1. Pâinea îngrașă, iar consumul ei nu aduce nici un beneficiu organismului, în afară de calorii aiurea.
2. Pâinea provoacă dependență, conține o substanță care induce necesitatea de a consuma și mai multe calorii.
3. Indice glicemic ridicat. Zagărul din sânge explodează imediat după consum.
4. BLochează absorbția de zinc și magneziu

Și mai sunt o grămadă de alte chestii de genul, care duc inclusiv la cancere și alte plăceri cerești.
Urmarea?

Guvernul Ponta va ieftini TVA-ul la pâine începând cu 1 iulie. Ca să stimuleze consumul.
TVA-ul la pește nu îl putea micșora. Îl micșorăm la alimentele de bază.
Bază pentru cancer.

VORBIM DE CONSUMUL DEJA EXAGERAT DE PAINE, PE CARE PONTA VREA SA IL STIMULEZE, NU DE FAPTUL CA VOI MANCATI 3 FELII DE PAINE ZILNIC!

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

106 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Desigur. Și ai noștri bunici și stră´bunici nu mâncau pâine.

    • #2

      Pentru ca bunicii si strabunicii tai mancau painea pe care o gasesti astai in comert… sau isi facea din ingredientele actuale…

    • #3

      Ba mancau si-ai nostri bunici si stra-bunici. Dar mancau paine facuta de ei, in casa sau de brutar, in sat. Solutia e sa folosim masina aia de facut paine de la altex, despre care o sa scrie arhi cel tarziu maine.

    • #4

      Da mah, au mancat paine facuta in casa si apoi se duceau pe camp la 6 dimineata sa arda caloriile. Meritati o caramida in dinti astia cu “si bunicul a fumat toata viata si a trait pana la 90 de ani”

    • #5

      Paine din asta din zilele noastre, pline de E-uri, sigur nu au mancat. Painea bunicilor nostri sigur nu statea o luna fara sa se strice. 😀

    • @kjor+1

      plus ca painea facuta de bunicii nostri era arta in comparatie cu bombele biologice de acum

    • #7

      Strabunicii mei nu au mancat decat mamaliga si mamaliga din coceni, paine doar de craciun si paste…si atunci fara tva, doar pe datorie….compensare, banii nu erau valabili la achizitia paini.

  2. #8

    in concluzie, “futu-ti painea ma-tii!” este de fapt o zicere bine intentionata, din partea unei persoane sincer preocupata de sanatatea mamei altei persoane.

    • #9

      ahahahahahahahaha asta a fost buna, pacat ca le dai atat de rar…

    • #10

      Mane din ce zona e asta ? Ca la mine la moldova n am auzit-o. La noi e cu pi..a matii . Da-i cam tot aia ca si una si alta tot alimente de baza si tot purtatoare de boli !

    • #11

      Probabil ca din Oltenia.
      Cea mai tare auzita de mine in domeniul panificatiei, a fost: “‘tu-ti colacii manta!”

    • #12

      depinde de zona…pe aici pe la noi se foloseste destul de des “‘tu-ti ceapa matii!”

  3. #13

    Hai că asta cu cancerul m-a dat gata!

    • #14

      Sa vezi cand treci de ignoranta si incepi sa te documentezi cum o sa fie….

    • #15

      ma e dovededita ca si cauza pentru cancerul de colon painea alba. wtf? ori am invatat eu tampenii in facultate si pot sa-i dau foc la diploma de medic

    • #16

      care duc inclusiv la cancere și alte plăceri cerești. formularea e aleasa cu foarte multa grija. unde scriu eu ca faci cancer de la paine? duce inclusiv la poate insemna si formula painea ingrasa, grasii au probabilitatea mai mare de a dezvolta cancer. iar asta chiar e demonstrata.

    • #17

      @Luchian – Credem-ma ca stiu ce vorbesc. 🙂

      Bun. In primul rand glutenul este inmultit cu amelioratori, la greu, deci, da poti spune ca e nesanatos. Doi. Amidonul nu e bun – ingrasa! Concluzie – Painea facuta in ziua de azi e o mizerie.

      Beneficiile painii, retineti… painii: contine fibre, vit. B, B12, acid folic, drojdia contine crom. Tocmai drojdia e cercetata la ora actuala in tratamentul cancerului. Sic!

