Citeam aseară un comentariu lăsat de cineva, despre o tipă abia întoarsă din luna de miere, care era la farmacie cu amantul, își cumpărau prezervative și am rămas așa, gânditor.

Știu două tipe care și-au înșelat soțul imediat după căsnicie, una gen câteva săptămâni, alta câteva luni. Relații serioase, lăsate cu divorț, una din ele s-a măritat, cealaltă nu a avut norocul de a fi făcută femeie cinstită și de casă, ci doar a fost abandonată.

Acum, să ne înțelegem. Niciunul dintre noi nu suntem sfinți, indiferent de sex. Nu sunt împotriva înșelatului cu cap, dacă ai chef să mai schimbi sângele sau umorile interne, suntem oameni, nu suntem programați a fi monogami și, cât timp cel de lângă tine nu află, sănătate și virtute, nu se pune. Mă refer așa, în general, eu sunt bărbatul unei singure femei. Dar asta apare după o perioadă de ani bună, 5-7-10 ani încolo, când începi să te mai saturi de același meniu și ai vrea și o variație cu icre negre. Sau blonde. Sau punctul G.

Ce nu înțeleg este chestia asta făcută după căsătorie. Gen am fost în luna de miere, acum mi-o trag cu altul/alta, din diversitate. Se presupune că te-ai căsătorit cu persoana aia din dragoste, că o iubești, că de aia ai făcut pasul la altar, că vrei să fie a ta și să aveți o relație în care să vă împărtășiți carnal în fața domnului. Sau în spatele său.

Dar nu, tu îți tragi amant/ă, după care divorțezi sau, și mai rău, stai cu amândoi/două, pentru că ești laș și nu știi ce să faci. Care e motivația, ce se întâmplă în această perioadă scurtă de timp de se duce dreq iubirea aia nebună care v-a împins la căsnicie și apare nevoia de a minți și de a înșela?

Nu uitați, suntem anonimi. Comentariile care conțin limbaj trivial vor fi șterse fără drept de apel.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.