Îmi amintesc ca ieri că din clasa a 5-a începând îmi puneam adesea întrebarea: “la ce naiba îmi foloseşte să ştiu asta?” Pe vremea mea (sună pur şi simplu delicios :D) chiar se făcea şcoală. Ţin minte că în clasa a 7-a ne-a pus profesorul de geografie să învăţăm capitalele Africii. Şi le-am învăţat. Toată clasa ştia toate capitalele Africii. Noaptea în somn dacă mă trezeai ştiam care e capitala Nigerului. Şi a continuat tot aşa: capitalele Asiei, ale Europei etc. Apoi în clasa a 8-a judeţele ţării cu toate reşedinţele. Şi era meticulos, trebuia să ştii să i le arăţi şi pe hartă, nu te jucai doar să reciţi. Ştiu că din clasa a 6-a începând aveam toţi Atlas şcolar şi nu exista oră de geografie fără ca profesorul să vină cu harta după el. Fără să  ştii la hartă nu treceai clasa.

Tot aşa a fost şi la biologie. Zău, nu pricepeam de ce trebuie să ştiu de cromozomi şi tot felul de alte chestii (care se vede bine că nu mi le-am însuşit prea bine de nu mi le amintesc), dar le învăţam. La fizică planul înclinat şi legea lui Arhimede erau nişte prăpăstii. Chimie. Zău aşa, musai să ştiu ce e NaCl? Şi eprubeta? Şi tabelul lui Mendeleev? Apoi când am ajuns în clasa a 9-a cel mai mare chin au fost schemele logice la informatică şi programul Pascal. Dar schemele logice, domnule la ce îmi foloseau secvenţele “if… do” şi “do…until”? Eh, uite că de multe ori în viaţă mi-au servit.

No, să vă spun acuma, la 32 de ani am înţeles de ce: pentru cultură generală. Pentru că de exemplu în meseria mea – de traducător – dacă n-aş fi avut cultură generală greu mi-ar fi fost să traduc cum trebuie. Pentru că nu e de ajuns un dicţionar. Trebuie să ştii şi ce termen să pui într-un anumit domeniu… Altfel îţi va ieşi o traducere de genul “bateţi proteina până se face zăpadă” în loc de “bateţi ouăle spumă” (în germană era: “Das Eiweiss zu Schnee schlagen”) sau “Alegeţi călăreţul general” în loc de Selectaţi tab-ul “General” (în germană: “Das “Allgemeines Reiter auswaehlen”). Şi nu glumesc, un coleg a corectat cândva aşa o traducere.

Iar capitalele lumii îţi servesc, să zicem dacă lucrezi la un proiect mare, cu baze de date şi ai doar oraşe şi coduri de ţări. Şi dacă ai şi normă de x pe oră nu prea ai vrea să pierzi vremea căutând pe google. Însă dacă ai învăţat la vremea respectivă capitala Nepalului atunci când vezi Kathmandu şi NP nu mai pierzi vremea să vezi ce ţară e NP, ştii că e Nepal şi mergi mai departe.

Problema mare pe care o văd eu e că la ora actuală nu se mai face geografie nici ca să ştii diverse oraşe din judeţul tău, dar mai capitalele lumii. Să nu mai vorbim de faptul că unii profesori nu ştiu ei să arate pe hartă unde e Nepalul…

O săptămână minunată să aveţi!

(ps: şi gata că azi s-a dus naiba norma câştigată ştiind capitala Nepalului 🙂

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

92 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    goo.gl/qg9cw NSFW cultura generala pt tine 🙂

  2. #6

    Scoala ne invata (in primul rand) ce sa cautam si unde, atunci cand nu stim ceva.

    • #7

      GOOGLE!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • #8

      Pe-atunci nici nu se ezista Internet.
      Iar pe timpul lui tata, calculatorul de buzunar era o raritate. M-am uitat prin cartile lui si am gasit o carte in care erau toate valorile functiei sin, cos, tg, ctg. Acu le gasesti peste tot.

      Fiti atenti ce ne paste:
      youtu.be/jZkHpNnXLB0

    • #9

      Caută cu google cînd nu mai ai net.

    • #10

      cauti pe telefon

    • #11

      Nici nu stii cata dreptate ai, Arhi, in ambele situatii.

