Zice ea Ioana Stăniloiu.
Stați, nu dați năvală, știu că nu știți cine e. Este femeia care s-a remarcat în românia prin faptul că este iubita lui Remus Cernea, inconstinenților care nu știți voi nimic.

ioana staniloiu

Bine, sunt voci care spun că s-a mai remarcat și prin altele.

ioana staniloiu2

De fapt, eu voiam să mă refer la problema egalității impuse.
Sunt de acord că unele specii trebuie protejate. De exemplu, sunt de acord că în facultăți este nevoie de locuri dedicate țiganilor. Pentru că sunt specii defavorizate prin prisma accesului la educație, datorită familiilor precare în care cresc. Și dacă măcar un singur țigan ajunge și termină o facultate este o victorie. Pentru că nu se va mai întoarce în șatră, nu va mai golăni la colț de stradă și, ce e mai important, copiii săi vor avea șansa de a urma o școală și de a se educa. Totul datorită unui efort minim al statului.

Dar femeile… femeile de ce trebuie reprezentate proporțional, într-o societate unde dacă ai valoare, ajungi unde dorești? De ce trebuie să avem procentual număr de femei în parlament? Dacă sunt bune politiciene, ajung și acolo. Dacă nu, sunt sigur că vor găsi un politician bazat, care să le promoveze PE BAZA VALORII, vezi Elena Udrea, Roberta Anastase sau Anca Boagiu.

De ce ar trebui să angajez, ca proprietar de companie, OBLIGATORIU, femei în posturi de conducere? Adică, nu contează dacă are sau nu valoare, important e că are vagin și respectă proporționalitatea? Cine îmi plătește pagubele pe care mi le aduce o ipochimenă de genul acesta, când îmi va da firma de gard, pentru că nu are altă valoare decât cea a Ioanei Stăniloiu?

Poate se înțelege că aș fi misogin și nu sunt de acord cu accederea femeilor la posturi politice și funcții de conducere. Departe de mine, sunt pro femei, iubesc femeile, îmi place să discut cu o femeie pe picior de egalitate, într-o discuție cu o femeie nu există acea continuă competiție ce există între bărbați, nimeni nu trebuie să demonstreze că are coaie mai mari, putem râde la o glumă inteligentă și, de ce să nu recunosc, îmi place să profit de șarmul meu irezistibil în relația cu femeile.

Dar serios, eu vreau egalitate. Vreau ca accesul fiecăruia la un job sau în politică să fie pe baza valorii, nu pe baza unui algoritm tâmpit, care ne aduc vaci precum Norica Nicolai sau Abramburica. Vreau să pot intra în politică chiar pe locul unei femei, dacă sunt mai bun decât ea, așa cum și ea poate face același lucru, dacă e mai bună.

Restul nu mai e egalitate. Este discriminare pozitivă și e o tâmpenie.