Priviți întâi filmulețul de mai jos.

De fapt, nu știu dacă e corectă formularea. Cred că de fapt ducem lipsă de vedete reale, pentru că valori avem. Gândiți-vă că, în lume, oamenii plătesc bilete scumpe ca să îi vadă pe cei doi de la Mythbusters și să le asculte modul în care fac știința prietenoasă. Oamenii, tot în lume, plătesc uber bani să îl audă (bine, acum nu prea, că boala i s-a agravat) pe Stephen Hawking, vorbind întrerupt la microfonul laringian atașat scaunului cu rotile.

Spuneți-mi o singură vedetă adevărată din rromânia. Un singur om care v-ar face să duceți palmele la gură și să încremeniți (nu, nu FLORIN PIERSIC, nu vorbim de actorii noștri bătrâni). Un om la care ați fugi să îl sărutați și să îl luați în brațe. Un om a cărui simplă prezență să vă emoționeze până la lacrimi.

Știu, trebuie să vă gândiți cu greu la ceva. Pentru că noi nu avem vedete reale. Nu avem fotbaliști vedete reale. Noi îl avem pe Costea, care are ca singur vedetism faptul că face sex cu o târfă de la tv, dealtfel și ea, altă vedetă). Nu avem actori vedete, o avem pe prostănaca aia care ieșea pe balcon la inter și se lăuda ce viață de vis are ea, iar Marcel Iureș e deja în aceeași echipă cu Piersic și cei ce vor muri într-un viitor relativ apropiat. Nu avem vedete tv, nu avem vedete radio, nu avem vedete oameni de știință.

Dar știți de ce nu avem vedetele acestea?
Pentru că, ÎN PRIMUL RÂND, nu avem presă. Presa de la noi e ocupată să creeze vedete cu fund. Acestea sunt printscreenuri de pe siturile de stiri realitatea.net si gsp.ro.

De gunoiul numit realitatea nu are rost să mai vorbesc, am vorbit, nu are sens, vor rămâne gunoaie până când vântu va decide să închidă mizeria. Dar de la gsp te aștepți, ca site de știri sportive, să te informeze. Vine olimpiada, participăm cu foarte mulți sportivi, aș vrea să știu multe despre ei, să le știu drumul până acolo, să îi cunosc cât mai bine.

În schimb, Cătălin Tolontan, redactorul gsp, e foarte ocupat, de 2 săptămâni, pe gsp și pe blogul propriu, să ne explice ce este doppingul, cum se fac analizele antidopping, cum delegațiile noastre au fost suspectate de dopping, cum ne-au scos din bagaje întăritoare de efort etc. Aceasta este olimpiada pentru redactorul unui ziar de sport. Bârfa, mizeria, lucrurile șocante, dorința de a scandaliza cu orice preț.

De asta nu avem vedete. pentru că, în loc de ziariști, avem scormonitori în gunoaie, oameni care caută doar jegul din toate lucrurile, oameni care nu fac decât să astâmpere o sete de mizerie a unui popor aflat într-o derivă care nu se mai termină niciodată.