    • #12

      jerome: Asta ne-a spus si noua profesorul de Teoria campului electromagnetic, trebuie sa invatam/memoram doar bazele unei discipline pentru a avea habar cum sa incepem sa rezolvam problema, informatie gasesti peste tot, important e sa stii cum sa aplici.

      Informatia este cel mai de pret asset pe care il putem avea.

      Habar nu aveam ce e aia asieta pana acum. Dupa un search m-am mai desteptat putin.

      Cautand dupa asiete and helicopter stuff am gasit asta punctfix.ro/ … interesant 🙂

      Daca nu o sa am sanse sa pilotez un heli adevarat in viata asta, macar un d-asta mi-as dori www.youtube.com/watch?v=n9w2V5a-3m8

  3. #13

    Haaaahaha! Am si eu o moneda din aia acasa. De fapt aveam , ca a luat-o fi-miu la scoala sa le-o arate colegilor si a pierdut-o.
    Aia cu stiutul capitalelor m-a ajutat mult in viata sa nu ma fac de kk precum majoritatea celor care spun aiurea capitala Australiei. Exceptand chimia pe care am urat-o din adancul fiintei mele si care m-a marcat teribil, restul ne ajuta intr-adevar la cultura generala, pun bazele ei ca sa zic asa.

    • #14

      Eu am bancnotă de 10P în portofel. Cu prima ocazie o dau șpagă la poliție…

    • #15

      Micutule, nu fa risipa. Una le ajunge 🙂

  4. #16

    Mie cele mai importante mi se par notiunile de fizica (termodinamica, optica, mecanica etc).
    Sunt cele care te feresc cel mai bine de marketingul din ce in ce mai agresiv.
    Stii fizica, n-ai cum sa fii prea usor pacalit de noile tehnologii: centralele electrice, aparatele foto cu milioane de megapixeli dar senzorul cat unghia de la degetul mic, filtrele de aer minune care scad consumul la masina cu 50% etc

    • #17

      Eu am ajuns la experienta in care ii povesteam altcuiva, pe baza notiunilor din fizica, felul cum se merge pe tocuri – si-a invatat, tot pe baza a ce stia. Si la fizica, in scoala, din 5 nu ieseam, ptr ca nu-i vedeam rostul.

      Cred ca prima greseala in invatamant e ca nu se explica practic, copiilor, la ce au sa le foloseasca toate informatiile alea.

    • #18

      ar fi o idee sa le explice pasaricilor ca, dupa ce invata fizica, vor sti sa mearga perfect pe toace…

    • #19

      Pe cat pariu ca ar fi mai multe interesate de fizica daca ar sti ca se aplica si in moda?:/ mai stii cum se naste un Einstein femeie, in stilul asta..?

  5. #20

    Este 1 ZEBRA, nicidecum ce-au scris aia acolo. Evident, cu exceptia faptului in care este 1 ZEBROI, cand se schimba lucrurile.

  6. #21

    Imi e greu sa cred ca astazi nu se mai practica invatarea geografiei in scoli fara harta si ascultarea cu aratatorul in mana in fata hartii. Pai ce dracu mai invata astia? Asculta cotele apelor Dunarii la RRA?
    Ca astia nu vor sa invete… e altceva.
    Adica, astazi nu mai e obligatoriu atlasul geografic?

  7. #22

    Doi purici – unul slab și unul gras, se întâlnesc după foarte mult timp.
    -Bă, ce naiba ești așa de gras? Ce gazdă ai?
    – Ha haa, să știi Gigele că am nimerit in flocii unei domnișoare foarte frumoase. E cald, bine, câteodată ba chiar am și saună umedă!
    -Ce noroc pe capul tău… Eu am nimerit in barba unui motociclist. Tot timpul miroase a ciorbă, brânză, e frig, bate vântul…. Vai de capul meu!
    -Păi mă, caută și tu p***a unei domnișoare în care să locuiești! Ia să vezi data viitore când o să ne reîntâlnim ce dolofan o să fii! Uite cum facem, ne întâlnim aici fix peste 5 ani să vedem ce am făcut în timpul ăsta, bine Gigele?
    -Bine Dorele.
    Zis și făcut. Pleacă puricii fiecare la treaba lui, și fix peste 5 ani se reîntâlnesc în același loc. Dorel, gras și frumos ca de obicei, dar Gigel, tot slab și palid rămăsese.
    -Păi ce-ai făcut mă? Nu ai făcut cum ți-am zis?
    -Ba da Dorele, îmi găsisem o gazdă exact cum spuneai tu… frumos, cald, umed, dar nu am stat acolo decât 2 ani că dupaia tot în barba motociclistului am nimerit!

