Acum 6 luni, când s-a luat decizia de întrerupere a școlilor pentru că începuse lumea să se îmbolnăvească, nu era chiar totul clar în legătură cu virusul chinezesc. OMS o dădea de gard, nimeni nu știa nimic, Arahat poza în salvatorul țării, ca de obicei, dar totul era un mare rahat vizual, făcut doar să se dea impresia că se face ceva important și de ajutor pentru țară.

Dar în maxim 2 luni deja era clar pentru orice persoană cu o urmă de judecată în rămășițele neuronale că lupta cu virusul nu se va termina vara, așa cum sperau toți, pentru că toate zonele calde erau afectate, Brazilia fiind acum campioni pe tarlale la morți și bolnavi, de exemplu. Adică era clar că ceva trebuie făcut pe termen lung pentru a ne salva copiii și pentru a-i ține la distanță de boală.

Singura care nu a văzut asta a fost urecheata Monica Anisie, împreună cu guvernul de incompetenți liberali. Pur și simplu, femeia nu a făcut nimic pentru școală în tot acest timp, în afară de a se agita artistic pentru a părea că e interesată și face lucruri. Dar de făcut ceva? Nimic, absolut nimic, totul se află exact ca în faza din februarie.

Nu există niciun proiect, program, nu există nicio idee despre școala la distanță decât la modul urechist în care s-a făcut la final de an, nu a fost niciun fel de training pentru profesori pentru noile provocări, absolut, absolut nimic, doar fluturări din urechile alea uriașe pe la varii conferințe de presă și promisiuni de tablete cumpărate scump și distribuite în sate unde nu ai nici măcar semnal la mobil, către copii care nuau internet și nici posibilitatea de a-și cumpăra.

Ce trebuia făcut?
Analiză a fiecăreia din cele 17 000 de școli românești și, pe baza ei disiparea programului elevilor până la nivelul în care nu mai intră toate oile dimineața pe o singură poartă. Creare de linii intrare-ieșire, prin care copiii să nu se întâlnească în acele momente. Achiziționarea de containere modulare montate în curțile școlilor, pentru a micșora numărul de elevi din clase și a ajuta la distanțarea necesară. Întâlniri cu părinții și discuții legate de siguranța copiilor, atenționarea asupra riscurilor și evitarea lor. Nu mai zic de săpun la toalete, că majoritatea școlilor nu au toalete.

Ce a făcut, în schimb, Anisie?
Nimic, a dat contracte rapide de renovare unora dintre școli, fără licitație, pentru că e stare de alertă, cumpărând clasicul mobilier de proastă calitate, dar scump. Și atât. În rest, a dat comunicat că mută responsabilitățile la directorii de școală și gata, și-a făcut treaba.

Ah, da, și nici nu are sens să mai ia temperatura copiilor la intrare, pentru că ar fi complicat, lasă, se ocupă părinții.

Ziceți că PSD a sabotat eforturile lor? De acord. Dar nu a sabotat nimic aici, nu a avut cum să saboteze nimic la achiziții, nu a avut cum să saboteze cele 800 de paturi de ATI care, după 6 luni, s-au înmulțit și au devenit 400, nu au avut cum să saboteze incompetența lui Câțu, micuțul mafiot bancar pus la șefia finanțelor. Nu, totul se datorează exclusiv acestor incompetenți.

Vă spun, mitralierele lui Vadim sunt prea puțin pentru mizerabilii ăștia.