Am si eu o întrebare de om care, după mulți ani, își ține acum câinele într-un apartament și l-a luat de mic.
Deci poate nu știți, eu am și o cățea, Masha, pe lângă motanul Maxențiu, alintat Paxi.

Pe Masha am luat-o de la un așa zis adăpost de câini, unde voiau să o omoare prin înfometare, era singura femelă rămasă de generația ei de pui, nimeni nu voia să o cumpere, are niște trăsături de border collie, dar cred că e vizibil maidaneză. Era atât de slabă când am luat-o, încât nu putea să stea pe picioarele din spate, a trebuit să o ducem în brațe. Plină de exeme, cu părul căzut pe bot, cu urme de mușcături pe tot corpul, nu cred că ar mai fi trăit o săptămână. Da, am dat 750 de lei ca să o scoatem de acolo.

Anyway, Masha e bine, acum, deși, în timp, o dată, și-a rupt piciorul, căzând pe niște scări, probabil avusese cea mai bună alimentație cu calciu din istoria cățeilor sau ceva. Acum are lampadar pe cap pentru că am sterilizat-o, a împlinit un an.

Ce voiam să întreb este voi de câte ori duceți câinele afară? Eu tot aud legende de la oameni că îl duc o dată dimineața și o dată seara, dar eu pe Masha o duc la 7 dimineața, la 12, la 18 și la 22, pentru că altfel îi ies ochii din cap ca la melc și are o privire lacrimogenă, după care se pișă în vreun colț ferit.

Există metode de antrenament sau așa o să o ducem forever, până mă mut, iarăși, la curte?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

44 comentarii Adaugă comentariu

  1. Eu stau la curte… Am devenit ușier…

    40
    • #2

      intotdeauna m-am gandit la o portita de aia in usa

    • #3

      Foarte proasta ideea cu usita, sa nu faci asa ceva. Pentru ca, cel putin in cazul pisicilor, e foarte probabil sa te trezesti cu un sobolan mort pus in pat, in stilul din Nasul. Mai bine acces in garaj sau foisor ceva la discretie, decat in casa fara verificare.

      17
    • #4

      portita in usa si colierul cu electrosoc la gat functioneaza
      de cand le-am descoperit nu mi-a mai fugit barbatu

      25
  2. #5

    Catelul meu are aproape 2 ani. Am inceput prin a-l scoate afara la fiecare 90min in primele luni, dupa care am crescut pana la o data la 4 ore cand avea cam 6 luni. Pe la un an deja rezista 6-7 ore (mai putin vara cand bea mai multa apa), si cam de atunci programul a fost: dimineata o iesire scurta (8-10), dupa amiaza (13-15), plimbarea lunga de seara (19-20) si o iesire scurta inainte de somn (22-23).

    Vad ca acum cand are aproape 2 ani pot sa ies doar dimineata si la plimbarea lunga de seara si e totul in regula, dar a durat ceva vreme pana sa ajungem aici.

    “Antrenamentul” de care vorbesti nu cred ca exista, in afara de a folosi un keyword cand isi face nevoile afara (fara nici un alt reward) si a ignora complet cand exista accidente in casa – eu fix asta am facut si pare ca functioneaza ok.

    5
    • #6

      păi stai, dacă există zilnic accidente în casa pe care să le ignori, poate nu funcționează tocmai ok!:)))))))))

      2
    • #7

      @Toma Dumitru, eu ma refeream la cum am implementat eu “antrenamentul”. Al meu a avut in ultimii aproape 2 ani vreo 5 accidente in casa (pipi). Rahat n-am avut in casa exceptand 1/3 dintr-un carnat in prima zi cand l-am adus acasa, moment in care l-am luat pe sus si l-am dus afara sa continue – ala fiind primul si ultimul moment cand a facut in casa.

