Numele meu este Alex si locuiesc in judetul Ilfov. M-am mutat relativ recent. Iti scriu pentru ca stiu ca ai o comunitate mare de oameni care iti citeste articolul si sper ca poate vei publica si ceea ce scriu, in speranta ca voi obtine o solutie.

Pe scurt, problema e legata de apa din put: i-am facut analiza si am constatat urmatoarele: duritate 71 grade germane, nitrati 112 mg/l, bacterii coliforme 40 (UFC/100ml – cred ca aceasta e unitatea de masura).

Si acum ce incerc eu sa aflu: ce sistem ar fi mai bine sa-mi instalez: dedurizator e clar, lampa UV e clar. Problema e legata de nitrati: ar trebui sa instalez o statie de denitrificare? Din ce am inteles de la cei care mi-au facut oferte pana acum, sunt ceva riscuri legate de aceasta, adica daca rateaza vreun ciclu de denitrificare e posibil sa am la iesire o cantitate de nitrati mai mare decat de la intrare.
E necesar sa instalez o statie de denitrificare? Pot utiliza apa pentru dus,spalat pe fata, cap, dinti etc fara o astfel de statie? (familionul are si 2 copii mici).

Ma poate ajuta cineva cu sfaturi privind un sistem de curatare a apei care sa functioneze corect si sa nu traiesc cu frica ca da rateuri? Are cineva experienta cu statii de denitrificare – montare, functionare?

Completare de la mine: Linkurile și experiența personală sunt binevenite, mie apa în Pantelimon miroase a mort, și să spăl vasele mi-e scârbă, deși vorbim tot de apa nova.

filtrare

Foto via