Azi dimineaţă, plecând de la nişte analize, cu foamea în glandă cât casa, că na, nu am mâncat nimic din motive de analize, am zis să mergem să mâncăm ceva. Cel mai aproape de policlinică este bodega La Mama, de pe Călăraşi. Bine, mai e şi Il Calcio, pe care l-aş fi preferat, dar ăia deschid doar de la 12.

Bun, ne aşezăm la masă şi comandăm o omletă, ceai şi cafele. După 10 minute vin ceaiul şi cafeaua, după care aşteptăm. Şi aşteptăm. Şi aşteptăm. Şi iarăşi aşteptăm. După EXACT 40 de minute, îl chem pe chelner şi îl întreb:

– Scuze, dar găinile alea sunt impregnate acum ca să le extragă ouăle?

Chelnerul îngaimă nişte scuze, se duce la bucătărie şi îl aud distinct spunând:

– Haideţi doamnă, nu îmi faceţi şi mie omletele alea?

La care se aude un zbieret din bucătărie:

– Ia mai dă-i în pizda mă-sii mă! Să aştepte, o să le fac când vreau eu, nu când au ei chef!

Tipul, roşu la faţă, se face că nu s-a auzit nimic şi pleacă prin bodegă. L-am lăsat 1 minut să se liniştească, după care l-am chemat şi l-am rugat să îmi facă nota pentru consumaţia de până atunci, pentru că nu îmi place să servesc mâncare cu înjurături, pe banii mei.

Pleacă, îi spune şefei de sală, sefa de sală dă din cap a negativ, gen lasă că rezolv eu, se duce la bucătărie şi stop. Nu se mai întâmpla nimic. Eu tot îi făceam semn chelnerului că vreau nota, el se făcea că nu mă vede şi că are enorm de mult de scris într-un caiet pus invers şi tot aşa.

După alte 10 minute apare sefa de sală, cu mâinile la spate.

– Bună ziua, sunt Xuleasca X, adjunct manager al restaurantului. Înţeleg că a avut loc o mică întârziere la comanda dumneavoastră. Acum comanda e gata şi o să vă fie adusă.
– Vă mulţumesc, dar nu mai doresc, am auzit zbieretele din bucătărie, vă rog să îi serviţi comanda mea domnişoarei de la bucătărie, poate se calmează. Până atunci, aş dori nota, vă rog.
– Totuşi, insist să serviţi, nu a fost decât o mică întârziere.
– 50 de minute este mică întârziere poate la dumneavoastră. Vă rog frumos, nota.
– Trebuie să insist.
– Dar chiar vă rog nu insistaţi.

Şi tot aşa.
Deci stătea în faţa mea, ca Ecaterina Teodoroiu şi singurul ei argument era că trebuie să insiste. Aproape că pufneam în râs, deja îmi fugiseră nervii când am văzut ce talent de negociator are domnişoara adjunct şef de manager.

Normal, am plecat. I-am lăsat chelnerului şpagă, am făcut cruce cu limba-n gură, am jurat să nu mai trec pragul acelei bodegi şi m-am dus la mult iubitul meu Waterloo.
Unde pieptul de raţă cu mere este divin…

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

65 comentarii Adaugă comentariu

  1. Adica, se facuse deja ora pranzului? 🙁

  2. drace cum vreti toti sa fiti serviti

  3. #3

    da, vreau sa fiu servit, atunci cand platesc 20 lei pe un fresh de portocale si o omleta. la restaurant nu e ca la forneti, unde esti tu obisnuit

  4. I-am transmis lui Cătălin Mahu, patronul de la ‘La Mama’, întâmplarea ta.
    Trist.

  5. #5

    multumesc frumos 🙂

  6. Speachless…. 😐

  7. pai avea dreptate tanti de la bucatarie. te duci tu acolo sa-i strici programu’ de barfa. pai cine plm esti? :))

  8. #8

    Când eram elev la Viteazu, obişnuiam să mănânc la Cuptorul cu Lemne, acum chiar nu îmi amintesc alte locuri unde se mănâncă bine prin zona aia. ( ei, bine, ştiu că nu e chiar foarte aproape 😛 )

  9. la mama e dusa rau pe copca de vreo 3 ani, cel putin. eu as fi fost client zilnic pe calarasi, dar proasta organizare si preturile de kkt m-au fugarit demult de la orice restaurant la mama. iar intirzieri de 50 min sunt obisnuite nu numai pentru aducerea comenzii ci si pentru luarea comenzii.