  4. #18

    Ma si mir ca mai sunt oameni in ziua de azi care nu sunt constienti de chestiile astea. Nici painea nu mai e ce-a fost.

  5. #19

    @Arhi: ai dreptate doar daca tu consideri bombele de titan ca fiind paini. daca te referi strict la ideea de paine…nu e chair asa

    • #20

      lolici, ai dreptate, de fapt glutenul si amidonul sunt pline de vitamine

    • #21

      Cetin,
      Terapia Pane este facuta din borhotul din care s-au eliminat deja amidonul si glutenul prin intermediul procesului de plamadire in fabricatia berii.
      Vrei sa spui ca este foarte sanatoasa din cauza asta? :))

      Attilla, saptamana asta iti trimit drojdie.

    • #22

      nu stiu daca e sanatoasa, stiu ca e al dracului de buna. daca as sta in timisoara, as muri in 2 ani, de la tonele de paine consumate

    • #23

      @Arhi: ma, n-am zis ca o sa imparatesti pamantul sau c-o sa ai 40 de virgine daca mananci paine…am zis doar ca aia de “alba de titan” o poti numi orice da’ numai paine nu…….nu se compara cu aia facuta in cuptor de tine din faina integrala, apa, sare si drojdie (de la Hary) si zic cuptor…nu masina de paine…ca aia are teflon si te pisi pe ea de paine dupa.

      @HAry: vorbim pe mail

    • #24

      absolut

  6. #25

    Eu unul mi-am cumparat masina de facut paine acum aproape 2 ani.Faina, ulei, apa, sare zahar si drojdie uscata.Plus un cantar de bucatarie.Plus ca trebuie sa te gandesti cu 4 ore inainte (3 ore dureaza ciclul de preparare si 1 ora sa se raceasca).Rezultatul este o paine sanatoasa si extrem de gustoasa.Ramane proaspata si buna de mancat si dupa 5 zile fara probleme.
    Are 900 de grame si ma tine cam 2 zile jumate(eu+ familia).V-as sfatui sa va luati una, face si aluat si dulceata.

    • #26

      Si eu mi-am luat una si e brici
      De 12 ani nu s-a defectat niciodata si pe langa paine mai face niste chestii tare interesante.
      E cam cicalitoare, dar nimeni nu e perfect

    • #27

      Details, details…

    • #28

      Si-a luat nevasta, adica.

  7. #29

    Eu de câţiva ani mă întreb. Oare pâinea mai e facută din făină ?

    • #30

      da, este facuta din faina. din pacate insa faina o poti face din orice in ziua de astazi…

  8. #31

    Sunt aici explicatii destul de limpezi legate de nocivitatea consumului de paine. Plus motivele pentru care da dependenta, motivele pentru care in general cerealele nu sunt alimente specifice consumului uman etc.

    www.fiibarbat.ro/de-ce-este-painea-un-aliment-nesanatos-si-de-ce-este-atat-de-greu-sa-te-opresti-s-o-mananci/

  9. #32

    asta cu bunicii sau nana floarea care a trait 99 de ani fumand de 90 de ani e ceva in genul : cunosc 1 caz de fumator care nu a murit si restul de 300000 care mor anual ii exclud , deioarece , am dovada ca 1 din ei nu a murit , inca…

  10. #33

    shaule esti paranoic :))))

    exista si paine cu secara, neagra etc.. cica din aia buna

    oricum nu mori din paine, ai mult mai multe sanse s-o mierlesti de la cola, tigari, alcool si alte E-uri decat din coca, apa sare si zahar 🙂

  11. #36

    orice consumat in exces este nociv. Consumul a 2-3 felii de paine pe zi nu cred ca se poate numi exces. In afara de asta, o felie de paine poate face minuni pt hipoglicemici, ca mine.

    • #37

      bineinteles, dar de la 2-3 felii la 93 de kile de paine…e cale lunga. iar tentativa de a stimula consumul de paine, desi deja suntem in varf, e o tampenie

  12. #38

    offtopic: Pozele de la related posts sunt niste pete de culoare. Cred ca trebuia sa le dai dimensiune explicita ca sa incapa in chenare.

