ogica

Sunt vizate mai multe clanuri de interlopi din Timișoara care acordau împrumuturi cu dobânzi foarte mari către persoane ce aveau nevoie de bani. De obicei racolau femei singure, care aveau proprietăți imobiliare. Aceștia le prezentau un contract care ascundea în spate o dobândă care ajungea în unele situații la 500%

Care e diferența dintre oamenii ăștia, care lucrează cu contract și o instituție de credit gen provident? Că nu îți rup picioarele dacă nu plătești? Mă scuzați, dar e doar o iluzie preluată din filme, cămătarii de azi iți iau casa, legal și fără să te mai vadă la față, dacă nu plătești.

Dar cămătarii nu vin să îți facă scandal în ușa blocului. Cămătarii nu îți umplu ușa de stickere că nu ai plătit. Cămătarii nu îți sună familia și vecinii să le spună cât ești de nenorocit că nu ți-ai plătit datoria. Nu sună la muncă, să șteargă cu tine pe jos în fața șefilor.

Prin urmare, în afară de faptul că sunt o concurență pentru stat și IFN-uri, care e diferența dintre cămătari și iCredit, de exemplu?