  10. #10

    “La Mama” e de rahat . Desi am intrat acolo de multe ori niciodata nu am servit masa si de putine ori am ramas sa beau un suc.
    Exemplu ca se poate este un restaurant numit Nasu’ si Finu’ de pe blvd. Brancoveanu . Am fost in repetate randuri fix pentru a testa servirea localului . Va pot spune ca este de nota 10. Nici la Caru cu Bere nu au servire asa prompta ( poate dar mancare mai buna la preturi pe masura ) .
    ASeara am comandat niste chestii care au venit foarte fierbinti inainte sa beau jumate din paharul de bere. De obicei in alte localuri servesc cand sunt pe la sfr. celui de-al doilea pahar. Mancarea este foarte gustoasa si m-am saturat ( la arpox. 100 kg ale mele ) . Preturile sunt de cartier, o bere URsus 3,8 ron , meniurile cu garnituri cam pe la 15-16 lei .
    DAca vrei o mancare cu adevarat mai speciala recomand cu tarie Caru’ cu Bere ( bere la care nu ai tu alergie 🙂 )

  11. #11

    caru cu bere ala de pe victoriei pe dreapta?

  12. mama cred ca innebuneam daca pateam asa ceva

  13. #13

    Ce-au fost si ce-au ajuns si astia de la ” la mama ” .
    Pe vremuri chiar imi faceam veacul pe la ei si totul era OK. De cativa ani insa gasesc pe net numai critici la adresa lor . E bine de stiut sa-i ocolesc cand mai ajung pe acolo …..
    Tanti aia bucatareasa cat si “managerita ” trebuie trimise la sapa .Urgent !!!

  14. #14

    o zdreanta nenorocita bucatareasa aia….

  15. la mama, city grill, niste restaurante in care am jurat de mult ca nu mai calc! au ceva in comun…

  16. Eu nu-mi aduc aminte sa fi fost vreodata ca lumea la “La Ma-sa”…

    Offtopic – takes serious balls sa pleci de la analize si sa infigi o rata sanatoasa in stomac :). Even more serious balls ar fi si cand iei rezultatele sa faci la fel :))

  17. Si cand te gandesti ca Mahu e onestean de-al meu. Sincer, nu am patit asa ceva in nici un restaurant, dar nici nu ma mira. E criza, na, si tinem toti cu dintii de joburile noastre, nu?

  18. in viata mea nu am patit asa ceva intr`un restaurant…

  19. #19

    Na ca nu esti singurul. Este o pizzerie pe Timisoara unde se face un anume sortiment de pizza de mor de inima de buna ce e. Si de fiecare data cind merg acolo doar de aia iau. Si ultima data am dat comanda pentru nevasta si pentru mine si mie imi vine altceva. I-am spus fetei care m-a servit problema, a luat-o inapoi si cind am auzit ca bucatarul se lua de ea ca nu i-a spus si nus ce dracu, am cerut nota si am plecat. De atunci nu mai calc pe acolo, desi ma doare inima.
    Concluzia: este absolut normal sa ceri nota si sa pleci, mai ales in cazul unei omlete de doi lei. Fara a plati si mincarea neservita.

  20. #20

    Eu iti recomand sa incerci epopeea Cocosul Rosu 😉 Si da un mail cind mergi ca sa vin si eu. Si daca nu-ti place, iti achit jumatate de nota 🙂
    ( observi ca sint precaut 🙂 )

  21. #21

    Jules, care pizzerie e in Timisoara asa misto? (si ce pizza)

  22. persoanele de genul asta uita ca salariul lor (+bacsis) e direct proportional cu numarul de clienti,respectiv felul in care ii tratezi.eu am cerut mai demult intr-un local gheata la cola si mi-a adus paharul gol,fara gheata.i-am adus aminte politocos de faptul ca am mentionat si de gheata,iar in secunda urmatoare mi-a adus paharul plin ochi cu gheata.
    din nou,zambesc,imi potolesc nervii,si o rog sa mai verse din gheata.
    cand se intoarce imi aduce paharul cu un singur cub de gheata.

    oamenii astia chiar se plictisesc la serviciu.

