Am fost minim amuzat ieri, de tot circul creat de Elon Musk cu anunțul că dorește să cumpere 100% din twitter. Serios, a fost isterie, mai ales pe twitter, unde angajații twitter au luat-o razna, dorind să apere marea libertate de opinie de acolo. Ziarul lui Bezos anunța chiar preluarea ostilă a acțiunilor, gen chiar fake news.

Nu e primul stunt publicitar cu SEC pe care îl face Elon. Face astea în mod constant cu Tesla și reușind să crească, complet artificial, prețul acțiunilor. Ultima oară a anunțat că e pregătit să răscumpere acțiunilor Tesla și că are deja fondurile asigurate pentru asta. Nu mai țin minte exact, cred că prețul lor era 420, rezultatul a fost că acum valorează peste 900. O dublare a averii printr-un singur tweet.

Acum, iarăși, același tip de glumă monetară. De abia ce a cumpărat 9% din acțiunile twitter, după care zbang, anunță că dorește să cumpere 100%, pentru un mizilic de 41 de miliarde. Prețul acțiunilor a crescut de la 45 la 48 în minutele următoare, iar ce s-a întâmplat ieri acolo încă nu se știe clar, cine ce a vândut și cât.

Ce este cert este că tipul manipulează piața de capital non stop, iar SEC nu prea are ce să îi facă. Și, ce e interesant este că îi iese și deja capacitățile sale financiare trec de limita la care mai pot fi măsurate. O fi bine, o fi rău? În pofida acțiunilor sale care, teoretic, par a fi dedicate evoluției oamenilor, puterea absolută corupe, iar când valoarea ta este la nivelul a câtorva țări la un loc, deja e prea multă putere.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.