tim

Știți de ce UE e condamnată la moarte?
Pentru că nu există o putere executiva centrală, care să ia decizii rapide și ferme, în folosul tuturor statelor. În aceeași situație este și ONU. Pentru că, în cadrul unor asemenea asociații statale, conduc birocrații. Este raiul lor, visul oricăuri imbecil școlit în politică.

Rusia ocupă Crimeea? Se propune spre vot alcătuirea unui comitet care să discute această problemă. Avionul malaezian e doborât de ruși? Desigur, vom face un comitet și o comiție care va discuta aprig problema. Israelienii măcelăresc zilnic sute de palestinieni? Să discutăm, să facem un comitet.

Repet, de asta UE va muri, în forma sa actuală. Pentru că toate statele componente au o așa zisă suveranitate și pentru că nu există o putere executivă agreeată. Știți că în mijlocul discuțiilor comitetelor din ultimul timp, Franța tocmai va livra o navă de luptă rusiei? Ar mai trebui, după aceea, să livreze încă una, dar asta doar în funcție de cum o să se comporte rusia. Merkel a declarat că e prematur să discutăm de noi sancțiuni.

Ne îndreptăm spre dezagregare. Cu pași rapizi. Marile țări din uniune au realizat că nevoia unei piețe de desfacere în țările din lumea a treia, precum românia, nu e atât de presantă față de ce înseamnă cheltuielile sociale cu țiganii, sărăcia, șomajul și hoția ce vin tot de acolo, cheltuielile politice și restul de greutăți aferente.

Știu că sun a cobe, dar sunt din ce în ce mai convins că nu avem nici o șansă. Uitați-vă la teroristul Putin și la comportamentul celor mari, în jurul său și veți înțelege.

Între timp, la noi se mai face un protest împotriva gazelor de șist.

Păi nu?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.