  8. #23

    Acum nu mai e important sa asimilezi informatii (ca de aia exista google si wikipedia). La cat de multe informatii ne bombardeaza in fiecare zi – e mult mai important sa stii cum sa le filtrezi.
    Scoala romaneasca inca pune prea mult pret pe asimilare, ceea ce duce pana la urma la oboseala si suprasaturare. Si uite asa avem putini experti in domeniile in care lucreaza, in schimb toti stiu care e capitala Nepalului.

  9. #24

    ai dreptate, acum se face matermatica la greu de parca in stare pura (NEaplicata) ar ajuta la ceva sau ar face parte din cultura generala

    • #25

      Cu cat mai multa matematica, cu atat mai multa gandire logica. Si stim, cu totii, cam cat de deficitara e logica la romani…

    • #27

      Stiu ca-ti pare o nebuloasa, dar Universul se poate reduce la 1+1. Un exemplu e sirul lui Fibonacci, care se gaseste in absolut tot. Dar doar matematicienii care traiesc pentru materia asta chiar pot sa perceapa lumea asa.

      Iar daca te referi la faza ca a refuzat banii sau premiul – exista ceea ce se numeste scara de valori, si nu toata lumea traieste pentru bani sau stima sociala. Unii, pur si simplu, traiesc ca sa descopere cheile Universului si sa bea linistiti o cana de ceai in sufrageria mamei.

    • #28

      cat de proFUND, ce beton sa stai cu ma-ta la 44 de primaveri… toti astia de succes stau cu parintii

    • #29

      Dispozitivul dupa care postezi tu pe blogul asta, fara matematica nu ar fi existat. Si nici curentul electric, macar. Fara matematica, alergai mamutii cu sulita si dormeai in pestera.

    • #30

      Yep, Vlad, ala e un prost ca sta cu ma-sa. Tu ai apartamentul tau, esti sef. Aaaam inteles.

    • #31

      @ubercool : mai citeste odata ce-am scris initial

  10. #32

    As da bucuros toate cunostintele mele generale pe un sistem educational care sa te ajute sa iti descoperi si sa urmezi ceea ce vrei sa faci in viata.
    Da, pe vremea aceea se invata, dar se invata DE FRICA.
    Cred ca cei mai multi dintre noi nu realizam cate cicatrice emotionale ( daca nu chiar traume sau complexe de inferioritate ) a lasat in noi rahatul ala de sistem de invatamant.
    Ar fi multe de spus pe tema asta…

  11. #33

    capitala RRomaniei : BUDApesta, asta am invatat la scoala

    • #34

      Cu riscul de a fi grammar nazi, aici traducerea de albus ar fi fost mai potrivita, daca fraza se referea la baterea albusurilor spuma. Pentru ca @anatati, daca in reteta scrie sa bati albusurile spuma si tu freci tot oul de-ti ies ochii, rezultatul s-ar putea sa iasa un mare…scheisse, ca sa fim in tonul postului… (n-am scharfes s la tastatura, ce sa fac…)
      Da, stiu, puteti sa ma uriti…. Sunt cel mai bun, cel mai frumos, cel mai cel mai….
      Cum spuneai draga Arhi, specialisti peste tot. Iar eu, ca si roman, nu fac exceptie… Sunt bun, mah, sunt bun…

    • #35

      mno, ce nu inteleg eu, de unde invata evreii germana in kibutz?

    • #36

      Moi, da’ tu de idish ai auzit, moi, ca ma enervez si unui om al pacii nu-i sta bine cind e nervos, moi…
      Idish vine de la “judisch deutsch”, adica era limba vorbita de poporul ales, adica de ovrei, in centrul si mai putin estul Europei… Era o combinatie in care predomina limba germana, dar mai apareau si cuvinte slave sau ebraice… Deci noi, ovreii din kibutz, sa nu vorbim germana, mai ales daca e combinata cu ebraica????

