Înițial, ieri, m-am enervat și eu. Uite bă, comuniști nenorociți, animale, opresiune, represiune, alea, chestii. După care am citit puțin mai atent. Și am aflat că respectivul liceu e un liceu confesional, care are dreptul de a impune restricții legate de barbă și păr. PENTRU CĂ E LICEU RELIGIOS! Și dacă e cu profil religios, oamenii ar trebui să îmbrăpțișeze acea religie cu TOATE rahaturile ei, bune sau rele, indiferent dacă le convin sau nu.

Dar știți de ce se întâmplă asta, nu?
Unu, pentru că românii sunt cel mai ortodox popor din balcani, dar sunt ortodocși doar cum vor ei și credincioși fix cum le convine. Religia zice moarte homosexualilor, ca sodoma si gomora? Uraaaa, să îi ucidem cu pietre! Religia spune că femeia trebuie bătută cu grijă și că e sclava bărbatului, pentru că provine din coasta lui? Yeeeee, ia de aici, fă, încă una, fmm de jivină.

Religia spune să nu bei, să nu fumezi, să nu minți, să ții post în toate zilele de miercuri și vineri plus restul de posturi, să nu faci petrecere la nuntă ci să te smerești în fața domnului, să nu mergi la curve în fiecare zi, să nu practici sodomia și alte spurcăciuni precum sexul oral, să faci sex doar în poziția misionarului și atunci nu de plăcere, ci doar pentru facere de prunci? Sictir mă, cine mai stă să creadă în mizeriile astea retardate, dumnezeu îl ai în suflet, biserica e un rahat.

Și așa și părinții tinerelului de mai sus. I-au ales educație religioasă, pentru că e bine, e strictețe, învață supunerea față de cel de sus și părinți și se va dezvolta într-un om de calitate. Doar că religia e bună, numai să nu depășească limitele pe care le acceptăm noi, că atunci e împilare.

Sau doi, există marea posibilitate ca, de fapt, alegerea liceului să fi fost făcută în urma referințelor furibund de bune. În general, chestiile cu religie plătesc mai bine, elevii și părinții sunt buni donatori și degrabă decărtători de costuri meditaționale, așa că sunt atrași și profesori mai buni. Lasă mamă, că oricum, puțină religie nu îți strică.

Și așa, săracul copil ajunge la îndobitocire și, când încearcă să își manifeste personalitatea în vreun fel, ajunge dat afară de la ore. Și să nu credeți că nu se poate și mai rău, noi, cei mai vechi prin zonă, încă ținem minte bine pățaniile lui Ariel Constantinof cu școala Estee Lauder.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.