Studenţii vor călători gratuit cu trenul dar doar pe distanţele dintre localitatea de domiciliu şi cea în care se află unitatea de învăţământ frecventată, potrivit unui amendament avizat de Comisia de Buget cu privire la legea de aprobare a OUG care a introdus această facilitate.Autorii amendamentului sunt senatorii Eugen Teodorovici (PSD) şi Florin Cîţu (PNL). CFR a precizat că studenţii trebuie să aibă asupra lor un bilet de călătorie valabil.

Aș vrea să remarcați buna înțelegere dintre PSD și PNL când e vorba de făcut chestii împreună. Știți cum e, noi facem opoziție luminată. Și dreptatea e dreptate, ați venit pe banii PSD la București să cereți demisia, iată, de mâine nu mai veniți, că avem amendament.

Nu mă înțelegeți greșit. Înțeleg ajutorul pentru cei mai în vârstă. Pentru că vremurile sunt de rahat, pensiile și mai și. Desigur, cu o limmită, nu cum aveau, nu știu dacă mai au, nelimitate la clasa 1, de cărau porci și poștă pentru diverși, cu trenul, ca să mai facă un ban.

Dar nu îl înțeleg pentru studenți. Nu mi se pare absolut deloc normal să dai gratuitate unor adulți buni de muncă, pentru scuza că o ard hippie la facultate. Vrei să fii student? Vrei să investești în pregătirea ta, ca să ai un viitor mai bun, mai mulți bani și femei mai bune? Păi tati, bagă bani în asta, nu aștepta să îți plătesc eu, din munca mea, că nu am eu nicio vină că vrei tu să faci facultatea.

Da, sunt de acord să aibă gratuitate un student emerit. Ai bursă, ai și gratuitate. Ești între primii 10? Ia de aici, înseamnă că te interesează cartea și vrei mai mult de la viață. Dar când regia e plină de lepre și de fete care câștigă un ban în timpul liber vânzând părți componente ale corpului trimis de mami și tati la școală, serios dacă îmi vine să susțin asemenea inițiativă.

Și încă o problemă.
Oamenii, dacă nu dau bani pe produs sau serviciu, nu îl apreciază. De asta erau haitele de pensionari la clasa 1, urcate cu ciubote pline de baligă, pe canapele. Dacă nu dădeau niciun ban, nu le păsa unde stau sau cum se întrețin chestiile alea.

Dar, revenind, mișto mișcare, PSD. Nu, nu pare deloc o răzbunare, serios.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.