Bine, titlul e clickbait, realitatea e alta.

Trecem lejer peste gunoiul tipic românesc cu taxa de 250 de lei pentru activarea cardului și ajungem la prețuri. Cei de la hoțnews fac o scurtă analiză și un calcul de preț și le reiese, uimitor, că prețurile curent vs benzină sunt cam la fel și devine mai rentabil să mergi cu benzinara.

Ceea ce este EVIDENT o măgărie imensă. Prețul combustibililor fosili este format, în procent de vreo 70% parcă, de accize și taxe plus multiplele taxe de drum. Prețul curentului este unul și este mic, românia fiind producător de curent și exportator, posesoare inclusiv de centrală nucleară. Prin urmare, domnii ăștia fac doar o speculă mizerabilă, punând egal între prețuri, pentru că de ce nu.

Acum câțiva ani discutam cu Cismaru și glumeam că, în cazul în care ar apărea mașinile care funcționează cu hidrogenul pe care și-l scot singure din apă, prețul apei la pompe ar depăși prețul benzinei.

Iată că încă nici nu s-a inventat motorul care să fie capabil să facă asta la cantități și niveluri fezabile și începem să avem dreptate.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.