misu-negritoiu

Ultimul RCA pe care l-am luat ptr renault a costat 255 de lei pe 6 luni, luat online de la pint. Mi s-a părut decențel, la urma urmei, nu e un cap de țară.

rca

Problema e că acum, după 6 luni, același RCA, la același asigurator, costă 550 de lei pe 6 luni. Mi se pare incredibilă creșterea de preț pe o perioadă atât de scurtă.

Și, colac peste pupăză, vina ASF să reguleze problema.

Ca să îşi schimbe firma de la care îşi cumpără RCA-ul, clientul va trebui să notifice firma de asigurări cu 30 de zile înaintea expirării poliţei. Această prevedere ar urma să fie reintrodusă la 10 ani de când a fost eliminată pe motiv că mai mult încurca decât să ajute. Clienţii nu băgau în seamă termenul de 30 de zile, iar firmele de asigurări faceau poliţe degeaba pentru că ele nu erau plătite. Revenirea la acest sistem este clar pentru a păstra clienţii captivi.

Practic vom fi obligați să rămânem definitiv la o firmă de asigurări. Cine spanac stă să țină minte datele de expirare? Plus, fiind în românia, probabil se va inventa o procedură unde trebuie să duci inclusiv adeverință de la poliție că ai dreptul de a rezilia, plus cerere în 4 exemplare și timbru fiscal de 8.21 lei.
Fix.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.