Pentru că Le Pen, de aia. Nu se poate să fii sănătos la cap și să votezi cu Vadimul francez. Serios, nu ai cum. Nu după ce ai văzut ce efecte a avut votul acesta retardat în america. Pur și simplu nu.

Este bine că, până la urmă, europenii au dat un vot de blam extremismului stupid și vituperanței distructive anti UE, establishment și alte rahaturi de astea care curg bine în gura analfabeților votanți cu speranțe de renaștere a gloriei anterioare, îndiferent de țara de origine. Să nu credeți că nu au și francezii tunelurile lor prin bucegi.

Anyway, s-a cam dat semnalul pentru viitorul europei sub semnul UE. Desigur, vor mai exista cretini cărora le curg băluțe din gură și vor semnaliza nevoia de a deveni iarăși ce am fost și mai mult decât atât, uitând că dacă ieșim din piața comună și toate companiile care au filiale aici vor pleca, o să trecem toți, ca acum 30 de ani, la vândut fiare vechi șmenarilor sud africani (ce-o mai face Frank Timiș?) și la simpla, dar plăcuta muncă a câmpului.

Dar important este că direcția a fost dată și se vede că, la modul general, se dorește continuitate. Desigur, asta nu înseamnă nimic pentru noi, ca români. Dragnea, Tăriceanu și restul trupei sunt ferm determinați să ne scoată din UE, singurul lucru care îi mai ține puțin în idealul de a fura totul.

Dar noi oricum nu contăm, în ecuația nimănui. Țară săracă, și nu din lipsa bogățiilor materiale, ci din cauza lipsei materialului uman de calitate.