Mai citesc bloguri si site-uri straine, desigur, din lumi civilizate. Exista, ca in fiecare loc diferenten de opinie, intre blogger si cititori, sau intre cititori, in comentarii. Se poarta discutii kilometrice, cu sute de comentarii, argumentate sau nu. Stiti ce m-a frapat? Lipsa elanului muncitoresc ce marcheaza orice discutie pe internet din romania. Oamenii nu se injura, nu isi arunca invective, desi poate in final nu ajung la nici o concluzie.
Ati observat cum se petrece faza pe blogurile romanesti?
Bloggerul afirma ceva. Un comentator spune “ba, nu ai dreptate”. Vine un altul si zice “ba ai dreptate”.
Gata, aici s-a incheiat discutia. “Muie, esti prost, ba pe-a matii, tarane, mata-i proasta” si se concretizeaza de obicei cu un post plin de injuraturi si argumentat pe blogul celui care nu vrea sa cedeze.
Sau si mai simplu, bloggerul scrie ceva, si vine comentatorul:
“bagami-as, esti un idiot, mortii matii, te prind fraiere si iti sparg fata”, etc.
Care este sursa generatoare a unei asemenea uri viscerale? De ce nu poti comenta calm si la obiect? De ce orice pompalau care, fata in fata cu tine, si-ar uda pantalonii, in comentarii te bate si iti ia sexual toata familia incepand de la 1900?
De ce ne refulam isteriile pe internet?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.