    Io n-am vazut pe nimeni sa intre in sevraj ca n-are paine pe masa, asa ca “painea da dependenta” e usor exagerat…

  13. #40

    am inteles. paine e nasoala… DAR cam 4-5 milioane de romani traiesc in saracie extrema. ce mananca ei cu alea 4 milioane pe luna? paine si cartofi. credeti ca ii ingrijoreaza ca painea ingrasa sau ca pot face cancer? nu. sa ne saturam acum, ca sa nu murim astazi. maine, lasa… asa. ziceai de scaderea TVA la peste. crezi ca daca pestele scade de la 10 lei la 8 o sa-l manance astia cu 4 mil/luna? Eu zic ca nu. Da’ daca scade painea de la 1 leu la 80 de bani cumpara mai multa paine,nu? Baga la stomac, mai traiesc o zi. Cu cine vor vota cei multi? Cu cei care au ieftinit painea sau cu cei care au ieftinit somonu’?

  14. #43

    …dar sa stii ca si eu m-am ofticat ca n-au micsorat TVA-ul la rosii sau sau la fasole dar ce sa-i faci, asta-i lumea noastra.

  15. #44

    este irelevant, pentru ca nu se va schimba nimic.
    pretul painii va fi la fel. nimeni nu va ieftini painea din cauza asta.

    nici eu nu voi micsora pretul la terapia pane din cauza tva-ului mai scazut. fix din acelasi motiv pentru care nu voi scumpi berea din cauza accizei marite la bere.
    da, ponta a marit si acciza la bere cu 10 %.

    • #45

      harry, cand scrii tutorialul ala de produs bere acasa ? gasit ceva instructiuni pe instructables, dar astept ceva local :).

      tu ai vinde si … materie prima ? gen malt, drojdie ? pentru produsul si consumul personal.

    • #46

      user,
      vizavi de tutorial, o sa scot o carte cu retete de bere (inclusiv Terapia) pentru facut acasa.
      si da, voi vinde si utilaje de bere pentru facut acasa (20 L) precum si materie prima top quality!

    • #47

      “vizavi de tutorial, o sa scot o carte cu retete de bere (inclusiv Terapia) pentru facut acasa.
      si da, voi vinde si utilaje de bere pentru facut acasa (20 L) precum si materie prima top quality!”

      Sa iti dea Dzeu sanatate si putere de munca 😀 !

    • #48

      amin

  16. #49

    oamenii cu masini de paine.
    daca o faceti din faina alba, e tot degeaba.
    daca vreti o paine okish, folositi faina de macinis.

    oricum, painea la masina de paine e nasoala. (comform gustului meu).

    eu am mixer care face 2 kile de aluat acasa, combin 40% faina 650 si 60% faina macinis. si drojdie proaspata. e si mai eftina, si mai ok decat cea uscata. apoi bag la cuptor in 2 tavi de paine. (si rotunde, si gen cozonac, pe care pun mana.)
    la tara am malaxor de aluat ceva mai tapan care se descurca cu 10 kile, dar facem mai rar asa in cantitati industriale, pentru ca e mai mare bataie de cap cu cuptorul pe lemne.

  17. #50

    Hai sa vina unul cu efectele nocive ale orezului.

    Cit despre piine, e o conspiratie menita sa ne imbolnaveasca pe toti. Sa se tina populatia sub control.

    Articolul ala de la fiibarbat punct ro indicat de @stefan mai sus trebuia imbunatatit cu niste fill cu rosu din loc in loc sa fie mai convingator.

  18. #51

    deci, in momentul in care am citit ca oamenii nu ar trebui sa mance cereale, pentru ca pana acum 10000 de ani nu au facut-o, am inchis siteul. Plm, nu imi da nimeni cele 3 minute pierdute

  19. #53

    ii dai clasa lui florin condurateanu.

  20. #54

    Băi, deci nu mai mâncați că mâncatul dă dependență, clar ?

  21. #56

    In 2 luni m-am ingrasat 4 kg mancand in plus fata de normal,mai multa paine decat de obicei si chipsuri(in cantitati moderate)-chiar nu m-am gandit ca au asa efect devastator . Si mor de ciuda :(. Acum incerc un program alimentar mai sanatos. Intrebarea mea este cam care ar fi cantitatea normala de paine ce poate fi consumata zilnic?

    • #57

      2 felii

    • #58

      2 felii normale 🙂

    • #59

      Pfff, ce ghinion! 🙁 Cine ar fi crezut ca painea si cartofii prajiti ingrasa ? Baga si cate juma’ de kil de orez zilnic si ai rezolvat problema. Ai vazut cat de slabi sunt chinezii? Numa’ piele si os. De la orez sunt asa.