  23. Bine ca n-am patit vre-odata asa ceva. Sincer, pana sa judec, ma vedeai la stiri, c-o bucatareasa bine fragezita, pusa pe plita! Pe bune, mare noroc ca esti calm…

  24. #24

    incredibil. INCREDIBIL!

  25. Hahaha, Arhi şi speluncile din Bucureşti. Ar trebui să faci un serial pe blog :))

  26. #26

    Chestii de genul asta se intalnesc din pacate cam des. Spre exemplu noidecidem.ro/?s=l'incontro (sper sa nu se considere reclama).

  27. eu nu mai statea sa imi aduca nota. Lasam banii pentru ce am consumat si plecam. Nu vrei sa imi aduci nota?! Deci este gratis!!! Wow. Multumesc. O zi buna!!! Trebuia sa te ridici sa pleci sa vezi cum iti spunea exact cat costa (in caz ca nu stiai cat face nota). Fugeau aia dupa tine cu omleta :)))

  28. #28

    Arhi, cateva intrebari, asa din partea unui minor satul de nesimtirea vanzatorilor, chelnerilor etc.

    Daca eu comand o cola si o pizza. Vine cola, si dupa 30 minute eu tot nu am pizza pe masa, pot sa cer nota de plata si sa plec ?

    De fapt… in care conditii e posibil sa cheme politia ?

    Ex. daca platesc doar scoala, de pizza nu ma ating pentru ca nu imi place sau a venit prea tarziu. Patesc ceva ?

  29. #29

    Nu am fost niciodata la La Mama. Am incercat acum muuulti ani si nu ne-au lasat sa intram pe mine si pe prietenul meu pentru ca eram imbracati in panatloni scurti 😐 acolo, langa Dinamo. De-atunci, scuzati-mi expresia, dar mi-am bagat picioarele

  30. #30

    Pai cine strica? De cati ani se tot vorbeste ca “La Mama” e de cacat? Se vorbeste si e plin in continuare. Deci de ce i-ar durea la basca?

  31. Arhi, uite decizile lui Catalin, de la La Mama: “Rezultat: bucatareasa respectiva out, sef tura penalizat si inca vreo cateva schimbari.”

  32. #32

    FOARTE BINE! sa vedem pe praful asta unde se angajeaza tipa cu tipatul. transmite-i multumirile mele

  33. #33

    @kramer. Scuze de intirziere. Pizza Capri (google ca au site) specialitatea Sorento.

  34. …pana vei auzi si acolo cum te injura careva prin bucatarie. Zambetele afisate face-to-face se transforma mult prea des in lehamite si scarba in spatele usilor batante. Vezi “Waiting”.

    Mereu incerc sa fiu altfel decat romanul tipic la restaurant. Cu e asta? Fara aere, fite, vociferari. Deoarece chiar n-am chef sa inghit flegmele sau mucii pizzerului/bucatarului.
    Pe care fiti sigur ca le primiti daca faceti pe desteptii. 😉

  35. Incredibil …….. sau poate nu. Cred ca multi avem exemple care ajung cel putin la acelasi nivel de rasul-plansul. Ma bucur ca uneori chiar se intampla ceva, nu stiu insa daca se va schimba vreodata mentalitatea celor care ar trebui sa ne faca sa ne simtim bine (ospatari, bucatari etc.).

  36. #36

    Interesanta partea cu “intratul in restaurantul la mama din barbu vacarescu” in pantaloni scurti…spalati`va in urechi pt ca hostul v`a sugerat o regula stricta si anume ca dupa orele 18.00 nu puteti intra in tinuta sport(trening) in incinta restaurantului insa nicidecum in pantaloni scurti…pt ca este permis acest lucru…mai ales sexul feminin…ceva nu`mi miroase a bine in toate aceste afirmatii de facut publicitate sau negativism…de ce restaurantele “la mama” au clienti fideli?

