De astea de la noi, de la țară. Niște jambon afumat de la selgros, câțiva cartofi noi, îi fierbi împreună cu sare și piper, arunci în scârbă niște mărar și usturoi ciopârțit mișelește la final și lași acoperit vreo 15 minute, să extragă gustul.

Așa, ușor de seară, dacă nu aveți idee ce să gătiți.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

29 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Ii fierbi?! Asta e un sacrilegiu ce ar trebui pedepsit prin ardere pe rug…

    • #2

      dar ce vrei sa le fac, sa ii ventilez pana se predau?

    • #3

      Sa ii prajesti..

    • #4

      fii serios

    • #5

      Eventual. La cuptor? Bine, chestie de gust, la mine cartofii fierți dacă nu sunt înecați in smântână sa nu le mai simt textura sau mai bine zis gustul de fiert, arunci nu există.

    • #6

      ar trebui sa incerci, e un fel de fierto-prajeala.

    • #7

      Ma bag si eu in seama aiurea, dar asta e cea mai buna reteta pentru cartofi pe care am incercat-o.

      www.seriouseats.com/the-best-roast-potatoes-ever-recipe

      E bomba calorica din cauza unturii (asta am folosit eu), dar merita.Sunt chiar mai buni decat cei prajiti.

  2. #8

    niste ceapa rosie si niste masline negre si iesea ceva gen salata orientala

  3. #9

    mai lipsesc niste oua jumari pe deasupra si niste crestute de slana bine perpelite

  4. #13

    Exact ce-am facut eu aseara doar ca jambonul n-a fost de la Selgros ci de la Agil. Sigur nu te-ai inspirat de la mine? 😀 Oricum, confirm faptul care e foarte buna combinatia.

    • #14

      Carnea si cartofii nu dezamagesc niciodata 🙂

  5. #15

    Zii domne,rețeta că este aversă în gură …..Săru-mîna lu matale

  6. #16

    Cred că te lungi pe bot.

    Rețeta mea asemănătoare este:

    Fierbi cartofi dulci, prăjești niște garnele, poți sa fierbi și niște caracatiță, tai câțiva avocado în cuburi mari, amesteci totul fără să strivești, dai mărar și chilli. Așteaptă ceva înainte de servire.

    PS. Rețeta este de la barul plăjii din Cala Pira… Am adăugat creveții și am schimbat cartofii cu cartofi dulci (din cauza caloriilor șamd)

  7. #19

    Mergea şi un kil de smântână peste, ca în Ardeal :))
    Bro, eşti fratelemeleu cu măraru’. Fără mărar proaspăt, primăvara e pustiu. mergea şi umpic de pătrunjel.
    Nu ştiu cum sunt alţii dar eu când simt miros de mărar sau leuştean proaspăt m-i se curăţă ceakrăle instant.

    • #20

      am facut si ciorbica, 3 legaturi de leustean, sa fie

    • #21

      Pfff, mararul care crestea primavara in gradina m-a facut sa ma apuc de gatit prin liceu. Iubesc mararul verde, proaspat, nu prea e el bagat in seama la adevarata lui valoare.

  8. #22

    Reteta e asemanatoare, doar ca sunt cartofi dulci, jambonul e caracatita, mararul e avocado, usturoiul e chilli, mai pun si creveti 🙂

    www.reddit.com/r/ididnthaveeggs/

    • #23

      Diferența dintre ei la cuptor este de 3 calorii in plus pt. cartpfii normali, mi-e greu să cred că ai mâncat 1kg pentru a nu fi neglijabile cele 3kcal diferență.

  9. #24

    Eu nu as fi pus atat de mult marar, arata de zici ca ai uitat geamul deschis cand ai tuns iarba

  10. #26

    La mine e asa: fierb cartofii, coaja cu tot. Maxim 20 minute, nu mai mult.
    Intre timp tai feliute de sunca afumata si le bag la cuptor in tava, pe la 200 grade.
    Dupa 20 minute tai cartofii in 4, cu coaja cu tot, ii bag in cuptor si amestec cu minunatia aia de “datator de colesterol” + usturoi strivit + o extra lingura de untura. Pun bucatile de sunca deasupra, bag la cuptor, mai las cam 15 minute pana se rumenesc cartofii.
    Nu mai e nevoie de nimic langa, nebunie. 🙂

    • #27

      niste marar…

    • #28

      Nu stiu de ce am zis de 2 ori “cu coaja cu tot”, probabil tuica de 10 dimineata isi face efectul. :/

    • #29

      e corect, lucrurile repetate intra mai bine in memorie