    • #60

      @Dani Corban ha ha ha, you’re so funny! ai vazut cumva cuvantul MODERAT? asta pt mine, concret, a insemnat jumate de paine pe zi(in loc de o paine la 5 zile) si max o punga mare de chipsuri pe saptamana. Nu mananc orez 😉

  22. #61

    Incearca o cautare pe google dupa “initium paine”, ma intreb sincer, nu ai auzit sau nu vrei sa auzi de Codex Alimentarius?

  23. #62

    Si pestele are mercur, na! (chiar era acum cateva zile o stire)

  24. #64

    În ziua de azi pâinea e chimie ca și gelul de duș!

  25. #65

    ….inca ma intreb care sunt efectele negative ale sanatatii asupra painii!

  26. #66

    @arhi: Ai auzit de mercurul ala din peste? Cica ar fi cam in toate speciile astea de larg consum…O sa ajungem sa nu mai fie bine nici sa respiram ca facem diverse chestii 😐

    • #67

      cica e doar in pestele oceanic

    • #68

      Cand eram mic, pescuiam caras pe Olt. La vreo 5 kilometri mai la vale de Oltchim. Si il mancam, normal. Avea asa un gust concentrat si o aroma…mmm. Am crescut normal si sanatos. Eu imi procur singur hrana. Nu am nevoie de TVA si de magazine.

    • #69

      deci de mic te interesa carasul…

    • #70

      Hhaha, cat de sublim! Autobaza Pipera + Autobaza Măgurele + Asociatia tiristilor romani, la super oferta! 🙂

    • #71

      finut…

    • #72

      tonul are gramada, cica. ala urias nu ala de proportii mici/medii. din care fac astia conserve.

  27. #73

    Daca romanul nu mananca paine ar trebui sa o inlocuiasca cu cereale sau legume pentru ca nemancand paine, adica fibre, te constipi de te ia dracu. daca elimini painea din alimentatie trebuie sa pui in loc ceva cu fibre. Asa cum se stie cerealele integrale sau legumele sunt mai scumpe decat painea si in niciun caz nu va manca romanul legume cu friptura. deci daca vrei sa nu iti rupi curu painea e o idee buna

    • #74

      Da de unde! Graul e decorticat si saracit. E faina alba pura. Fara coaja bobului. In aia gaseai fibre. Poti sa mananci linistita 2 paini pe zi ca tot ti se rupe.

  28. #75

    Zi-mi ca e pamflet sau ceva… Mai bine ar ieftini alcoolul si tigarile, ar fi lumea mai fericita.

  29. de parca o sa scada cineva pretul daca scade tva-ul. povesti.

  30. #77

    Ponta a ramas in epoca comunismului, ca doar atunci era buna painea, si cativa ani dupa. Daca era calda si luata direct din fabrica, pana acasa se ducea un sfert din ea. Insa a doua zi nu mai era buna de nimic ca se strica. Acum tine si 30 de zile.

    • #78

      Da de cand se ocupa Ponta de painea pe care o cumperi tu de la colt?Sorry, dar n-am inteles care-i legatura cu Ponta.Poate vrei sa detaliezi ca nu se-ntelege nimic.

  31. #79

    ca la salariu de 700 de lei pe luna iti permiti sa mananci carne

    • #80

      pai de aia, scade tva-ul la carne, sa se faca 10 lei kila de carne, sau puiul sa revina iar sub 10 lei, nu scaddea pretul la paine

  32. #81

    “conține o substanță care induce necesitatea de a consuma și mai multe calorii”

    Cum se numeşte substanţa asta ?

  33. #83

    Pâinea albă e nocivă pentru că creşte glicemia aiurea (deci obezitate, diabet, boli cardiovasculare), iar pe lângă asta nu prea are fibre, vitamine şi minerale. Pâinea integrală e la polul opus, adică un aliment echilibrat şi sănătos dacă e consumat în cantităţi de bun simţ.

    Problema e că pâinea integrală adevărată se găseşte rar şi nu o cumpără nimeni, plus că de obicei e burduşită cu conservanţi şi alte porcării. În schimb, piaţa e plină cu mizerii vândute sub numele de pâine neagră, dar cu ingrediente gen 90% făină albă, 5% făină neagră.