      Prin ignorat ma refer la faptul ca cele 5 accidente au fost vina mea si nu vina lui – am intins prea mult perioada, sau a fost un context diferit (se juca cu catelul unor prieteni si n-am fost atent ca amandoi au baut foarte multa apa si nu a mai rezistat 8h cum o face in mod normal). Cand se intampla nu reactionez in nici un fel (pentru ca nu ajuta), eventual ma uit sa vad ce a fost diferit in acea situatie si am grija sa nu se mai repete.

      4
  3. #8

    Il scot dimineata si seara: 45 min dimineata 90 min seara ( mai mult pe timpul verii). Cand era mai mic, sub 1 an si 6 luni aveam si 4 iesiri pe zi, dar treaba s-a schimbat treptat. E caine mare si din ce am inteles cainii mici au nevoie de mai multe iesiri. Un bulldog francez tot de 7 ani are si acum 3 iesiri pe zi

    5
  4. #9

    Am un amstaff si un labrador. Nu m-as mira daca intr-o zi amstafful va incepe sa vorbeasca, se cere afara fara stres. Labradorul are un singur neuron, s-a miscat un fir de iarba in curte, bate vantul, rasare soarele, trece un avion sau se caca pe ea, e aceeasi reactie. La inceput nu era chiar funny, murea sa iasa afara, dupa 15 secunde topaia la usa, fugea si facea pe covor cu fata aia de “pfoaj bine ca m-ai lasat sa intru,era sa ma cac pe mine afara”. Amstafful e pudic, se ascunde in ultimul colt al curtii sa isi faca nevoile, pentru labrador, pe langa ca sunt usier, am ajuns si consilier personal, face doar frontline. Pe alee, in fata terasei, in fata portii. Pe urma vine si pune fata aia “hai sa vezi ce am facut, cum ti se pare, eu zic ca e ok consistenta, mai luam mancare de asta ca pare in regula, nu?” Adun mizeria si in maxim 5 minute face alta usurata ca au iesit bine analizele. Ia-ti labrador mi-au zis, e cel mai inteligent caine mi-au zis. N-am vazut caine mai prostalau ca al meu, un ghemotoc de blana plina de iubire.

    113
  5. #13

    Fost posesor de amstaff.
    In ultimii ani o scoteam de doua ori, fara antrenament specific sau ceva.
    Probabil s a obișnuit in timp cu programul.
    Cand era mai mica, daca voia afara, se cerea la usa, fie zi, fie noapte.
    Ii dadeam drumul, facea rapid si venea inapoi.

    4
  6. 3 ori pe zi, antrenat de mic, al meu cateodata vine si se uita in ochii tai ca sa il scoti afara altadata doarme ca o putoare si trag eu de el sa iasa afara! Nici nu l-am castrat, sigur si hormonii au un rol mare in povestea asta!

    3
  7. #15

    De 3 ori, dar era deja mare, avea 8 ani când a fost adoptat. Cam pe la 8/9,la 14 și la 19/20. Dar stătea la fiecare ieșire minim 45 de minute, plimbat, socializat, câteodată în țarc, sa se joace. Cei care nu au timp scot câinele de 2 ori și stau mai mult la o ieșire (gen seara). Câinele se adaptează pe parcurs la orice program.
    Dacă are 1 an (maricica și frumoasa e, ptiu sa n-o deochi) pur simplu reduci ieșirile. O scoți de 3 ori, începi mai târziu, cu 8, la 13 și la 20. Mai decalezi cu o ora, după un timp, dacă ai chef. Dar trebuie plimbata și socializata mai mult, măcar la una din ieșiri , ca deh, rasa, vârsta. Pare border collie, asa aratau si cei din zona mea, chiar dacă nu are pedigree, posibil sa aibe și nivelul de energie ridicat al rasei,daca e metis.

    6
    • #16

      are energie de iad. dar i=am prins smecheria. e moarta sa alerge dupa minge. si ii arunc o minge de cauciuc vreo 10 minute pana cand vine cu mingea in gura si se prabuseste langa mine. atunci stiu ca somn de voie

  8. #17

    Labrador ajuns la 3 ani, are “programate” 2 iesiri. Cam 30 de minute dimineata (in weekend mai mult) si min 1h 30 seara (vara/cand e lumina stam mai mult). Daca se mai intampla in timpu programului sa ies din casa in locuri unde pot merge cu el, il iau si pe el.

