Mulți dintre voi, la articolul despre ghișeul.ro, au ironizat sistemul, pentru că nu are înrolat în el decât puține primării, raportat la nivelul țării. Da, practic e normal să comentezi, când nu știi de fapt detaliile.

Primaria Brasov: Comisioanele au clauze de confidenţialitate în contracte. Contractele au fost încheiate în urma unor achiziţii publice prin licitaţie. Comisionul este suportat de primǎrie.

Detaliile sunt simple. Acum vreo 2 ani, ÎN SFÂRȘIT, s-a dat legea care le obligă pe primării să intre în sistemul ghișeul.ro. Doar că legea s-a dat fix românește și nu există nici un fel de pedeapsă dacă primăriile nu se înrolează.

Iar primăriile, ca și primăria moldovenească de mai sus, aleg să nu se înscrie. Pentru că ghiseul.ro este o soluție gratuită, oferită de statul român, în parteneriat cu băncile. Și atunci doamnele primării își fac propriile sisteme de plată, plătind pentru ele și, desigur, primind comisioane de la UTI sau ce alte firme șpăgare abonate la banii statului folosesc.

De aia nu vă puteți plăti impozitele și amenzile pe internet. Pentru că primarul vostru vrea să facă șpagă din orice intră sau iese în primărie și e rău pentru familia sa dacă nu ia șpagă. De aia Pantelimonul, care e la 120 de metri distanță de București, nu e în sistem. Pentru că Marian Ivan, primarul Pantelimonului, are și el nevoie de bani.

Acum înțelegeți? Citiți și despre restul pe hoțnews, că e interesant

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.