Luna trecută, după evenimentul organizat de Țiriac și la care au participat inclusiv șefii Comitetului Olimpic Român, Toyota s-a supărat, considerând că reprezentanții COSR n-au respectat parteneriatul și că au favorizat un competitor. Scandalul a fost raportat inclusiv la CIO, iar Covaliu a fost chemat să dea explicații.

Bănuiesc că nu e vreun dubiu când spunem că șefii de la Comitetul Olimpic, șefii UEFA, FIFA, CIBO, BIBO și restul sunt niște mafioți, care mânăresc miliarde spre binele sportivilor, nu? Bun.

Sponsorul COR, Toyota, s-a supărat muci că șefii COSR s-au dus, cu mic, cu mare, la premierea personală organizată de Ion Țiriac. Pentru că Țiriac, fiind sportiv, a promis, a plătit. Așa că locul 1 a primit Hyunday Ionică de 55 000 de euro. Cei cu două medalii au primit 2 mașini. Pe 16 august, sportivii și-au primit premiile.

Te-ai fi așteptat ca Toyota, dacă s-a supărat atât de tare, să fi premiat și ei sportivii, nu? O să râdeți, dar nu. Ieri, 9 septembrie, 25 de zile după ce Țiriac a premiat olimpicii, Toyota a ieșit cu o conferință de presă în care a anunțat CE mașini vor primi olimpicii.

Absolut de râsul curcilor și absolut românesc. Unde vă grăbiți cu premiile alea, noi am zis că le dăm, aveți răbdare. Și ce premii.

  • Cel puțin 2 medalii = Toyota C-HR Hybrid (aprox. 30.000 euro)
  • Medalie de aur = Toyota Corolla Sedan Hybrid (preț minim 25.200 euro)
  • Medalie de argint = Toyota Yaris Cross Hybrid (preț minim 22.600 euro)
  • Medalie de bronz = Toyota Yaris Hybrid pt bronz (preț minim 19.000 euro)

Spre deosebire de premiile oferite de Țiriac

  • Medalie de aur = Hyundai Ioniq 5, electric (aprox 53.000 euro)
  • Medalie de argint = Hyundai Kona (pret minim 25.000 euro)
  • Medalie de bronz = Hyundai Bayon (pret minim 20.000 euro)

Sigur, nu o să aflăm niciodată care e fușereala dintre șefii de la Toyota România și șefii COSR, dar a fost frumos să se facă de râs, în cel mai public mod.

Cum bă să ieși să faci conferință de presă, la o lună de când deja Țiriac a dat premiile, ca să anunți ce premii o să dai? Cândva, cumva, când o fi, că poate nu sunt pe stock chiar acum.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.