Citesc în ultimele zile despre un accident al unui snowboarder pe undeva prin vajnicii munţi rromâneşti, accident soldat cu moartea omului.

Toţi înjură salvamontul, toţi înjură lipsa marcajelor corespunzătoare, guvernul, primarii, orice poate fi înjurat.

Întreb şi eu, ca neofitul.
Atâta timp cât e VIAŢA TA, tu te bazezi pe marcajele puse de alţii?
Tot timpul iarna auzi de turişti care au pornit de nebuni, pe trasee necunoscute. Cine e de vină? Salvamontistul, că nu a i-a găsit mai repede, primarul care nu a pus marcaje, toată lumea e de vină. Niciodată nu e de vină turistul care a plecat de berbec pe munte. El e doar un erou.

La fel şi în cazul de mai sus. Snowboarderul de fapt nu are nici o vină. El căuta de fapt multă zăpadă pudră. Nu e vina lui că prin locurile necunoscute unde se băgase nu erau avertismente. El doar căuta distracţie. Salvamontul e de vină că nu a avut grijă de el. Guvernul e de vină, că nu i-a pus marcaj GPS, să îl găsească salvamontul mai repede.

Îmi pare rău că acel copil a murit. E păcat. Dar dacă cineva e vinovat aici, în primul rând e vinovat cel ce şi-a pus singur viaţa în pericol, cu inconştienţă. Abia apoi vin cei ce nu şi-au făcut datoria.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.