    In rest in mare parte din timp doarme. Are un talent si incepe sa miaune (da, uneori ma intreb daca nu cumva a fost corcit cu pisica) oriunde in intervalul 7:50-8 (la 8 imi suna mie alarma), indiferent de ora la care a fost scos ultima oara, dar nu ca ar face pe el, ca sta linistit cat imi beau cafeaua. Iar apoi, in functie de cu cine e acasa incepe si se “activeaza” pentru iesit afara pe la 16:30-17:00.

    6
  9. #18

    Ft important – nu avem copii, altfel programul ar fi diferit.
    Animalul nostru iese de 3- 4 ori (dar nu suntem cel mai bun etalon – i-am dat prea multe proteine, are un fel de nisip la vezica si “se tine” mai putin decat ar fi normal)

    10 minute dimineata, pentru nevoile urgente “adunate” peste noapte – asta cand e frig; Vara prefer sa ies 1 ora dis de dimineata, pana sa se incinga totul pe afara.
    20-30 de min la mijlocul zilei (cand vremea permite; in general vara preferam s-o amanam sau anulam pe asta, mai ales daca au dat tare in copaci cand au facut toaletare/defrisare in jurul blocului)
    20-30 de min dupa programul nostru de munca (traiasca WFH), uneori mai mult, dar nu mai putin de 20 de min.
    10-15 min inainte de somn – vara stam si cate o ora jumate-doua, depinde cat de multa treaba am dimineata.

    Avem 2 parcuri la nici 3 minute de bloc, si suntem norocosi din punctul asta de vedere.

    4
  10. La noi asta este problema. Toti din casa vrem caine, in special copiii, dar nici unul nu vrea sa iasa din el acasa. Si din cauza asta nu luam caine.

    15
  11. #20

    Golden Retriever – 1 an si 9 luni -> nu stie sa ceara pentru ca, probabil, se “organizeaza” in functie de cum iesim afara.

    Dimineata il scot pe la 6:30-7 in IOR si dam cel putin o tura de parc. Apoi pe la 13-13:30 inca o tura de IOR ( daca vremea permite ) sau in jurul blocului (minim 30 de minute) si seara in jurul blocului (aprox. 30 de minute).

    1
  12. #21

    Când stăteam la bloc de minim 3 ori. Dimineață, la 16 și seara. Apoi ne-am mutat la curte și am devenit ușieri cum zice cineva mai sus:)))

    Ușă pt animale nu putem pune pt că, în casă dorm doar doi și ar fi anarhie:)))

    2
  13. “Motanul” meu (cred că e motan, nu câine) are un program mai ciudat.
    În general el îmi spune ce vrea, nine la mine la calculator și se urcă cu labele din față pe birou.
    Atunci știu că vrea afară, vrea mâncare sau s-a plictisit și vrea să ne jucăm.
    Fiindcă lucrez de acasă de peste 10 ani, lucram mult noaptea (mai puțin în ultimul timp), avem o ieșire pe la ora 1, 2, 3, 4 sau 5 noaptea, apoi pe la 10….14, mai una după masă și dacă se mai cere, una spre seară.
    În ultimul timp ieșirea de noapte este pe la 1 sau 2.
    De ce zic că este motan, nu câine? Face urât în general cu câinii, dar are o iubită pisică (la blocul nostru unii locatari au adăpostit mai multe pisici, le pun cutii, le dau mâncare etc.).
    Prima dată când s-a apropiat pisica de el să se miroase l-am ținut din scurt, mă așteptam să o facă bucăți, dar ei se miroseau într-o veselie, javra mea dădea din coadă și întindea botul.
    Când ieșim noaptea afară (uneori și ziua) pisica vine lansată spre el, ca o iubită căreia i-a întârziat iubitul și încep să se pupe.
    Eu sunt obișnuit cu astfel de prietenii între animale, fostul meu câțel de acum 30 de ani era prieten cu un pui de rață.

