Guest post de Liviu Alexa

Nu o sa va pot spune niciodata care e diferenta dintre mita lui Sorin Apostu, fost primar de Cluj, si mita luata de tanarul Catalin Chereches, primarul Baii Mari, si nici de ce intr-un caz s-a considerat ca Apostu trebuie retinut pe data, iar Chereches inca da declaratii zambitoare presei.

Nu o sa va pot spune nicio secunda daca cineva a fost deranjat de zvonurile ca Elena Udrea si Catalin Chereches au relatii si ca ce i s-a intamplat celui proeclit la Baia Mare “Cache” este consecinta unui ordin dat de un om extrem de puternic, extrem de puternic ranit. Ar fi o exagerare din partea mea, o nesabuinta. Dar tot trebuie sa ma gandesc ca in tara asta unele lucruri functioneaza neverosimil de straniu, precum faptul ca un cetatean pe nume Sebastian Ghita trimitea la final de martie 2011 o plangere pe fax catre procuratura reclamand ca e santajat de Vantu, dupa care, sa vezi nebunie, la cateva zeci de zile, Vantu era judecat, ras, frezat si arestat. Adicatelea, ce nu au reusit 35 de miliarde de cetateni pagubiti si un catralion de procurori – inchiderea lui Vantu pentru dosarul greu al FNI – a reusit un simplu cetatean, Sebi Ghita, care a fost putin santajat.

Dar pot sa va spun la ce ma gandesc inca de o saptamana, de cand am auzit de cancanurile din Cancan despre Udrea si Cache, infirmate cu un zambet jenato-inocento-superior de primarul tinerel:

ma gandesc ca trebuie sa fii extrem de prost sa bagi pionierul in ecluza altui marinar…

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.