Funcom va internaliza procesul de asigurare a calității jocurilor sale prin deschiderea unui nou studio la București, acesta urmând să coordoneze prin echipa din Bucuresti zona de QA (quality assurance) până la sfârșitul lunii septembrie a acestui an.

Procesul de recrutare este deja în desfășurare, iar noii angajați vor lucra la titluri precum Conan Exiles, Metal: Hellsinger, dar și la viitorul joc de tip survival, Dune.

„Piața de gaming din România este în plină dezvoltare, iar la București, în special, există foarte mulți profesioniști talentați care lucrează în industria de tehnologie și gaming”, a declarat Rui Casais, CEO Funcom. „Ne dezvoltăm continuu și avem planuri din ce în ce mai ambițioase, de aceea este extrem de important să ne asigurăm că avem un departament de QA de top. Prin urmare, suntem extrem de încântați să ne extindem în această regiune, cu o echipă dedicată uneia dintre cele mai importante părți ale procesului de dezvoltare a jocurilor video. Mai mult, planificăm să adăugăm în viitor și alte servicii din sfera producției pe care le vom livra prin intermediul acestui studio.”

Funcom a fost fondat în 1993 și este cel mai mare dezvoltator de jocuri din Norvegia. A devenit cunoscut pentru jocurile online multiplayer precum Conan Exiles (2017), Secret World Legends (2012), Age of Conan (2008) și Anarchy Online (2001) și lucrează în prezent la un nou joc de supraviețuire, a cărui acțiune este plasată în universul Dune. Interesul pentru Dune este de așteptat să crească după lansarea filmului cu același nume, produs de Hollywood, la sfârșitul acestui an, în regia lui Denis Villeneuve, despre care criticii de film preconizează că ar putea deveni un blockbuster.

În 2020, Funcom a devenit parte din familia Tencent Games, care deține principala platformă de dezvoltare, operare și publicare de jocuri la nivel mondial. Prin intermediul studiourilor pe care le deține și al partenerilor săi, Tencent Games oferă experiențe de divertisment interactive de înaltă calitate tuturor jucătorilor de pe glob. Susținerea primită din partea grupului a permis Funcom să-și mărească semnificativ numărul de angajați și să investească în dezvoltarea de noi titluri.

Pe lângă extinderea în București, Funcom anunță și că a cumpărat un pachet majoritar de acțiuni la dezvoltatorul suedez de jocuri The Outsiders, care marchează intrarea companiei pe piața din Suedia, cu un birou la Stockholm. Funcom are deja birouri în Oslo, Lisabona și Raleigh, Carolina de Nord, în S.U.A.

Un rol esențial în planificarea extinderii Funcom la București l-a avut Grigoriada Stroe, Chief HR Officer în cadrul Funcom. Grigoriada are peste 10 ani de experiență în industria locală de gaming și, înainte de numirea pe această poziție în luna martie, a deținut funcția de director de resurse umane și operațiuni pentru Europa de Est la Ubisoft.

„Ambițiile noastre sunt foarte mari. Cu sprijinul Tencent Games, intenționăm să intrăm pe piața jucătorilor foarte mari din industrie și să ne consolidăm această poziție, iar studioul din București face parte din această strategie. Primul pas îl reprezintă deschiderea acestui studio, care va avea o echipă puternică de asigurare a calității, urmând ca în viitor să ne extindem și în alte arii de dezvoltare a jocurilor video. Noii angajați se vor alătura unor colegi extrem de pasionați și unei companii agile, cu un stil de comunicare deschis și transparent, care acordă o importanță majoră menținerii unui echilibru între viața profesională și cea personală. Iar dacă la toate acestea adăugăm și oportunitatea de a lucra la viitorul joc Dune, cred că nu există un moment mai bun de a aplica pentru o poziție la Funcom”, spune Grigoriada Stroe, Chief HR Officer în cadrul Funcom.
Pentru mai multe informații despre Funcom și pentru a vedea pozițiile disponibile în București și în alte părți ale lumii, vă rugăm să accesați www.funcom.com/careers.

Pentru informații suplimentare sau solicitări de interviuri, vă rugăm să contactați pr@funcom.com (în limba engleză sau română).

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.