    27
  14. #23

    Am o maidaneza de 4 ani adoptata de la adapost. O scot de trei ori pe zi, dimineata, la pranz si pe la 8-9 seara. Nu face in casa si nici n-o vad sa se agite pe la usa ca ar vrea afara, ba chiar de multe ori ma rog eu de ea sa iasa ca ea inca ar mai dormi.

    Am avut noroc ca e puturoasa si nu vrea foarte des plimbari lungi. Incerc sa o duc macar de doua ori pe saptamana dimineata in parc sa alerge si in weekend sa facem o plimbare mai lunga.

    Daca ar fi fost caine care sa vrea sa stea 2h pe zi in parc cum am vazut prin comentarii m-as fi mutat de mult la casa.

    6
  15. #24

    Akita inu, 3 ani, de trei ori pe zi. Stau la curte dar, nu vrea să facă nimic în curte, doar dacă suntem plecați și ratăm iesirea de la pranz. În schimb avem altă problemă, părul…tone de păr, dacă nu matur zilnic e jale..Motanul dacă il las in curte nu face nimic, intra in casa la litieră.

    2
    • #25

      asa facea si dracul asta cand stateam la casa. umbla toata ziua pe coclauri, dar venea negresit acasa sa scartaie la usa, sa se cace-n litiera

    • #26

      Am uitat sa completez. Unii procedeaza asa cu cățeii care se mai scapa în casa. Le iau pad – poate fi și de oameni, nu musai de căței și inițial o recompensezi când face acolo. După un timp, schimbi strategia și renunti la pad și o recompensezi la fiecare întoarcere de afara. Dacă mai face în casa, ii refuzi recompensa pe ziua în curs sau pe intervalul de ieșire și o cerți. Ai noroc ca e un câine foarte inteligent și, cred eu, food motivated- eu as sari etapa cu padul, ca e mare, și as trece direct la recompense și la refuzul lor. Dacă ai merge cu ea la joaca, în țarc sau unde e acolo locul de joaca al câinilor, poți afla multe scheme de genul și vezi prin trial and error ce merge la câinele tău.
      Eu pe al meu nu am reușit sa îl fac sa nu mai mănânce de pe jos, cu toate strategiile pământului, dar al meu era deja șmecherit rău de tot, fiind fost maidanez, nu reacționa la nimic. Totul pana la mâncare!

      2
  16. #27

    De obicei de 3 ori pe zi. Când eram full office, la 6, 18, 22. Când a venit pandemia, am început să-l/să-i (de 2 ani mai avem un cățel) scoatem de 4 ori (ne place mișcarea, plus ne mai aerisim creierul și scăpăm de ecranul laptopului), la 6, 11-12, 16-17, 21-22. Dacă nu-i scoatem la interval, nu fac în casă, din fericire.

    1
  17. #28

    Cand aveam caine la bloc si nu aveam copii, il scoteam de 3 ori pentru ca timpul imi permitea (15 minute dimineata, 30 de minute dupa-masa si seara o ora, poate si mai mult). Dupa copii de 2 ori. Ulterior a murit cainele meu drag.
    After kids dar la casa, cainele il scot in weekend afara la plimbare in parc cu alti catei la socializat sau o duc pe partie cu mine (avem o partie mica, unde nu vin multi si nu e aglomerat). Sau in padure.
    In timpul saptamanii o scot mai des din curte cum vine primavara si e mai cald si continui asa pana toamna tarzie.
    Iarna cheful meu scade pentru a iesi zilnic plus ca sunt ocupata cu programul copiilor (de pregatit sa ii duc la schi si alte activitati saptamanale) dar pentru ca e un caine care ar putea sa se ingrase lejer fara miscare pe timp de iarna, ma duc in spatele curtii si ii arunc mingi/bete de lemn (adora asta) pana oboseste.

