Primul este înarmarea. Toți “aliații” trimit arme de zici că trimit scrisori cu porumbei voiajori. Hai să vă mai dăm un HIMARS, hai și 3 CESAR, poate și niște căști. Și totul așa, cu țârâita, puțin câte puțin. E atât de evident că își doresc un război pe termen lung, care să secătuiască Rusia, cu prețul vieților copiilor ucraineni de îți vine să îți smulgi ochii de nervi.

Al doilea sunt oamenii din orașele asediate de ruși. După Bucha, Mariupol, era clar că strategia rusă implică uciderea în masă a civililor, violul și tot tacâmul, practic, dacă ești civil, ești ori mort, ori păpușă sexuală. Tactică de război.

Și totuși, la fiecare oraș atacat de ruși, apare și tragedia umanitară, zeci de mii de oameni care știau că vor fi atacați, știau că e imposibil ca armata Ucrainei să câștige, pe moment, dar nimeni nu pleacă decât când rușii sunt în oraș și nu mai pot pleca. Și sunt uciși și tragedie umanitară.

De ce nu pleacă din timp??

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.