    • da, da, ai dreptate dufu. Albuşurile doar nu tot oul. Ideea era că în niciun caz nu baţi proteina zăpadă :))))

  12. #38

    Mah “Eiweis” inseamna albus de ou, in niciun caz proteina.

    • #39

      Cu parere de rau, dar cuvintul respectiv are si semnificatia de proteina de.wikipedia.org/wiki/Eiwei%C3%9F. Hary?

    • Are şi sensul de proteină. Tocmai aia e ideea. Greşeala e că în context se tradusese cu “bateţi proteina zăpadă”. Pe lângă faptul că e un nonsens hilar, traducerea corectă ar fi fost: “bateţi ouăle spumă”.

    • #41

      sau spumati ouale prin batere

  13. #42

    Eu sunt curios, daca am fi fost si noi in generala, in zilele noastre, sau daca atunci, cand se presupune ca profesorii isi dadeau mai mult silinta, am fi avut goagal…oare am fi procedat la fel ca elevii din ziua de azi? Rezultatul ar fi fost acelasi? Se presupune ca progresul tehnologic ar trebui sa ne ajute, nu sa ne dea inapoi.

  14. #43

    Hai tetrailes!

    • #44

      Cum păsărica lu sfântu graal ai scăpat din pivnița lu Corban???

    • #45

      tind sa cred ca sunt unul si acelasi

    • #46

      Freigendank cu Dani Corban? No way Hosey….

  15. #47

    Eu iau cursuri de electrotehnica de la MIT, de pe iutup.
    Vreau sa-mi fac o idee despre inventiile lui Tesla care, n-asa, este tatal lor.

    De-as avea energie gratuita, m-ar durea in basca. M-as duce la tara si as trai fericit, pana la adanci batraneti.
    Tariel Kapanadze sustine ca a reusit sa obtina energie gratuita folosind una din inventiile llui Tesla.

    • #48

      Moromescu, Tesla era roman, si si el ca si mine a avut contact cu OZN=-urile.

    • #49

      Tesla a fost un extraterestru in corp de sarb.

      Ce fel de energie ziceai ca folosesc OZN-urile? Pot naviga in timp?

    • #50

      Nu pot spune chiar tot, nu am voie. Dar iti dai seama ca nu e energie pe gaz, pe foc, pe curent, pe d-astea de la noi. Nu stiu nici io. S-a dus OZNU, stii cum s-a dus cand m-a luat pe mine atunci, sa-mi bag pula nici nu vedeai planet. Nu stiu daca s-a teleportat ca vedeam ceva, dar a mers tare, daca iesi din galaxie? pai tu nu-ti dai seama? Ani lumina si m-a adus si inapoi.
      Si noi n-am ajuns pe luna, ti-o zic sigur. E la mintea cocosului.Cand a decolat de pe luna inapoi spre pamant, nu trebuie sa iasa foc de la coada navei, cum iese cand decoleaza de paqmant? de ce n-a iesit?

    • #51

      Si ce ti-au facut de ai ramas fara diacritice?

    • #52

      Pai ti-am zis, scriu din niste conditii ,,externe”, voi reveni cu diacritice curand

    • #53

      am zis io ca o fost la furat in italia, nu?

  16. #54

    Macar pentru cultura generala merita asimilat ceva din scoala.Altfel poate eviti niste situatii cel putin penibile.Caz real:m-am chinuit cu o d-soara (ultimul an la ASE !!!???)sa-i explic regula de trei simpla,pe care nu a priceput-o decat 24 de ore.Anul urmator era inscrisa la masterat…..

  17. #55

    Sa moara ma-maaaaaa, s-a intors Frei-geeee!!!!! Uhuuuu! Ce-ai frecat, bre, pana azi ? O arzi grizzly, ai stat sa-ti sugi laba pe timp de iarna?

    • #56

      Alt exemplu : Ma duc in toiul verii sa aterizez pe Vf Omu. Stiu temperatura, stiu vantul, masa la aterizare, presiune atmosferica. Dar la fata locului vad ca nu aterizez pe teren plat, ci pe o iarba inalta si deasa si la cativa metri sunt obstacolat de un zid care imi recirculeaza aerul aiurea, stiu ca zbor pe o ragalie care are NR-ul la 409, in loc de 413, mi-a bagat mecanicul mai mult gaz pe stanga decat pe dreapta , pasagerul din spate e mai durduliu de fel si la cativa metri in fata vine nea Ilie cu o turma de oi speriate. Aterizez, sau nu ? Pune-l pe ingineru’ lu’ peste prajit din Oxford sa imi zica. Dar in cel mult 5 secunde, ca mai mult nu avem.