    Eu scot cainele in primul rand pentru miscare sa nu se ingrase si sa aiba conditie fizica si doi pentru socializare. Un caine trebuie sa aiba parte de asa ceva si asa am facut cu toti cainii avuti, ca sa fie echilibrati si sa nu ii tenteze sa distruga si astfel sa devina anxiosi. La nivel de nevoi fiziologice, odata ce aveau programul stabilit, puteau sa tina lejer si peste 8 ore fara sa faca in casa insa faceam sa fie bine cu programul si sa nu se ajunga la incidente.

    3
  18. #29

    Fost posesor de catel—e frumos al tau parca aduce un pic cu Australian Sheperd..Tot la Bloc stateam..De 3 ori pe zi il scoteam..Pe la 7 , 1 – 2 si seara pe la 7 – 8.. Bine era ceva jucarie de plus, un scump alb si ruginiu..Ai grija sa aiba educatie rutiera..Al meu a scapat din zgarda prost pusa , s – a dus la scandal in drum si asta a fost..Specimenul care l – a lovit nici nu a oprit sa constate daunele..Maica mea il tragea dupa ea mort..de abia iesise din spital cu depresie..s – a intamplat acum mai mult de 10 ani ..si azi ma trece un amestec de lacrimi, frustrare, injuraturi, revolta

    6
  19. #30

    Noi avem baiat, border collie. Stam la bloc si in general iese de minim 4 ori pe zi afara, uneori 5.
    Este insa un mare magar pentru ca vrea sa iasa mai mult cu sotia afara pentru ca ea il lasa mai flower power asa, sa se plimbe pe unde are el chef in timp ce o trage ca pe remorca. Eu sunt mai strict cu el, mers la pas, fara tras aiurea, fara figuri. Din motivul asta se caca mai des cand il scoate sotia, pentru ca aparent disciplina nu-l relaxeaza suficient pentru a stimula miscarile intestinale.
    Mergem insa in vacante si in weekend la tara, unde suntem usieri ca are multe chestii de facut si in curte si in casa in acelasi timp si se foieste.
    Si la bloc si la tara stie sa ceara afara.
    A avut picioarele spate fisurate cand era pui, tot de la lipsa de calciu. I-am dat Condrovet parca si alte suplimente de calciu.

    4
  20. Bai, eu mereu am iubit cainii. Am avut o javra de pechinez care a trait 16 ani si am plans cand a murit. Ba da nu mi-e dor de iesitu afara cu el. Bai avea senzor, fix cand ma grabeam mai tare, nu mai voia sa intre in casa. Si dai si alearga dupa el. Groaznic.

    Acum cu matza e mult mai usor. Ma trezesc dimineata, il intreb ce faci Coaie? El ridica on ochi chioras: ce vrei sclavule, nu vezi ca am treaba? Hai mars la munca ca pateurile alea nu cresc in pom!

    20
    • #32

      Sa vezi ce frumos e cand da cacarea peste tine si cainele nu vrea sa vina spre casa. Am ratat la mustata aseara sa-mi umplu pantalonii din cauza lui. Mie imi exploda burta si lui tocmai atunci i se parea mai frumoasa plimbarea.

      3
  21. #33

    Golden Retriever, face 4 ani in mai.
    Caine de pandemie ca sa zic asa, de fiecare data cand mija ochii, era scos afara, prilej de bucurie ptr noi sa iesim din casa.

    De 2 ani are ritm de 2 iesiri pe zi, durata nu influenteaza nevoile ci doar gradul de oboseala aka cat de repede cade lat cand il aducem inapoi.
    Isi face nevoile in cateva locuri bine stiute separat no.1 de no.2 :), pe care ne asiguram ca le “bifam” cand il scoatem.

    Are un fel aparte de a ne spune cand vrea afara, se uita lung spre geam si spre usi si “plange”. Daca chiar e urgenta racaie la usa de la balcon sau de la intrare. Cateodata a avut diaree noaptea si ne-a trezit. L-am scos si de vreo 3 ori intr-o noapte.