  37. bine ca a tipat. putea sa tipe doar pe dinauntru si sa unga niste flegme sub ombleta. bai, puteti sa ziceti orice, eu unul cred ca nu e ok sa mai mananci nicaieri in tara asta decat acasa si la rude (la alea pe care le stii bine)
    Peste tot noaptea coclaie gandaci, cei care gatesc se scarpina in fund, in nas, tau telefoane, mananc acasa si gata.

    😀

  38. #38

    @Host: omul de la usa, cand am dat sa intram, ne-a zis ca ii pare rau dar nu ne primeste in pantaloni scurti. erau bermude, casual, nu trening. nu stiam ca pentru a manca un ciolan cu fasole trebuia sa venim la patru ace. mi-a parat rau ca nu am putut incerca mancarea, despre care auzeam la vremea aia ca ar fi foarte buna. atat.

  39. #40

    vorbesti prostii.in pantaloni scurti ai voie sa intri xcand.

  40. #42

    @Arhi: tu si zoso va faceti analizele impreuna? Parca si el zicea a a facut analize…

  41. #43

    @Host: nu, nu vorbesc prostii. nu vad ce interes as avea sa o fac. it’s just a fact. asta e tara in care traim. dar deja suntem off topic.

  42. la mama ala de linga ateneu chiar e ok…la calarasi nu am fost..numi-a placut niciodata cum arata

  43. De aia boc rimeaza cu dobitoc.

  44. #46

    mancarea in restaurantele “La mama”a fost si este buna,eu am lucrat acolo si pot sa spun ca este un restaurant curat si cu mancare proaspata,are si probleme nu este perfect,dar este un loc unde poti sa mananci cu incredere,nu la fel pot sa spun despre multe restaurante din bucuresti care pastreaza mancarea cateva zile,in restaurantul “La mama” mancarea se arunca dupa 24h,important este sa mananci sanatos

  45. #47

    @Arhi : scuze de raspunsul intarziat : Caru cu bere e in zona lipscani, vis-a-vis de palatul CEC pe o straduta, langa Chocolate. www.carucubere.ro/ro/homepage

  46. Domnule Arhi, ce bine ca v-am gasit blogul. Va rog frumos, chiar insist sa va intoarceti sa mancati omleta, am reincalzit-o !!!

    Te-am speriat ? =))))))))))))

