Dacă azi v-ați lovit, ca și mine, de un traafic bestial, știți că RATB face grevă pentru că salarii mai mari.
Acum nu sunt eu cel mai în măsură să vorbesc despre transportul în comun, pentru că la Pătlăgica din Deal, unde stau eu, nu avem așa ceva și oricum nu îl folosesc.

Dar stau și mă întreb. Un șofer de la ei are 4000 de lei salariu, în medie. Adevărat, nu e mult, dar nu e deloc puțin, ca să plimbi o tărăboanță de aia prin oraș, pe linie predefinită, eventual ca și cum ai căra cartofi. Cam cât ar trebui să ai salariul, ca să fii mulțumit, în cazul ăsta.

De fapt, o păsărică îmi spune că greva este legată de scoaterea din traseu a multor curse și ture de weekend, plătite dublu, din cauză de nerentabilitate. Și cu turele alea oamenii își făceau salariile binișor.

Acum, ce să zic, fiecare încearcă să tragă pentru el.
Dar să dai peste cap tot orașul pentru că te-ai gândit tu la o grevă… e ca și cum, după ce s-ar întoarce la muncă, bucureștenii care nu au mai ajuns azi la joburi s-ar gândi să îi disciplineze cu niște cărămizi în parbriz.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.