  18. #57

    Eu m-am ales cu o cultura vasta din perioada scolii. Pot spune ca fac parte din randul intelectualilor fini. Stiu istorie si geografie la un nivel ridicat, stiu engleza la nivel maxim dupa standardele ICAO, germana la nivel mediu, pe partea umanistica sunt inzestrat nativ, iar stiintele exacte ( in special matematica si fizica ) le-am aprofundat in detaliu, de nevoie. Pot spune ca sunt putini romani in viata ( cel mult 10 ) care ma pot bate la fizica si sah. In aeronautica stiu unul singur mai destept ca mine.

    • #58

      Ah, era sa uit. Lasati femeile sa vina la mine!

    • #59

      ai auzit de florin mingireanu?

    • #60

      Jesus Christ, eu sunt ala de stie mai multa aeronautica decat tine..

    • #61

      Ergo…Buaaahhhahahahaha :))))
      Arhi, da..e posibil sa il confund, dar cred ca el e. Baiat destept. Pune-i in mana o mansa. Pune-l sa faca punct fix, o autorotatie , cadere cu 2000 ft/min de la 5000 ft cu asieta la 70 ft, pune-l sa aterizeze fara hidraulica, presupunand ca poate sa aterizeze cu :p

    • #62

      dude, aeronautica e o stiinta, nu un sport. sigur stie mai multa aeronautica decat tine, dar nu sa faca asieta la punct fix, ca aia e pilotaj

    • #63

      Cu siguranta site mai multa aeronautica decat mine. Mai mult ca sigur nici nu mai sta prin Romanica. Dar din marele butoi de aeronautica pe care il stapaneste dansul, probabil doar 5-10% se foloseste. Restul sunt doar teorii si concepte. Si daca vreau sa aprofundez alea 10% care chiar conteaza, mai degraba ma incred in cineva care a si testat pe propria piele teoriile in cauza. Eu venerez pilotii de incercare, nu inginerii buhavi care emit pareri in toiul nopitii, dupa 3 pachete de tigari si zece cafele. Evident, inginerii sunt prima treapta, sunt esentiali. Fara ei inca planam din brazi cu aripi din pene de cuc. Dar aia care desavarsesc legoul si scot un manual nu sunt doar ingineri, sunt mai mult. 🙂 Cel mai simplu exemplu care imi vine in minte : Daca o echipa de ingineri contractata de manufacturer stabileste limitele pentru un heli : plafon maxim 13000, viteza maxima 175, max mass 3500, iar in urma testelor efectuate de pilotul de incercare , rezultatele sunt 11500, 160,, 3300, atunci asa raman. Deocamdata nu a fost nimeni suficient de nebun, sa puna calculul teoretic inaintea examenului empiric.

    • #64

      Aici trebuia postat :

      Alt exemplu : Ma duc in toiul verii sa aterizez pe Vf Omu. Stiu temperatura, stiu vantul, masa la aterizare, presiune atmosferica. Dar la fata locului vad ca nu aterizez pe teren plat, ci pe o iarba inalta si deasa si la cativa metri sunt obstacolat de un zid care imi recirculeaza aerul aiurea, stiu ca zbor pe o ragalie care are NR-ul la 409, in loc de 413, mi-a bagat mecanicul mai mult gaz pe stanga decat pe dreapta , pasagerul din spate e mai durduliu de fel si la cativa metri in fata vine nea Ilie cu o turma de oi speriate. Aterizez, sau nu ? Pune-l pe ingineru’ lu’ peste prajit din Oxford sa imi zica. Dar in cel mult 5 secunde, ca mai mult nu avem.

    • #65

      smecher Corban: a zis fizica SI sah, astfel majoritatea sahistilor de performanta nu-l bat ca nu stiu fizica. La fel, foarte multi fizicieni nu stiu sah.
      Trolling at its finest!

    • #66

      Degeaba fizica, sah si geoografie daca limba romana e o problema pentru tine.

    • #67

      mihai, ia, invata-ma tu, canadianule! :)))

    • #68

      Cind am timp te mai invat.