  47. #49

    Exagerarea in ziua de azi. La moda sau chiar un mod de viata?
    Voi face tot posibilul sa nu fiu subiectiv, spre deosebire de majoritatea celor care au postat si voi incerca sa analizez incidentul pe mai multe planuri posibile. Spun incident, si insist asupra acestui cuvant deoarece de “epopee” nu poate fi vorba nicicum.Nici din partea d-lui “Arhi”nici din partea “La mama”, asta in cazul in care cititorul sau autorul cunoaste insemnatatea cuvantului.Oricat am incercat sa corelez ideea de epopee cu intamplarea d-lui “Arhi” nu se leaga decat prin o exagerare crasa.Domnule “Arhi”, va plac exagerarile.Pana si nickname-ul sau cum vreti dvs sa il numiti, ma face sa zambesc (arhi=prefix care exprima ideea de superlativ) si parca imi confirma ideea.Trebuie sa recunosc ca dupa ce am citit textul dvs am ramas uimit si parca vroiam sa va dau dreptate, ca asa inclina natura umana spre cei ce par victime si chiar va dau dreptate, dar doar partial deoarece sunt cateva aspecte care nu prea coincid cu realitatea.Intr-un restaurant veti avea intotdeauna dreptate dar aici imi permit libertatea sa gandesc putin si sa observ ca sefa de tura din ziua respectiva era de fapt un sef de tura si asta o confirma pana si post-ul dlui Cristi referitor la masurile luate de catre dl Mahu (cititi undeva mai sus).De asemenea, soft-ul care e folosit acum in majoritatea restaurantelor afiseaza ora la care s-a deschis masa, adica s-a trimis o comanda.Data urmatoare in care sunteti nerabdator, nu il luati la misto pe ospatar ci intrebati-l cat timp a trecut de cand ati dat comanda.Daca criticilor nu le raspunde tot prin glume de mahala nu inseamna ca aveti dreptate.In cazul in care chiar intarzie masa atunci (in functie de restaurant) veti primi si scuzele de rigoare si o bautura sau un desert din partea casei pt a incerca sa isi exprime regretul fata de dvs.Mai e ceva de punctat legat de ceea ce dvs dupa sistemul dvs de valori numiti “spaga”.Tin sa va anunt ca spaga reprezinta un dar in bani sau alte valori pt un favor ilegal din partea celui care o cere sau primeste.Cred ca e cam aceeasi asemanare intre spaga si procentul de 10% pt servicii in restaurante precum e cea intre epopee si incidentul de care vorbim.
    Spunand toate cele de mai sus, am ajuns ma gandesc la o intrebare, de fapt mai importanta decat tot ce am scris, restul fiind doar lucruri ajutatoare pt a intelege de ce intreb asta.Intrebarea e: Dat fiind cele de mai sus in care se vede clar ca va place sa exagerati (voi scrie si de ce), nu ati facut diferenta intre sexe, ceea ce mi se pare o problema de atentie si va asigur ca nu asemanarea v-a derutat, apoi adaugam si mica eroare cu spaga, DE UNDE STIU EU, SAU POT AVEA INCREDERE CA DVS AVETI O PERCEPTIE CLARA ASUPRA TRECERII TIMPULUI??? Ca ati evaluat corect timpul trecut? Cand stim ca se vede cat timp a trecut de la efectuarea comenzii.Poate ca erati nerabdator date fiind imrejurarile cu analizele cat si dimensiunile si de ce nu, poate lipsa de inspiratie pe ziua respectiva legat de ce ati putea scrie pe blog.Ok, sa admitem ca a intarziat masa.Totusi sa nu uitam ca timpul de servire pt omleta “la mama” e de aprox. 25 min (stiu ca e mult dar asta e datorita pastramei si costitei care solicita mai mult timp) si atunci cand esti infometat poate parea o vesnicie (niciodata nu i-am inteles pe cei carora le e foame rau si vin si comanda muschi sau coaste, care dureaza nu gluma, in loc sa ia o salata pt ca sa-si potoleasca foame cat de cat) insa asta cu intarziatul o cred sa zicem pt ca mai ales la ore de varf, se mai intampla(Stiu,nu era ora de varf).Insa treaba cu injuratul nu o inghit nicicum.Asistenta manager care a venit sa isi ceara scuze nu a reusit probabil sa va lamureasca daca dvs erati probabil prea nervos ca si orice alt om de altfel care ar fi crezut ca e injurat.Dar, cel mai probabil caz e acela ca dna de la bucatarie avea o altercatie nu in cei mai nobili termeni cu o alta persoana de la bucatarie unde printre acele cuvinte alese a trebuit sa ii dea un raspuns si ospatarului, insa nu au fost injuraturi la adresa dvs.Cel putin asta cred eu.Intradevar atitudinea dansei nu a fost deloc profesionala dar era la urma toata doar o cearta intre personal fapt care se intampla oricui dar care nu trebuia asistat de clienti.Era o chestiune de ordine interioara si de aceea nu trebuia sa va dea explicatii.INSA, VA MUSTRA CAT DE PUTIN CONSTIINTA LA FAPTUL CA UN OM A FOST CONCEDIAT SI ALTII PENALIZATI DATORITA INTERVENTIEI DVS CARE, DUPA CAT SE VEDE E O EXAGERARE?Cred ca celor care au facut efortul sa citeasca acest mult prea lung comment si care au putin spirit critic le-am trezit un semn de indoiala.Oricat de mica ar fi ea pt ca dle, precum prea bine stiti, ADEVARUL E UNDEVA LA MIJLOC (precum in multe alte cazuri din viata pe care o traim si de prea multe ori ezitam sa o si contientizam).Sincer mie imi pareti precum media la locul accidentului.Inclinati balanta spre partea care va aduce rating, ca la urma toata din asta va scoateti banii si atunci e indreptatit sa exagerati si dvs un pic si dupa cum se vede si la sectiunea “despre Arhi” nu ezitati sa cereti bani oricui are nevoie de ajutorul dvs, in concluzie, totul se invarte in jurul banilor, implicit si valorile dvs morale.Fara ganduri utopice de genul “hai sa ajutam in orice fel putem, chiar si cu un amarat de blog tinerii sa se dezvolte pt ca apoi generatiile care vin sa schimbe treptat societatea in care traim…utopic intradevar.Aici sunteti realist.Cu perceptia timpului cred ca aveti probleme.Trebuie sa recunosc ca decat sa am o astfel de preocupare in care sa influentez cititorul doar cum vreau eu pt niste banuti, prefer sa raman inca o perioada la sters mese in “la mama”. De fapt as putea sa imi fac si eu un blog despre blog-uri care seamana mai mult cu mitologia…nu chiar in sensul educativ al cuvantului.Ci doar ca au doar un dram de adevar.Sa le analizez si sa demonstrez asta.Pt inceput cred ca in mare parte as avea material la dvs.
    Nu ma intelegeti gresit, tot felul de lucruri se intampla in restaurante (pacat ca nu prea stiti clientii ce dorinte au uneori sau modul de tratare) dar de obicei adevarul e undeva la mijloc.

