Prima oară când am plecat în Grecia, acum mulți ani, nu eram chiar cea mai inteligentă mazăre din păstaia familiei mele. Bine, asta nu înseamnă că acum aș fi, ci că doar am redus mult bazinul comparativ și e greu să ieși pe locul 2, când alergi singur.

Așa.
Tot citisem despre tot felul de întâmplări interesante, cum au ieșit oameni din țară și s-au trezit cu facturi de sute sau mii de euro, din cauze gen M-a sunat iubita cu mult dor și nu știam că la roaming plătesc și eu. Sau Doar am intrat pe facebook de câteva ori, ce mare lucru am făcut?

AȘa și subsemnatul. Ce mare lucru că am folosit google maps ca să ajung în Nikiti? (în paranteză fie spus, nu mai țin minte dacă era google maps sau maps de la Apple, care tocmai se schimbase, dar oricum m-a dus practic în vârful unui deal foarte înalt. Serios, era un țugui acolo în vârf, pe țuguiul ăla m-am oprit și eu, că nu mai aveam unde merge, nici măcar să întorc sau să dau înapoi, copilul vomita de la serpentine, un vis, ce să zic)

Da chiar, ce mare lucru? Eh, din acest nu mare lucru, mi-a venit factura…well, nu mai știu exact cât, știu că cuiva de la compania de telefonie mobilă i s-a făcut milă de mine și a pus o limită pe cheltuiala contului, că altfel rămâneam amanet pe acolo. Așa am ajuns prin Thessaloniki să caut cartele de internet grecești, ca să mă pot conecta la lumea.

Anyway.
În Uniunea Europeană, de la 15 iunie, se scot taxele de roaming, prin urmare, oriunde ai fi în spațiul comun european, îți vei putea folosi opțiunile de date și voce din abonament fără nicio cheltuială suplimentară.

Iar Vodafone a făcut un cadou utilizatorilor săi și a făcut posibil acest lucru de la început de aprilie, cu 2 luni mai devreme, ca parte a campaniei ce marchează 20 de ani de existență a operatorului. Așa că, dacă ești utilizator de Vodafone și ai treabă prin UE, nu te stresa, abonamentul tău va conține tot ce ai nevoie, indiferent dacă ești la Caracal sau în Spania. Va fi interesant să te dai pe net de pe plajă, în minivacanța 1-5 iunie, nu?