Înainte de tragedia din #colectiv, apăruse un clip cu niște puști care înjurau tot ce în jurul lor, blamandu-i pe toți, pentru că le lăsăm o țară distrusă etc.
Sigur, când stai să asculți mesajul, te gândești dar vai, câtă dreptate au acei copii.

Dar asta doar dacă ești naiv și pui boticul la mistificările de care e plin internetul, fără să te gândești puțin Dar stai, cine îi organizează pe acei copii, cine le face textul, cine îi filmează și de ce?

Intermediarul, cel care a făcut muncă de „recrutare” pentru clip, este din Suceava. Un nume, un număr de telefon și o căutare pe Google ne-au dus la Cătălin Dumitriu, consultant politic, apropiat al conducerii PNL Botoșani. El figurează și ca deținător al domeniului jurnalonline.info.

catalin_dumitriu

„Copiii au interpretat un video. Eu am înregistrat filmul, care este produs de Gandeste.org. Alte detalii primiți de la Gandeste.org„, a spus Dimitriu.

Am căutat, pe un domeniu de tip whois, cine a înregistrat site-ul Gandeste.org. Așa am ajuns la Dan Alexandrescu – om de afaceri sucevean, patronul lanțului de librării Alexandria, care funcționează pe firma Sedcom Libris.

Potrivit cotidianului „Obiectiv de Suceava”, firma Sedcom Libris, administrată de Dan Alexandrescu, a intrat în insolvență în toamna anului 2013, cu datorii către 172 de furnizori, în valoare de peste 22 de milioane de lei.

Da?
Un liberal cu datorii de 22 de milioane de lei restructurează tot și bate obrazul oamenilor. Un alt liberal trage de urechi copiii actori care i-au citit textul gratis, pentru că au vorbit cu presa.

O adevărată nevoie de schimbare, da?

Citiți investigația în totalitate, că e foarte haioasă.