  48. #50

    ai venit cu o gramada de supozitii “eu cred, sunt de parere ca, probabil ca, e posibil sa” si tot asa. iar la final, bazandu-te fix pe supozitiile tale, conchizi ca exagerez. crezi ca patronul La Mama ar fi luat acele masuri daca nu se confirmau? crezi ca nu apare pe bon diferenta dintre ora de lansare a comenzii si ora anularii ei? iar ca un hint pentru tine, stiu orele pentru ca eram cu sotia insarcinata langa mine, care facuse analize si trebuia sa manance obligatoriu ceva. iar aia cu “sefa de tura din ziua respectiva era de fapt un sef de tura” e geniala:))). ia citeste tu postul, unde scriu eu sefa de tura? adjunct manager restaurant e putin altfel, nu?
    Cer bani pentru orice?:)) tu cand te duci la munca, muncesti moka, sau te astepti sa fii platit? faptul ca eu nu sunt ospatar iar munca mea e strict intelectuala, nu o face mai putina munca.
    iar ca sa incheiem acest subiect, nu, nu am nici o remuscare pentru ca a fost data afara nesimtita aia din bucatarie. in alimentatia publica din rromania e plin de jeguri care considera ca iti fac un favor ca te lasa sa le mananci mancarea. sunt satul. sa se duca pe santier, daca nu ii place la caldura in bucatarie.
    sper ca te-am lamurit si ti-am oferit o lectie de backward logic. nu te mai lansa in presupuneri care ar trebui sa duca, in teorie, la concluzii logice definitive. sunt oameni care te depasesc. intotdeauna va exista cineva mai bun ca tine, la orice. iar eu sunt mai bun ca tine, cel putin la asta. o zi buna in continuare.

