BRAILA-VERSUS-GALATI

În weekend am fost la Brăila să îmi felicit soacra pentru adăugarea a încă unui trandafiraș în buchetul vieții. În timp ce priveam eu la televizor și ronțăiam a 200 a chiftea, pentru că soacră-mea face niște chiftele epocale, am realizat că da, cu adevărat, într-un top al orașelor moldovenești de la graniță, Galațiul este peste Brăila. Și să vă spun și de ce.

1. Galațiul are stație ProTV, spre deosebire de Brăila, care nu mai are nicio stație, au luat-o niște băieți de bine, cu numere de PP.

2. Galați apare pe toate hărțile meteo care se dau la TV, Brăila este la Și alții.

3. Galațiul este mai aproape decât rivala sa de capitala moldovei, Iașiul.

4. La Galați există Universitate în toată puterea cuvântului, cu școală, studenți specializări și altele. La Brăila există doar universitatea maro de șuriu și bune maniere, cu specializarea trotuare și parașutism.

5. La Galați există McDonalds. La Brăila e un KFC amărât, unde e tot timpul coadă, că e puiul ieftin și lași impresia că ai ieșit în oraș.

6. Brăila îi are pe Azur, Bunea Stancu și Sexy Brăileanca, Galațiul nu…

7. Brăila, în topul faptelor penale comise de minori

Minorii din Brăila au dus judeţul în top, însă într-un clasament care nu face cinste. Anul trecut, poliţiştii din Brăila au înregistrat sute de cazuri în care copii de până în 14 ani au comis furturi, tâlhării sau chiar violuri. În privinţa faptelor penale comise de minori, judeţul este pe primul loc la nivel naţional, cu mult peste următoarele două judeţe, Prahova şi Ilfov.

8. La Galați încă se muncește și se muncește bine. Populația sa încă nu e formată în proporție de 90% din votanți PSD care se vând pentru un kil de ulei și-o pungă de făină. Și minori infractori.

Mi-a scăpat ceva?

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/popa.kopylu/videos/10204961122898860/” width=”640″ height=”400″ onlyvideo=”1″]

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.