Într-un liceu oarecare din București, anul trecut ar fi trebuit să se pensioneze 5 (cinci) profesoare, de la diverse materii. Vești bune pentru profesoarele suplinitoare, care in acest fel ar fi putut deveni titulare pe posturile respective, lucru care ar fi adus siguranță, apreciere și un salariu mărit (momentan 900 sau 1200 lei).

Eh, fetele astea cinci decid că ele nu vor să se pensioneze, dintr-un motiv simplu: au salarii de 25-30 milioane și nu le convine o pensie de 8 sau 10 milioane. Și rămân pe post. Și nu le poate face nimeni nimic, pentru că, deși ar fi just și corect să facă loc altora, directorul liceului și oamenii din inspectorat sunt și ei oameni și nu le pot spune că gata, după 20-30 de ani de muncă, nu mai au nevoie de serviciile lor.

Și lucrurile rămân așa. Profesoarele titulare sictirite după 20 de ani de predat același lucru, profesoarele tinere frustrate și dezamăgite că urmează un nou an în care vor face foamea.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.