  49. #51

    Sa le luam pe rand si mai pe scurt ca deja v-am acordat prea multa atentie.
    “eu cred, sunt de parere ca, probabil ca, e posibil sa” erau pt ca sa nu par atat de categoric, sa las intotdeauna loc si de o alta varianta si anume cea care pare mai verosimila din punctul de vedere al celui care se oboseste sa mai citeasca pe blogul acesta.Sa se vada ca sunt deschis alternativelor.De aceea eu am adus si alti termeni in joc.Pt a se putea lua in considerare si alte aspecte care mie mi se par demne de luat la cunostinta.
    Nu pot sa vorbesc in numele dlui Mahu.Din punctul meu de vedere era de ajuns atitudinea ei neprofesionala pt a fi data afara ca sa nu mai punem si povestea cu dvs indiferent daca era adevarata sau nu.Cred ca simplul risc era suficient.
    Pe bonul fiscal, din cate stiu, e afisata ora la care se inchide masa.
    “Pleacă, îi spune şefei de sală, sefa de sală dă din cap a negativ…” sunt cuvintele dvs.
    “faptul ca eu nu sunt ospatar iar munca mea e strict intelectuala, nu o face mai putina munca.” Nici nu a fost vorba despre asta ci despre faptul ca dvs preferati sa faceti o munca care mie nu mi se pare morala.Nu cred ca era asa subtil incat sa nu va dati seama.
    La remuscari nu ma asteptam oricum.Era retoric si dupa cum am zis, datorita lipsei de profesionalism pe care unii o arata ar merita sa fie dati afara sau macar trimisi in concediu sa se linisteasca.Dar, iarasi, intrebarea mea era legata de mustrare la gandul ca penalizarea s-a produs avand la baza o exagerare (dupa parerea mea).E cu totul alta discutie la care mai bine renuntam.
    Legat de concluzii logice tin sa va precizez ca nu e chiar asa.O concluzie nu poate fi influentata de cat de bun e acel cineva.Daca in urma interventiei acelui cineva ea nu mai e adevarata inseamna ca nici nu a fost vreodata adevarata.Adica premisele nu au fost adevarate, deci nu au dus la o concluzie adevarata si in acest caz rationamentul nefiind valid.Asadar, ganditi-va de doua ori inainte sa ziceti ca mi-ati dat o lectie.
    Surprinzator la un intelectual de talia dvs e chiar raspunsul dvs.Adica, ma asteptam sa va supar intr-o oarecare masura, insa ma asteptam la ceva mai mult, mai intelectual in adevaratul sens al cuvantului, nu sa vad cum dvs va bateti cu pumnul in piept ca un mascul alpha pt apararea drepturilor ca el este intelectual.Credeti-ma ca intr-un cerc de intelectuali autentici (ca de din astia cu jargonul dvs si care se bat cu pumnul in piept, e plina tara), gestul dvs nu va va ajuta prea mult.Daca incercati sa imi dovediti ca sunteti mai bogat material, ca sunteti mai cunoscut, ca aveti un limbaj mai bogat in eufemisme atunci recunosc ca nu simt deloc nevoia sa intru in competitie.Nu in asemenea lucruri doresc sa excelez.Pt ca daca ar fi sa o luam asa, Becali e mai bun ca dvs de cate ori vreti.Are si bani, e si cunoscut, are si un limbaj bogat si printre multe altele parca a fost ales si europarlamentar deci nu aveti nici o sansa nici pe planul carierei.
    Eu propun sa infiintati un grup gen “Arhiintelectualii anonimi” in care sa incercati sa va tratati de “arhiaerele de intelectual” si sa incercati sa intrati si voi pe cat puteti in pielea personajului de intelectual pt ca pana acum nu ati dovada de asta.Un intelectual nu isi afirma el marile calitati si cat de bun e fata de altii indiferent la ce, ci e recunoscut de ceilalti din jur.Ca sa nu mai vorbim de aerul de superioritate pe care l-ati afisat in continuare.
    Infiintati grupul, bucurati-va de terapia de grup, intrati in pielea personajului si poate peste ani si ani vom reusi sa purtam o conversatie inteligibila (nu ma refer la sensul popular al cuvantului)
    cu un limbaj adecvat discutiei.Si dvs va doresc o zi buna si sper ca ne-am lamurit amandoi.Eu cel putin m-am lamurit.

  50. #52

    mda…subiect inchis.indiferent ce comentarii si articole mai apar pe acest blog cazul e inchis. nimeni nu-i perfect. in orice afacere exista un grad de risc mai ales in cazul restaurantelor asa ca nu e capat de tara.restaurantul merge inainte, clientii vin in continuare.

