De astea de la noi, de la țară. Niște jambon afumat de la selgros, câțiva cartofi noi, îi fierbi împreună cu sare și piper, arunci în scârbă niște mărar și usturoi ciopârțit mișelește la final și lași acoperit vreo 15 minute, să extragă gustul.
Așa, ușor de seară, dacă nu aveți idee ce să gătiți.
NOU
Ii fierbi?! Asta e un sacrilegiu ce ar trebui pedepsit prin ardere pe rug…
NOU
dar ce vrei sa le fac, sa ii ventilez pana se predau?
NOU
Sa ii prajesti..
NOU
fii serios
NOU
Eventual. La cuptor? Bine, chestie de gust, la mine cartofii fierți dacă nu sunt înecați in smântână sa nu le mai simt textura sau mai bine zis gustul de fiert, arunci nu există.
NOU
ar trebui sa incerci, e un fel de fierto-prajeala.
NOU
Ma bag si eu in seama aiurea, dar asta e cea mai buna reteta pentru cartofi pe care am incercat-o.
www.seriouseats.com/the-best-roast-potatoes-ever-recipe
E bomba calorica din cauza unturii (asta am folosit eu), dar merita.Sunt chiar mai buni decat cei prajiti.
NOU
niste ceapa rosie si niste masline negre si iesea ceva gen salata orientala
NOU
mai lipsesc niste oua jumari pe deasupra si niste crestute de slana bine perpelite
NOU
Si niste cas de oaie topit peste ele!
NOU
keep it sanatos, baaa
NOU
D’alea vegane de soia si tofu, normal, ce credeai
NOU
Exact ce-am facut eu aseara doar ca jambonul n-a fost de la Selgros ci de la Agil. Sigur nu te-ai inspirat de la mine? 😀 Oricum, confirm faptul care e foarte buna combinatia.
NOU
Carnea si cartofii nu dezamagesc niciodata 🙂
NOU
Zii domne,rețeta că este aversă în gură …..Săru-mîna lu matale
NOU
Cred că te lungi pe bot.
Rețeta mea asemănătoare este:
Fierbi cartofi dulci, prăjești niște garnele, poți sa fierbi și niște caracatiță, tai câțiva avocado în cuburi mari, amesteci totul fără să strivești, dai mărar și chilli. Așteaptă ceva înainte de servire.
PS. Rețeta este de la barul plăjii din Cala Pira… Am adăugat creveții și am schimbat cartofii cu cartofi dulci (din cauza caloriilor șamd)
NOU
totul pana la caracatita…:))
NOU
La mine totul până la mărar.
NOU
Mergea şi un kil de smântână peste, ca în Ardeal :))
Bro, eşti fratelemeleu cu măraru’. Fără mărar proaspăt, primăvara e pustiu. mergea şi umpic de pătrunjel.
Nu ştiu cum sunt alţii dar eu când simt miros de mărar sau leuştean proaspăt m-i se curăţă ceakrăle instant.
NOU
am facut si ciorbica, 3 legaturi de leustean, sa fie
NOU
Pfff, mararul care crestea primavara in gradina m-a facut sa ma apuc de gatit prin liceu. Iubesc mararul verde, proaspat, nu prea e el bagat in seama la adevarata lui valoare.
NOU
Reteta e asemanatoare, doar ca sunt cartofi dulci, jambonul e caracatita, mararul e avocado, usturoiul e chilli, mai pun si creveti 🙂
www.reddit.com/r/ididnthaveeggs/
NOU
Diferența dintre ei la cuptor este de 3 calorii in plus pt. cartpfii normali, mi-e greu să cred că ai mâncat 1kg pentru a nu fi neglijabile cele 3kcal diferență.
NOU
Eu nu as fi pus atat de mult marar, arata de zici ca ai uitat geamul deschis cand ai tuns iarba
NOU
American Pie 3.
NOU
La mine e asa: fierb cartofii, coaja cu tot. Maxim 20 minute, nu mai mult.
Intre timp tai feliute de sunca afumata si le bag la cuptor in tava, pe la 200 grade.
Dupa 20 minute tai cartofii in 4, cu coaja cu tot, ii bag in cuptor si amestec cu minunatia aia de “datator de colesterol” + usturoi strivit + o extra lingura de untura. Pun bucatile de sunca deasupra, bag la cuptor, mai las cam 15 minute pana se rumenesc cartofii.
Nu mai e nevoie de nimic langa, nebunie. 🙂
NOU
niste marar…
NOU
Nu stiu de ce am zis de 2 ori “cu coaja cu tot”, probabil tuica de 10 dimineata isi face efectul. :/
NOU
e corect, lucrurile repetate intra mai bine in memorie