    1
  22. #34

    Maxențiu are un mare look, de o viață sunt fanul pisicilor în general și al motanilor negri în special.

  23. 2 ture la zi, una la 5:30-6 si una pe la 17:30-18:00, iarna. O singura masa la zi, seara, apa la discretie, sterilizate, amandoua.
    Acuma, evident ca daca e nevoie, se iese mai des, fiarele se manifesta daca au o problema stomacala, se ia in considerare. Altfel, asta e programul, in medie cam o ora la fiecare iesire +/- cateva minute, pe timp de iarna. Vara, chiar si la tomberon daca ies, fiarele pedaleaza cu mine.

    Cu majoritatea cainilor avuti am avut acelasi ritm, facutul afara a contat foarte mult si de locul de unde am luat cainele. Un crescator cu gradina iti livreaza fiara in 90% din cazuri cu program de facut pe iarba. Lupul de exemplu daca e pe ciment, nu misca nimic.
    Foxul, luat de pe betoane, n are nici o problema si nu o data mi a parcat pe trecerea de pietoni ca acolo i s a parut interesant.
    Programul de hranire da tranzitul in perioada de timp X, programul de miscare da miscarile peristaltice necesare excretiei. Odata ce ai bagat cainele in programul asta, ramane obisnuit asa si orice iesire din ritmul normal e semnal de alarma. Apar comportamente gen gafait sau chitait pe langa usa, chestii care ti atrag atentia ca e o problema (in 90% din cazuri o diaree infectioasa care se vindeca cu un enteroguard sau un sfert de furazolidon si iesiri mai dese).

    Programul asta nu e batut in cuie, depinde de la caine la caine. Un bulldog n o sa aiba chef de plimbare cat are un fox terrier sau un vanator gen viszla n o sa stea la fel de linistit ca un ciobanesc de talie mare. Mai adaug experienta cainelui cu exteriorul, factori care il determina sa stea mai mult in casa cat si stimulii pe care ii are intre 4 pereti si nu i are afara.
    Pentru ei e tare interesant sa miroasa toti pisatii de la colturi dar am avut momente in care foxetul n a avut chef de plimbare fiindca tocmai primisem pachetul de la zooplus. Intotdeauna e o jucarie noua, recompense sau alte tampenii pe acolo. Iar foxul e un caine tare axat pe rezultate. Rezultat = burta plina cu ceva bun. Lupul, nu.

    Referitor la Masha, ai cainele asa cum l ai pregatit. In concluzie, o iei de la capat cu training de facut afara (poti aborda metode gen pad prin toata casa, pad prin 2-3 locuri, pad intr-un loc, pad mutat afara, recompensat cand e ok) sau in functie de raspunsul cainelui la recompensa, recompensarea acestuia cand face afara si manifestare brusca (strigat NU, sau ce comanda ai tu de interdictie) atunci cand vezi ca vrea sa faca in casa (evident, stai cu ochii pe ea) si mutat urgent afara, unde primeste bombo daca pisa corect.
    Mancare strict boabe, apa la discretie. Refuz categoric la santajul cainelui (presupun ca e drama cand mananci niste branza si ea nu primeste), recompense strict cand face o chestie buna cf. dresajului, nu din proprie initiativa. Vei putea sa i schimbi dieta ulterior pe ce mancare vrei tu sa i dai dar boabele ajuta la reglajul tranzitului, ai nevoie de asta pe perioada de training. Mai ales ca e adult… o stii pe aia cu “new tricks, old dog”. Va dura un pic dar e realizabil.

    E CAINELE TAU, asta inseamna CAINE, cu bune si rele. Are nevoi, una din ele e sa munceasca (mai ales daca zici ca vine cu trasaturi de border), pentru tine sau interesul sau. E treaba ta sa te asiguri c o face pentru tine. Asta e sistemul, indiferent ce zic altii “vai, cainele meu e Einstein, intelege orice”. E o pwla. E un caine care asteapta o directie. Da i directia si o sa fie bine.