  34. #84

    cu bucata mea de piine
    am rupt dintii unui ciine!

  35. #85

    V-am mai zis eu pe-aci de varu-meu, sportivul de performanta… Ei, cat am stat eu prin Timisoara, la facultate, in fiecare duminica ma chema pe la el, sa mai vorbim una-alta, sa ne mai plimbam…. De obicei, trebuia sa vin la pranz.
    Prima data cand am pranzit, am crezut ca au uitat sa puna painea pe masa. Ma uitam stingher in farfurie iar cand am vazut ca aia se apuca sa manance ciorba goala, mi-am zis ca nu e a buna. Astia, vazand ca nu ma ating de mancare, si-au dat seama despre ce e vorba si au cumparat repede o paine.
    Mi-au zis ca ei nu mananca paine; cica ingrasa… Iar de-atunci cumparau paine doar pentru mine.

    La o alta verisoara ce avea grija de ce mananca, am mancat o paine cu gust de nisip.. era o paine de-aia, plina cu seminte.

    • #86

      Când o să înţeleg cum poate cineva strice cu pâine bunătate de ciorbă (eventual de burtă), o să fiu mai înţelept.

  36. #87

    Cum sa micsoreze TVA-ul la peste!? Vrei sa se destepte poporul roman? Nu-i ajunge painea si circul?

  37. #88

    Primal diet? cineva?

  38. #89

    apropo de painea care ingrasa.

    eram in bucuresti anii trecuti, si stateam la coada sa iau niste clatite cu ciocolata cu un prieten, cam de dimensiunile lui arhi. clatite mari, daca mancai 2 bucati te saturai lejer.
    in fata noastra 2 fete, cam tot de dimensiunile lui arhi. eventual ceva mai mari.
    ce discutau fetele.
    – tu, cred ca m-am cam ingrasat cateva kilograme luna asta.
    – si eu tu.
    – cred ca de la stres.
    si apoi isi comanda fiecare cate 5 clatite.

    vreo 2 ore dupa aia inca ne durea burta, aveam crampe de la atata ras.

  39. #90

    Depinde mult si cu ce mananci painea; daca o mananci cu o salata, va ajuta la digestia si inclusiv la absorbtia fibrelor adevarate; daca o mananci cu gem, normal ca e o bomba glicemica; nici partea cu caloriile nu-i dezastru, atunci cand ai nevoie de ele, fiind una dintre cele mai rentabile si putin nocive surse bogate de calorii.

    • #91

      Hai sictir cu vorbele de doi lei.
      Bomba glicemica daca papi piinea cu gem? Hai bre, mai nu va dati mai catolici decit papa.
      Ai murit de la piine cu gem pina acum ? Sau vrei sa minti si sa spui ca ai tai nu te-au hranit cu din astea mai in fiecare dimineata?
      Mai controlati-va cuvintele putin. Nu e APOCALIPSA FRATEEE! daca maninci o piine cu gem. Ce plm e cu voi ?
      Apropo, eu bag circa 60 de kg de piine pe an. plus minus 3-4 kg. Ca stiu exact cit consum pe saptamina. Si probabil 100kg de orez. Dar asta e alta poveste. Si am 83kg de peste 10 ani. Fara mniscare si sport.

  40. #92

    ia ajuns lu ponta ca atei au curaj sa vorbeasca si cum astia nu citesc biblia, ci reviste de nutritie au inceput sa evite consumul de paine, ca daca ar citi biblia si ar spune tatal nostru, in mod inconstient si-ar dori paine si asa vrea sa creasca consumu de paine si lumea sa se intoarca la crestinism.
    baiat destept ponta ce sa zic!

  41. #93

    Painea are si carbohidrati, care sunt o sursa de energie pentru corp.

  42. #94

    Pe mine nu ma prea afecteaza asta cu TVA-ul la paine, pentru ca ne facem in casa. Si prin ne facem vreau sa zic ca de fapt tata pune ingredientele in masina de paine Moulinex si intre 3 si 4 ore mai tarziu avem o caramida de paine.
    De obicei e paine mai neagra, cu diverse seminte (de floarea soarelui, de in) in ea, si daca iti cade in cap de la etajul acolo ramai. Paine facuta in casa la Moulinex plus feliator Bosch, tot de la Altex, sunt un inceput foarte bun pentru o dieta mai sanatoasa.

