final destination

Pe mail de la N.

Am vazut negru in fata ochilor acum cateva minute.
Mergeam cu sotul in masina prin localitatea Cotu Morii, jud Iasi si am vazut la un moment dat un tractor parcat pe marginea drumului, plin cu buturugi. Am exact acelasi reflex ca multa alta lume, sa ma gandesc la Final Destination. Doar ca in momentul in care am trecut pe langa el, cateva buturugi care fusesera descarcate pe marginea drumului, s-au rostogolit majestuos la cativa metri in fata masinii. Calcat frana, speriat grozav si un nene care se uita la noi ca boul la poarta noua.

Pur si simplu m-am enervat ca prostia unuia ca asta ma putea omori, asa ca am sunat la 112.
-buna ziua, politia…
-buna ziua, sunt in localitatea cutare, este un om pe marginea drumului care descarca buturugi. Era sa facem accident de la ele, mi se pare o situatie foarte periculoasa.
– A, da este un ocol silvic acolo, posibil sa fie muncitori care lucreaza.
-Dar domnule, nu mi se pare normal, e foarte periculos..
-Si ce ati vrea sa fac eu?
– ??!! Nu stiu, le dati o amenda, o avertizare.
-pai pe ce baza le dau amenda? Stati dumneavoaatra la fata locului sa asteptati o constatare?
-Domnule, eu nu pot sta sa astept politia. Eu v-am spus ce se intampla pe drum. Nu e normal sa se lucreze asa, fara semnalizare, fara ingradire nimic. V-am spus e foarte periculos.
-pai puteti sa faceti o plangere la comuna Victoria sau Popricani. Eu nu pot sa fac nimic.

Am multumit pentru sfat, am zis ca am sa ma gandesc si I-am inchis.
Deci era sa-mi primesc buturugi prin parbriz, sun la politie sa le spun ca niste imbecili pot omori oameni din prostie pe un drum public si mi se sugereaza sa merg la o sectie sau o comuna sa fac o plangere! (Care posibil in cateva saptamani va fi verificata)

Faptul ca tampitii aia creau situatii periculoase e ok, daca nenea politist a hotarat ca el nu poate sa faca nimic. Daca apare ar omori pe cineva, s-ar zice ca e un accident tragic, nefericit, dureros. Pai uite asa poate fi prevenit, doar ca politia romana pare sa doarma.

Romania, te iubesc!!!!!