“Băncile sunt absolut de încredere”, a declarat Louka Katseli, preşedintele Asociaţiei Băncilor din Grecia într-o intervenţie pentru postul elen Mega TV invocând garanţia Băncii Centrale Europene. Fostă ministru din partea partidului vechii stângi PASOK, Katseli i-a invitat pe greci să constituie depozite odată ce băncile au redeschis porţile după trei săptămâni de “vacanţă bancară”.
“Hai să ajutăm economia!”, îi încurajează Katseli pe greci si adaugă: “Dacă vă luaţi banii din cufere şi din case – unde oricum nu sunt în siguranţă – şi îi depozitaţi în bănci, aceasta va îmbunătăţi lichiditatea”

Prin urmare, grecii au reacționat, s-au mixturat pe ei de râs și și-au văzut de treabă. Practic, un oficial din cei ce i-au falimentat, unul din cauza cărora au făcut foamea pentru că nu își puteau accesa banii din bănci, le zice că la bancă e în siguranță. Deși unii ar prefera să le fie furați de hoți reali, care chiar au nevoie de bani, nu de hoți cu costume.

Între timp, în grecia e bine…

36 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1

  Si Arhi era bine!

  0

 2. #2

  Un tătar cu o bărcuță sub pavilion grecesc …

  P.S. Micționat parcă-i zice, nu mixturat …

  0

  • #3

   Poate mixturat e cand ies ambele treburi in acelasi timp. Sau cand e stricat la burta.

   0

 3. Hai sa incurajam economia pe banii vostrii fraierilor :> de greci, bineintles. Greci au ma, nu ca la noi, noi ce sa depunem in banci, ce a taiat base si cu boc?

  0

 4. #9

  depinde care noi, Boc si Base nu pot sa taie cat are comunitatea arhiblog, abia daca am simtit.

  0

  • #10

   ba, spuneti la sefi ca nici boc nici base nu mai sunt in functie. sa va redeseneze sarcinile. vezi ca acu e neamtu ala care mananca copii

   0

  • #11

   Ii vinde, nu ai fost atent.

   0

  • #12

   da, bre, ii vinde in Canada, pentru organe, a zis si firea (si aia nu minte), in loc sa-i tina aici pentru vasluienii nostri.

   0

 5. #13

  “Dacă vă luaţi banii din cufere şi din case – unde oricum nu sunt în siguranţă – şi îi depozitaţi în bănci, aceasta va îmbunătăţi lichiditatea” – si dupa aia facem noi o nationalizare a valutei ca in 1991 in Romania ca sunteti la fel de fraieri ca si romanasii :
  www.hotnews.ro/stiri-international-20275420-breaking-news-financial-times-guvernul-grec-pregateste-nationalizeze-parte-din-depozitele-peste-8-000-euro.htm

  0

 6. #14

  Astea nu-s poze de anul trecut?

  0

 7. “Băncile sunt absolut de încredere”.
  Spusă oriunde, dar mai ales în Grecia acum, asta sună cam ca aia cu “Stai liniştită că nu-ţi fac nimic! Bag puţin, doar capul!”

  0

 8. #17

  Zakynthos ? Fain , fain.

  0

 9. #18

  Te înșeli, n-a făcut absolut nimeni foamea, plățile cu cardul au funcționat fără probleme, doar retragerea de numerar a fost restricționată. Ceea ce înseamnă că vînzătorii la negru au avut mai puține încasări, fiind mai puțini bani lichizi pe piață și, drept urmare, statul a încasat mai mulți bani din impozite și taxe, ca urmare a creșterii vînzărilor fiscalizate (cu cardul).

  0

  • #19

   well, eu stiu cel putin un om de aici de pe blog care nu avea bani sa isi ia apa. iar platile cu cardul au fost sistate in majoritatea locatiilor, cand bancile au prelungit inchiderea.

  • #20

   In prima saptamana nu puteai plati nimic cu cardul. Lidl, par example, nu a acceptat plata cu cardul la niciuna dintre locatiile lor (le-o dau grecii acum, nu mai merge nici naiba pe la ei). In continuare, si in ziua de azi, nu se poate face absolut nicio plata in strainatate (Facebook, Paypal, companii aeriene, Amazon…etc) daca ai card grecesc.
   Situatia a fost nasoala deoarece toata lumea s-a ingramadit la atm-uri, acestea ramanand goale dupa cateva ore, implicit cine nu s-a grabit (moi) a ramas fara bani…de apa :)) Pe 37 de grade caldura, well…a fost cam aiurea.

   Oricum, a fost surprinzatoare regruparea greceasca: transport gratuit in primele doua saptamani, toate companiile de telefonie au dat minute/internet gratuite, toate magazinele au sarit cu reduceri de alea adevarate, lanturi de brutarii au dat paine gratuita celor nevoiasi, magazine care dadeau alimente gratuite studentilor sau strainilor ramasi fara bani pe aici.

   0

  • #21

   Facem pariu ca Lidl-urile din Halkidiki sunt pline de cumparatori?
   Il doare pe managementul de la Lidl de “boicotul” grecilor de numa-numa…

   0

  • #22

   @dufu, well…sezonul tine doar 4 luni 🙂

   0

  • #23

   @roxani: hmmm (pardon). Daca stai in Atena stii ca nu e chiar asa…

   0

 10. #24

  Si grecii au ascultat. Isi duc banii in banci. Din Israel!

  0

 11. #25

  Mi se pare un anunț ok. E la fel cum îți cere un politician român să-l votezi și tu îl votezi, ca sa fie bine.

  0

 12. #26

  Frumoase posterioare. 🙂

  0

 13. Arhi, tu i-ai photoshopat bicepsul in poza nr. 2 ? :))

  0

  • #28

   Ce ochi fin. Dar raspunsul cred ca este nu, observa faptul ca-i mana stanga. 😀

   0

 14. 😛

  0

 15. În antichitatea vieții mele, circula un film sovietic, “Pirații secolului XX”.
  O atmosferă apropiată cu ce e-n poze.

  www.youtube.com/watch?v=WGLwVmel8ds

  0

 16. Ce bună ar fi lumea dacă ar dispărea banii….

  0

 17. #35

  Eu nu ma uit. Nu înțeleg ce scrie sub ele

  0

 18. #36

  Eu am citit un articol despre un grec care isi vinde niste apartamente ca sa puna banii la banci , sa le ajute.

  0