    Stai bine la 4 iesiri, nu ti strica nici tie un pic de miscare chiar daca uneori pare lipsit de confort aspectul, mai ales daca spui ca afiseaza mesaje clare ca vrea afara. Are incredere in tine si stie ca tu esti biletul de iesit afara. Asta e un lucru tare bun, cainele vrea sa comunice si o face. Ridica miza. N o sa ajunga sa rezolve integrale dar daca joci corect, o duci unde vrei.

    10
    • #36

      Haide mai Raider, n-ai auzit de cheese tax?

      You’ve got to pay the cheese tax
      Every time you’re cooking
      When the cheese comes out
      This puppy comes looking
      The rules are the rules
      And the facts are the facts
      And when the cheese drawer opens
      You’ve got to pay the tax

  24. #37

    Buldoaga franceză bășinoasă, are 1 an jumate și o scot afară de 4 ori pe zi: la 7, 12, 16 și pe la 20:30, în cazul în care lucrez de acasă. Dacă sunt plecat, doarme ca vaca și iese cu nevastă-mea doar de 2-3 ori. Cel mai mult a rezistat fără să facă în casă aproape 14 ore, când am avut o urgență. Dacă ne luam cu treaba și uitam, vine fix în fața noastră, trage un lătrat scurt și se duce în fața ușii. În rest, un câine cretin care face o grămadă de tâmpenii, urăște alți câini și iubește pisicile și copiii.

    2
  25. #38

    Intrebarea e de cate ori va duce cainele afara?

    1
  26. #39

    Jrt aici, este scos de 3 ori pe zi, castrat, 8 ani, sade la bloc, mancare de 2 ori pe zi si cantarita, inainte de masa facem exercitii 4-5 minute.

  27. #40

    Eu nu îmi mai scot câinele afară până nu evită retrogradarea in B! După, mai discutăm.

  28. #41

    cam toate comentariile, chiar daca sunt simoatice, imi valideaza decizia.

    2
  29. #42

    Buna ziua,
    Amstaff, 8 ani, mascul. Il avem de cand avea 3 saptamani si l-am scos mereu de patru ori pe zi (6, 12, 17-18, 21). Norocul lui ca lucrez de acasa. De cand a mai imbatranit mai are faze cand nu vrea sa iasa seara la ultima iesire. Nu are probleme sa se tina si peste 12 ore si nu face in casa orice ar fi (doar de doua ori in opt ani, cand l-a durut burtica si noi nu eram acasa). Cand se apropie ora de iesit afara il vad ca vine in hol se aseaza si se uita la mine. Parca zice “Hai, ce faci, nu vezi ca e ora de iesit afara?”.

  30. #43

    Fiica mea are o catelușă de 5 ani, ceva metis de talie mijlocie, care vine destul des la noi atunci când „părinții” pleacă undeva mai multe zile. La ea acasă, Raven, că așa o cheamă – neagră fiind din cap până în picioare, se „cere” afară de 2, hai 3 ori pe zi maxim. La noi, la „bunici” , cred că s-a prins că nu-i refuzăm nimic și se cere afară cât de des poate. Acasă la ea nu face nicio mișcare până la 9, 9 si ceva si pe urmă se cere afară (adică se duce la ușă și începe să scheaune ușor), la noi, pândește pe după perdele prima geană de lumină și imediat începe să se ceară afară. Fascinant. Dacă n-aș sta la etajul 4 și la polul frigului lângă Miercurea Ciuc, ar fi fascinant și plăcut.

    1
  31. #44

    Pe cățelușa mea , talie mica, o scot de două ori pe zi, dar plimbările sunt mai lungi. De exemplu dimineața ne plimbăm cam 1 ora jumate, iar după ora 17 ne mai plimbăm cam o ora! Așa am obișnuit o de la 1 an de când am adoptat o și până în prezent nu mi a făcut “surprize” în casă, deși are aproape 12 ani!

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.