  51. #53

    draga arhi sa stii si tu de la un fost angajat al acestui restaurant k se fac toate lucrurile omenesti acolo k sa va multumeasca pe voi ” clientii nostri ” care defapt sunteti niste frustrati care lucrati la birou pe 10 mil si nu stiti cum sa va dati mai destepti. sa stii k oamneni aia de acolo poate au o facultate mult mai buna k a ta dar asta e traim in tara asta si nu ii angajeaza nimeni pt k nu au experienta sau pile. si apropo cred k v-ati uitat la prea multe filme despre ce se intampla in restaurante si va jur k nu se intampla asa ceva decat in imaginatia voastra k na cu televizorul prostesti omu. asa k numai comentati aiurea daca nu stiti nici macar cu ce se mananca meseria asta si poate ar trebuii sa ii mai intelegeti si pe oameni aia de acolo care se trezesc la 5 dimineatza tocmai sa va potoleasca voua foamea

    • #54

      un fost angajat, tu ai facultati?:)))))))))))))))

  52. #55

    @un fost angajat: “oameni aia de acolo care se trezesc la 5 dimineatza tocmai sa va potoleasca voua foamea”. GRESIT. se trezesc la 5 dimineata pentru ca asa ati ales. nu v-a “siluit” nimeni sa lucrati acolo, domnule student. kkkkkkk :)) rromania, tara victimelor

  53. Salut la toata lumea.

    Cred ca deja s-a vorbit prea mult despre acest subiect.
    Felicitari Arhi ca ai reusit toata aceasta polemica. Imi pare rau pentru intamplarea ta. Nu vreau sa o comentez dar, te rog sa primesti in mod oficial scuzele mele. Voi considera intotdeauna ca clientul are dreptate chiar si cand am semnalele mele care sa contrazica acest fapt. Pana la urma este modul in care orice prestator de servicii cinstit isi cinsteste la randul lui clientul,… acela care vrea sa vada asta.
    Iti stau la dispozitie oricand in cazul in care doresti sa ne intalnim pentru a clarifica toate aspectele care ar putea sa fi ramas neclarificate
    Rog deasemenea pe toti cei care vor sau cred ca vorbesc in numele meu sau in apararea colegilor penalizati sa se opreasca. Le multumesc si lor. Daca sunteti sau ati fost lucratori in compania mea atunci stiti ca pun pret pe respectul pe care ni-l aratam in viata de zi cu zi
    Inca o data va multumesc tuturor si va asigur ca voi face tot ce este omeneste posibil pentru buna functionare a lucrurilor in continuare si pentru ca serviciile sau produsele in restaurantele pe care le conduc sa fie la cel mai inalt nivel
    Va multumesc

  54. #57

    Catalin, pentru mine cel putin a avut un efect benefic, pentru ca am vazut rapiditatea cu care ai luat masuri. Adica s-a vazut ca tii la afacerea ta. Clar La Mama a castigat un client. Desigur, in alta locatie, ca pe Calarasi clar am stricnina in mancare:))
    Si eu imi cer scuze pentru duritate. Toate cele bune.

  55. #58

    draga catalina si arhi sa stii k am si eu o facultate de marketing si stiu cu ce se mananca dar asta nu inseamna k trebuie sa ma cred superior fata de alti oameni cum incercati sa faceti voi in costum la birou si frustrati pt ca castigati 15 mil. si dl mahu cred ca a facut foarte rau ca s-a coborat la nivelul vostru dar ma rog e parerea dansului. un sfat de la mine pt voi incercati data viitoare sa ii mai intelegi si pe oameni care lucreaza la un nivel mai mic decat alt vostru “intelectual” sa zicem :))

    • #59

      Prietene, pe scurt esti agramat. In locul tau nu m-as lauda ca am facut facultate, ca detectam spiru haret in exprimarea ta

  56. #60

    Pacat ca noi cei din lumea restauratiei nu putem sa concediem la randul nostru, cateodata, anumiti clienti.

  57. #61

    vin toti saracii si comanda meniuri speciale acuma…si cei la costum …sunt cele mai mari tzepe..:)))))

  58. #62

    trebuia sa o tavalesti pe masa si sa ii dai cateva limbi in pizda… asa le place lor..