  43. #95

    Se ia una bucata felie de paine, se pune deasupra unui pahar si se toarna alcool medicinal prin ea pana umpleti paharul. Repetati procesul de 4-5 ori pana incepeti sa observati efectele benefice asupra sanatatii ficatului.
    Va urez pofta buna!

  44. #96

    Bagam si o teorie a conspiratiei?!:)

  45. #98

    Au ajuns painea si carnea de porc sa fie ultra-blamate in Romania sau cel putin in Bucuresti. Noxele de la masini sunt ok, alcoolul bagat in centrul vechi e ok (in special wiskey cu red-bull), saorma e ok, fumatul e ok, stresul si lamentarile de toata ziua sunt ok, nervii din trafic sau de pe valea prahovei sunt iar ok, dulciurile nu mai zic. Toata lumea da vina pe paine si porc. Bucurestenii nu mananca porc, in schimb baga in ei pui la greu, foarte sanatosi puii de avicola. Doar timpul va demonstra cine va face mai repede cancer: ala cu raw-food sau ala cu piftia. Pana una alta, eu cand ma gandesc la painea cu cartofi si la carnea din borcanul cu untura pe care le facea bunica-mea (si la care nu am renuntat) ma inveselesc subit 🙂

    • #99

      Da, probabil vei muri mai repede decât cei care ocazional mănâncă shaorma şi beau alcool (chiar şi cu Red Bull). Asta dacă am înţeles bine, că înfuleci frecvent pâine albă cu cartofi şi untură.

      Cei din nord-vestul României au speranţa de viaţă mai mică decât miticii, iar cauza stă în grăsimile animale consumate în cantităţi mari (slană, untură), alături de horinca cât se poate de naturală. Pâinea e la fel peste tot, adică de proastă calitate (albă), că asta a învăţat românul să mănânce.

      Nu zic că nu poţi fi şi prost de Bucureşti, să mănânci dulciuri, să fumezi ca turcul şi să serveşti zilnic două shaorme. Dar lasă puii de avicola în pace, nu de-aia mori de tânăr.

    • #100

      Posibil e probabil sa fie asa, dar am nevoie de studiul stiintific si argumentat care triumfator postuleaza ca speranta de viata in nord-vest e mai mica decat in zona locuita de cei carora cu rea-vointa si aroganta le spui mitici 🙂

      Si painea alba e de proasta calitate? Asta e discriminare pozitiva. Atunci hai sa o coloram cu niscaiva extract de malt, dar din ala nemodificat genetic, sa nu murim. Ca si bunica mea de la tara stropea painea cu putin sulfat de sodiu inainte sa o bage in cuptor, dar nu inainte de a presara putin lactat de calciu, lucruri trebuincioase si nelipsite din camara vreunui taran.

    • #101

      “Pâine neagră = pâine mai închisă la culoare, făcută din făină integrală” (DEX ’98). Te-ai prins, nu?

      În rest, găseşti pe google inclusiv date oficiale de la Institutul Naţional de Statistică.

    • #102

      Lasa dexu, painea neagra e paine vopsita. Zice in toate ziarili 🙂

      Rata mortalitatii pe regiuni in 2011 (decedati la 1000 de locuitori):
      SUD-MUNTENIA: 13.1
      SUD-VEST OLTENIA: 12.7
      VEST: 12.2
      SUD-EST: 11.8
      NORD-VEST: 11.5
      NORD-EST: 11.1
      BUCURESTI – ILFOV: 11.1
      CENTRU: 10.9

      Se pare ca stevia si prazul nu sunt foarte sanatoase 🙂 Mortalitatea mai mica in Bucuresti e data de accesul la mai multe spitale, nu de saorma.

      Cu ce subiecte interesante imi incep ziua…

    • #103

      ahahahahaha:))))))))

  46. #104

    Mda! Evitati painea si dati buzna in centrele de delicii gastrice cum ar fi Mc Donald’s, KFC, Burger King si soto veti fenta cancerul! S-aveti pofta!!!

  47. #106

    Eu fac paine in casa din tarate de ovaz cu diverse seminte,uleiuri,usturoi,etc cand am pofta(fooarte rar).Nu cumpar paste,paine,foietaje,etc. Le fac in casa,e mai sanatos si mai bun.