chromecast4

Am găsit pe Mediamarkt Chromecast 2 la 39 de euro. Un pic mai ieftinior decât ce se găsește în românia. Nu înțeleg care e ideea, ăsta , care e audio e mai scump decât ăsta? Sau varianta mai scumpă, vândută de F64?

În fine.
Chromecast e un device simpatic care îți permite să faci streaming pe TV de pe device-urile pe care le ai prin casă, de preferință telefon, tabletă, dar merge și de pe laptop, din browserul Chrome. Eu l-am luat ca să pot face streaming la Netflix sau Hulu de pe telefon sau laptop, pentru că pe MINIX aplicațiile respective reușeau să înghețe cam la fiecare 60 de minute.

Ca idee, dacă îl luați pentru asta, mai trebuie să vă faceți o micuță șmecherie la router, ca să vă funcționeze. Pentru că deși se presupune că aveți Getflix sau alt VPN sau DNS changer, Chromecast are băgat în el DNS-urile de la google, pe care se duce automat, indiferent de setarea routerului. În cazul acesta nu trebuie decât să vă faceți o setare simpluță în router.

Practic, forțați orice request de Google DNS să treacă prin router. Și cam asta e.
Dacă doriți să îl folosiți doar pentru filme de pe PC, Laptop, descărcați Plex Media Server, care face streaming, la rândul lui, pe Chromecast.

chromecast3

The end.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.