Mă uitam la necivilizații ăștia, care nu înțeleg că mor păsările, se sperie cățelușii, rămân chiori copiii și restul de chestii îngrozitoare care se întâmplă, ciudat, majoritar în românia.

www.facebook.com/eusuntarhi/videos/354904873825876/

De fapt, nu e vorba că nu vă plac pocnitorile, pentru că vă plac, e în firea umană să îți placă luminițele și exploziile.
Vouă, de fapt, nu vă place nesiguranța adusă de pocnitori, pentru că trăim într-o țară populată, majoritar, cu animale. Iar comparația cu animalele este jignitoare la adresa bietelor nevorbitoare. Pentru că, în țările alea unde credeți voi că nu se dau artificii, de fapt se dau și se cumpără cu tonele, inclusiv de către persoane private.

Ce nu întâlnești, de fapt, sunt animaele care îți aruncă pocnitori la picioare în timp ce mergi, mai ales dacă ești femeie, sau ți le pun în glugă, tot la fel, dacă ești femeie, pentru că se știe, bărbăția este mult mai bine pusă în evidență când poți timora pe cineva care nu te poate domina fizic. Și, eventual, nu are pocnitori. Nu găsești animale care le aruncă în holurile blocului la 3 dimineața, nu găsești animale care le aruncă prin cafenele și închid ușile și, în general, nu găsești animale decât dacă sunt aduse de vase austriece.

Și știți de ce? Pentru că, în zonele alea, poliția există și nu e ocupată doar cu șpaga sau porcul tradițional de crăciun. Și dacă faci o dumă de aia, ai belit-o, să mă ierți, de îți regreți până și intenția de a cumpăra artificii steluțe. Așa că nimeni nu o face. Și, pentru că nimeni nu o face, a fost ca un vaccin, pur și simplu oamenii nu înțeleg folosirea petardelor ca instrumente de terorizat alte suflete.

În rest, despre animale, dacă știți că se sperie, țineți-le în casă și, dacă nu vreți să se piardă, țineți-le în lesă, conform legii. Și dacă credeți că ar putea fugi din curte, asigurați-vă să nu poată, nu mai aruncați responsabilitatea neîmplinirilor voastre pe umerii societății.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.