore, până se termină. Sau când ai pornake deschis, să poți muta rapid, să nu vadă vecinul.
 • Da, e mult mai intuitiv pentru un n00b în domeniu, cum sunt eu. Toate comenzile unui program apar în bara de sus, în momentul în care lucrezi pe respectivul soft, dispuse oarecum asemănător, încât e destul de greu să nu te prinzi care cum pe unde vine. Iar dacă muți pe altceva, automat bara de comenzi comută pe softul respectiv. Fără să fie nevoie să cauți unde vine bara, ce dracu vrea să spună cu comanda x sau y și tot așa. Simple, as god intended to be.
 • iMovie e net superior oricărui soft moka de editare video de pe piață. Poți face cu el chestii la care nici nu te gândeai fără să ai un Final Cut sau Adobe Premiere.