vulcanizare_la_drum-1440x900

Am fost dimineață prin oraș și, la întoarcere, pe centură, până la Măgurele, să văd dacă mai trăiesc locuitorii, că pe facebook era un fel de apocalipsă a iernii. Desigur, nici măcar zăpadă nu mai era, pe centură era o imensă baltă, de ieșeau tirurile din ea ca submarinele germane la vânătoare.

M-au amuzat enorm cozile la vulcanizări. #băbăieți, COZI DE ZECI DE MAȘINI, FĂRĂ EXAGERARE. Eu credeam că sunt mașini parcate și înjuram cu patos, știind că acolo nu se parchează, când colo ei, săracii, stăteau ca eroii la cozi, așteptând să își încalțe noile gume.

Mi-a fost milă de ei puțin, pentru că bancurile alea cu vai, nu te-ai gândit că e iarnă, nu țin, e doar 26 octombrie și niciodată nu a nins în perioada asta, anul trecut eram în pantaloni scurți pe-afară și nu aveam nici o problemă.

Pe de altă parte, e extremd e clar că, duminică dimineața, după ce a nins, trebuie să te urci în mașină și să fugi la vulcanizare, să îți schimbi caucioacele. Pentru că absolut nimeni nu s-a gândit la asta și sigur sigur va fi gol și liber.

Pariu pe ce vreți voi că marți pe la 10, când mă duc eu să îmi schimb cauciucurile de iarnă, mai exact Nokianurile astea, nu o să mai fie nimeni la vulcanizări.

Și da, am fost cu fordul, care are deja cauciucurile de iarnă puse. Avantajul de a avea două mașini.

Foto