    • #69

      *Cand.
      In clasa a 2-a se invata faptul ca î din i se foloseste doar la inceputul cuvantului ,iar â din a in interiorul cuvantului.

  19. #70

    meh, arhi, ca mi-ai stricat combinatia :))

  20. #72

    In liceu eu am fost singurul din clasa care a stiut capitala Australiei cand ne-a intrebat profesorul de geografie! Nu o sa uit niciodata cat de mandru eram atunci! Si acum mai stiu vreo 100 de capitale!

    • #73

      care e capitala autraliei, repede fara google

    • #74

      Canbera. Fara goagal!!!!

    • #75

      A Autraliei nu stiu dar a Australiei e Canberra! 🙂

    • #76

      si funafuti a cui e?

    • #77

      100…slab, slab de tot.
      plus, daca esti tare tre sa stii si capitalele statelor din sua,din australia, ale provinciilor din canada, statelor din brazilia, provinciilor din china, statelor din india, landurilor din germania, regiunilor din spania,italia si rusia…cel putin.

  21. #78

    Cu doi de “rr”

  22. #80

    Dani, ai luat 5 din 5 la ICAO?

    • #81

      5 din 6. Cica 6 e pentru nativi. Daca te-ai nascut in Rm Valcea , teapa!

  23. #82

    Cu oarecare jena mentionez ca la filologie, liceu din Bucuresti, s-au invatat capitalele Europei in clasa a 12a. Si atat.

  24. #83

    Dani, da e corect cu 6. Uitasem . Nu-s din Rm Valcea dar am dat ICAO. Am luat 4 nu 5 ca tine. Ata ete.

  25. #84

    Scoala asta e facuta si ea dupa un sistem, nu poate sa te invete un singur lucru, sa te specializeze inca din primii ani. In generala si liceu bagi notiuni generale la greu, din orice. In facultate iar faci chestii generale, dar pe un singur domeniu. La master incepi sa aprofundezi, iar la doctorat abea incepi sa bagi practica la greu si specializare.

    • #85

      Da, si ajungi la 40 de ani si iti dai seama ca esti boboc in cunostinte, daca e sa te compari cu unul dintr-un sistem educational mai practic. Si mai pierzi inca 20 de ani sa aduni niste cunostinte si, cand intr-un final esti pregatit sa-ti aduci si tu aportul la stiinta, te loveste senilitatea.

    • #86

      Asta pentru ca afara se pune mai mult accent pe invatatul pe cont propriu (cel putin la nivel universitar). La noi, de exemplu, exista indrumare de proiectare. Vrei sa proiectezi o cutie de viteze sau un motor? Nici o problema, ai indrumar, iti spune ce sa faci, pas cu pas. Si un elev de liceu s-ar descurca, doar inlocuiesti in formule si calculezi fara sa gandesti. In afara nu am auzit de asa ceva.

  26. #87

    Ha ha ha, e una din clasa a 11-a care nu stie sa marcheze UK pe harta.

    • #88

      De ce n-ai ajutat-o tu ?!:) Sau poate nici tu n-ai habar…

  27. #89

    Fa roxi, daca tu nu ai habar sa localizezi UK pe harta la 17 ani, atunci la produs cu tine. Cat despre a doua parte a comentariului tau, prostie feminina la maxim.

    • #90

      Las-o pe Roxi, asa e ea.. :)) Cat despre gagica aia de 17 ani… isi va da seama ca are nevoie sa stie unde e UK, numai cand va realiza ca vrea sa mearga acolo sa isi gaseasca vreun english-man batran si bogat care sa crape si sa ii lase ei averea… 🙂 Pana atunci, mai are timp sa invete :))

  28. #91

    Interesul ilustrilor conducatori de turma ai nostri, nu este sa destepte natia, ci sa o indobitoceasca tot mai mult, pentru a o putea manevra dupa voie ! Cu batranii de acum, nu au mult de lucru, ei sunt deja naivi. Insa, acum au trecut la copii, la tineri. Incearca pe cat posibil sa scada media IQ-ului romanilor, ca pentru a ramane la putere pana ajung in sicriu, au nevoie de oameni spalati pe creier, de roboti care sa ii voteze la comanda START VOT !!!

    • #92

      Pentru inca o data trilologia batran-bogat-bolnav isi spune cuvantul.