Bucurați-vă, sunt din nou printre voi, am coborât olimpian din universul meu, unde nu exista internet, ajungând în universul vostru strâmt, dar fiind utilizator de RDS 1GB, cu mediaconvertor în casă.

Ceea ce îmi aduce aminte ca de sărăcie de routerul meu DLink DIR 825, care e cel mai tâmpit router pe care l-am avut vreodată. Și credeți-mă, am avut câteva.

Deci, dacă bag cablul UTP direct în mediaconvertor, am 500-800MBps. Știu, sunt cifre care vă sperie, dar stăpâniți-vă emoția, sunt reale. Descarc din librăriile de specialitate cu 60-80 MBps, de am zis că mi se arde HDD-ul.

În clipa în care îl trec semnalul prin router, legat prin UTP, zbang, 20-30 MBps. Aceeași viteză și pe wireless, nici o diferență, iar din librării, descarcarea nu trece de 10.

Prin urmare, fericirea nu e chiar completă. Mă gândeam dacă există vreo soluție să ies cu 2 UTP-uri din mediaconvertor, dar probabil nu se poate.
Ce dor mi-e de TP-Linkul meu, pe care dădusem vreo 80 de lei și aveam 300MBps. Pe Dlink am dat 700…

Dar e bine pentru voi, în sfârșit, vă puteți delecta din nou papilele gustative mentale cu scrisul celui ce se semnează umil,

Arhi.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.