Numele meu este Alex si locuiesc in judetul Ilfov. M-am mutat relativ recent. Iti scriu pentru ca stiu ca ai o comunitate mare de oameni care iti citeste articolul si sper ca poate vei publica si ceea ce scriu, in speranta ca voi obtine o solutie.

Pe scurt, problema e legata de apa din put: i-am facut analiza si am constatat urmatoarele: duritate 71 grade germane, nitrati 112 mg/l, bacterii coliforme 40 (UFC/100ml – cred ca aceasta e unitatea de masura).

Si acum ce incerc eu sa aflu: ce sistem ar fi mai bine sa-mi instalez: dedurizator e clar, lampa UV e clar. Problema e legata de nitrati: ar trebui sa instalez o statie de denitrificare? Din ce am inteles de la cei care mi-au facut oferte pana acum, sunt ceva riscuri legate de aceasta, adica daca rateaza vreun ciclu de denitrificare e posibil sa am la iesire o cantitate de nitrati mai mare decat de la intrare.
E necesar sa instalez o statie de denitrificare? Pot utiliza apa pentru dus,spalat pe fata, cap, dinti etc fara o astfel de statie? (familionul are si 2 copii mici).

Ma poate ajuta cineva cu sfaturi privind un sistem de curatare a apei care sa functioneze corect si sa nu traiesc cu frica ca da rateuri? Are cineva experienta cu statii de denitrificare – montare, functionare?

Completare de la mine: Linkurile și experiența personală sunt binevenite, mie apa în Pantelimon miroase a mort, și să spăl vasele mi-e scârbă, deși vorbim tot de apa nova.

filtrare

Foto via

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.