Sau o vodkă.
Cercetătorii englezi din rromânia au ajuns la concluzia că rromânii, pe timp criză, au dat cei mai mulți bani pe țigări, alcool și mâncare.

Mhm, poftim? Deci e criză, sunt rupt în cur de foame, dar primul lucru pe care îl cumpăr dimineața e un pachet de țigări? Iar seara e un pachet de țigări și o vodkă mică/insert random alcohol here? Nu înțeleg logica defel.

M-am lăsat de fumat acum 7 ani jumătate. Atunci când să-a făcut prima mare scumpire la țigări în rromânia. Eu fumam minim 3 packs de Marlboro lung, câteodată și 4, nevasta 2 packs de Viceroy. Și brusc, prin amabila oblăduire a celor ce ne conduceau la vremea respectivă (și acum de altfel, că toți au trecut pe la toate partidele), prețul la țigări s-a dublat.

Moment în care am realizat că asta ar însemna o gălăgie de bani în plus de cheltuit lunar, pentru amândoi. Iar soluția a fost simplă. Fuck țigări! Ne-am lăsat amândoi în aceeași zi, am mai fumat acum 3 ani, la nunta lui Sebi, cam o săptămână, deh, ca să ne prostim cu șmecherii gen trabuce etc și cam aia a fost cu țigările noastre. Maxim de 3-4 ori pe an pufăi dintr-un trabuc bun, dar mai mult mă prostesc, că nu îmi place gustul. O fac doar la reuniuni de acelea, unde ne strângem numai bărbați fini, ce fumează Partagas și beau Hennesy.

Concluzia, că m-am lăbărțat.
Atunci când ai vremuri nasoale în viață, când ziua de mâine nu mai e sigură, când e posibil să rămâi șomer oricând, prima cheltuială pe care o tai sunt viciile. Fumezi? La revedere țigări. Bei? Încearcă cu apă plată, să vezi ce bine e. Nu zice nimeni că e ușor, dar dacă nu vrei să ajungi urcat pe gard la Cotroceni, cerând să fii primit înapoi la muncă, cu salariul de 1000 de euro de dinainte de criză, ai face bine să încerci.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.