Întotdeauna m-am revoltat împotriva faptului că nici unul din ziarele online aşa zis respectabile nu dau linkuri către bloggeri, nu dau sursa dacă e vorba de bloggeri şi în general, nu recunosc existenţa blogurilor pe piaţa informaţiei. Blogurile sunt bune pentru luat informaţia de pe ele, dar vorba lui Petrişor Douădăi, nu poţi să te pătezi să dai ca sursă un blog, când tu eşti un site respectabil.

Dar după ziua de ieri, cu şoul frunzei şi citindu-l azi dimineaţă pe Sorin, am realizat care e de fapt motivul.


Ia să ne uităm puţin la cifre.

Hotnews, evaluat la nuştiucâte milioane 1226 refereri
Ziarul Financiar 669
Realitatea 373
Antena 302
Adevarul 272
Mediafax 216

Aici vorbim de situri, businessuri evaluate fiecare în parte la milioane de euro, cel puţin aşa se laudă cei de la Hotnews. Adevărul e marele brand de online care va da conţinut de calitate contra cost şi de unde directorii pleacă acasă lunar cu zeci de mii de euro salariu. Realitatea se răhăţeşte lunar cu cele mai mari creşteri din SATI, milioane de unici, miliarde de afişări, ce mai, o veselie de internet. Şi trimit ca reffereri 373 de vizitatori?? Iar în tot acest timp, zoso.ro trimite unici cât au Realitatea, Antena, Adevărul şi Mediafax la un loc?

Acum v-aţi prins? Dacă ar da linkuri, dacă ar cita surse, oamenii din online ar începe să se prindă că de fapt valoarea traficului lor e nulă. Că spamul agăţat din google nu produce refferali, ci doar afişări. Că potenţialul de cumpărare sau de lead al spamului tinde spre zero.

Şi atunci, acele venituri de milioane de euro anual, care sunt în scădere, ar scădea şi mai mult.
Aşa că îi înţeleg. Nu ne mai daţi bă linkuri. Mulţumim frumos, ne descurcăm.
Mult mai bine decât voi.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.